To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

WreX - 08-03-2014, 18:07

Tak dzisiaj chciałem zgromadzić wszystkie części Żony, które mam zużyte albo całkowicie albo w połowie w jedno miejsce i się trochę zdziwiłem bo wyszła tego cala półka, nie licząc paru rzeczy, których zwrotu nie dostałem, kół zimowych itp

W sumie nie wiem po co to trzymam, ale jakby mnie kiedyś zdzira zdradziła i ją bym sprzedawał, to jest co pokazać, że faktycznie wymienione było, ale tego nie zrobi <3

Od wymiany hamulców, przejeździłem całą zimę aż do teraz i bicia nie ma, hamuje dobrze, oczywiście dużo lepiej niż na zimowych oponach stan taki jak niżej:

Wrzucam 3 zdjęcia na dowód że się nic nie rozpadła Żonka, co prawda ktoś mi ją jakimś syfem okadził i muszę znów ją szorować... no ale nic takie życie:

Tak wiem, piękna blizna wojenna, z walki z krawężnikiem pewnie, zresztą nawet nie wiem czy za mojej kadencji.

Tu jak widać, nawet na brudnej halogeny i lampy po polerce wyglądają cacy... chyba.

Tak w ogóle, przeglądałem i repuloadowalem zdjęcia, więc wrzucę brakujące oraz kilka dorzucę na pierwszą stronę, to można ewentualnie zajrzeć, ale przeszukując to wszystko wpadło mi pewne stare zdjęcie...

Kto zgadnie co inżynier miał na myśli ? i "co się stało" że zmuszeni byliśmy do takich cudów techniki ?
Dodam tylko, że auto to Reno Megane II :twisted:

WreX - 08-03-2014, 18:08

double
robertdg - 08-03-2014, 18:13

Popsuli złaczke paliwową :P
robertdg - 08-03-2014, 18:23

Popsuli złaczke paliwową :P
m6riano - 08-03-2014, 18:30

WreX, sprawdź może czy masz dokręcone cukierki banana lub czy ew. tam ci sie guma nie rozwulkanizowała/..?
WreX - 08-03-2014, 18:53

Masakra, forum szaleje...

Ok opanowane ;p

Niczego nie popsuli... tzn ja nie popsułem, urwało się jadąc po polnej drodze... trzeba było improwizować żebym 10km się dotoczyć do warsztatu w środku nocy z przerwanym wężem :D

m6riano, dobra, jak ktoś będzie oglądał to zerknie też tam, cukierki w sensie śruby? i gdzie tam jest ta guma ?

Fragu - 08-03-2014, 19:02

WreX, cukierki >o< tuleja w takim kształcie od banana :wink:

Czym polerowaleś lampy/halogeny? Bo lampy mam idealne, ale halogeny muszę ogarnąć :wink:

WreX - 08-03-2014, 19:04

Fragu, halogeny tlenkiem ceru, bo mi się nie chciało papierem wodnym... i filcem polerskim na wiertarce.

Dzięki, spróbuje jakoś to obejrzeć konkretnie.

robertdg - 08-03-2014, 20:18

"Szybka" halogenu jest z kompozytyu, tlenkiem ceru poleruje się szkło, kompozyt najlepiej wypolerowac papierem wodnym, pastą i odpowiednio zabezpieczyć.
robertdg - 08-03-2014, 20:20

m6riano napisał/a:
sprawdź może czy masz dokręcone cukierki banana
Wspominałem o tym za pierwszym razem ;-)
WreX - 08-03-2014, 21:18

robertdg, wiem, że tlenek ceru jest do szkła, ale sprawdził się do tego, dużo szybciej się nim polerowało niz X godzin papierem ściernym i nie było "rys" czy żadnych niedoskonałości. No chyba, ze idą za tym jakieś konkretne argumenty, o których nie wiem, bo wypolerowałem to z lenistwa tym tlenkiem ceru i wiertarką. Wyszło zaskakująco dobrze po prostu...

A co do zawieszenia, wezmę pod uwagę wszystkie posty. w tygodniu może umówie z kimś albo sam przejrzę najpierw zobaczymy.

robertdg - 08-03-2014, 21:26

Papierem ściernym idziesz od granulacji powiedzmy 800 przy dużym wypiaskowaniu, rysach aż po 2500, jest z tym troszkę zabawy ale bardzo dobrze wyrównuje się powierzchnię, tlenkiem ceru można zniekształcić powierchnię to miana soczewki - widziałem takie efekty, tródno to później przywrócić do sanu prawidłowego
WreX - 08-03-2014, 21:34

robertdg, naprawdę ? :twisted:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=76721

robertdg - 08-03-2014, 21:57

Dużo zalezy od cierpliwości, ostatnio z kolegą gładziliśmy przy jego Pasku kompozyty bo za granicą nie przeszłoby przeglądu a wyglądały naprawdę fatalnie, jakby ktoś je kwasem polał, powłoka jakby się luszczyla. Heblowaliśmy zdrowo , oj grubo z pól dniówki zleciało ale wyszło jak nowe.
Do polerki używaliśmy past Farecla

deejay - 08-03-2014, 22:01

WreX napisał/a:
Kto zgadnie co inżynier miał na myśli ? i "co się stało" że zmuszeni byliśmy do takich cudów techniki ?
Dodam tylko, że auto to Reno Megane II :twisted:

To chyba pytanie do mnie :P :?: