To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

Anonymous - 01-10-2012, 22:18

Echhhhh.....

Ręce i nogi opadają.....

Nie chce mi się już wałkować tego samego, więc nic nie napiszę.....

FREGATA.... i Koniec....

Sponsor:
JM....

Jak nie, to regionalny dealer...

Niech da 3000 pln i zrobmy gdzieś grilla/ognisko, i kawałek dyskoteki pod jakimkolwiek dachem.

Załatwmy parking za tę kasę i dobre upusty na ośrodku.

Ja już bukuje urlop i pakuje walizki.

Ludzie gdzie wy widzicie problemy?

Bo Akademik?
Swinks_UK, osobiście cię zabiorę na spacer po plaży, tylko że po piachu i z sokiem nie będzie łatwo wrócić, a zajęcie na pół nocy i bez akademika...
Jak wrócisz, to zaśniesz na schodach i nie będzie ci to przeszkadzało...

Jak macie problem, to daję wam Figuranta na tacy:

OW Fregata,
Główny organizator Forest.

Róbcie co chcecie, tylko dogadajcie mi osrodek, a ja za 2 mce będę miał gotowy zlot (w 80% sam go zrobie).
Aha... i Łódzkiego Satalla namówię na wyjazd nad morze w roli sponsora.... A co...

Wybierajcie....
Ja nie mam problemów ani przed miejscem, ani przed akademikiem, ani przed innym badziewiem.

Mam nadzieję że tym swoim postem zakańczam głupie dywagacje mocno nie na temat.

Wstydźcie się że nie możecie się zdecydować.

pamar - 02-10-2012, 07:38

Forest napisał/a:
OW Fregata,
Róbcie co chcecie, tylko dogadajcie mi osrodek, a ja za 2 mce będę miał gotowy zlot (w 80% sam go zrobie).

Forest napisał/a:
Ja już bukuje urlop i pakuje walizki.

A to na zlot się nie wybierasz? :D

grzesiopol - 02-10-2012, 08:43

Forest, daj czas innym na wykazanie się, jeżeli nie będzie odpowiedzi w sprawie innych ośrodków, to można by było załatwiać ta "akademicką" Fregatę. A tak przy okazji to nie wypinaj się na JM bo tak łatwo nie znajdziesz sponsora na dużą kwotę.
Moim zdaniem chyba główną decyzje odnośnie sponsora i miejsca to powinni podjąć główni admini naszego forum uwzględniając dobre rady i pomysły forumowiczów, a jak na razie to nie bardzo widać aby ktoś miał jakiś pomysł na organizację w innym miejscu.
A może tobie jest wszystko jedno gdzie organizowany będzie Zlot i zostaniesz głównym organizatorem w każdym miejscu.
Jak tak to napisz, że chcesz być głównym organizatorem bo takiego teraz brakuje w tych regionach co były proponowane lokalizacje, jak będzie główny organizator to znajdą sie pomocnicy.
Pozdro i brawo dla odważnego chętnego.

szuwar - 02-10-2012, 09:26

grzesiopol napisał/a:
główną decyzje odnośnie sponsora i miejsca to powinni podjąć główni admini naszego forum uwzględniając dobre rady i pomysły forumowiczów, a jak na razie to nie bardzo widać aby ktoś miał jakiś pomysł na organizację w innym miejscu.

meritum ...

od kilku stron, kilkunastu bicie piany a decyzji nie ma, a wątpię , aby w kwietniu 2013 była możliwość rezerwacji całego ośrodka ...

swinks_UK - 02-10-2012, 11:11

Forest napisał/a:

Swinks_UK, osobiście cię zabiorę na spacer po plaży, tylko że po piachu i z sokiem nie będzie łatwo wrócić, a zajęcie na pół nocy i bez akademika...
Jak wrócisz, to zaśniesz na schodach i nie będzie ci to przeszkadzało...

Andrzej, wychodzi na to, że ani ty ani kilka tu osób piszacych nie złapało tego o czym piszę. Niestety. :wink:
Osobiście wbijam czy to "akademik" czy inny bajzel, bo zajęcie sobie zawsze znajdę.
Chodziło mi tylko by uczulić Patryka (Firebee) na możliwe małe deja vu, które nieźle mu nerwy zszargało w Grudziądzu przez kilku naszych "miszczów". Problem raczej organizatorów niż uczestników :wink:

sniegu - 02-10-2012, 12:12

Forest napisał/a:
Echhhhh.....

OW Fregata,

Aha... i Łódzkiego Satalla namówię na wyjazd nad morze w roli sponsora.... A co...

Forestu ty mnie w pomocnika nie wrobisz... :p
Bo mnie Nika zabije

a nawiasem mówiąc to jest właśnie to o czym pisałem
Forest Robi zlot na odległość resztę zlecamy firmie która jeździ na miejscu ogarnia ośrodek szuka okolicznych sponsorów lata po gddkia starostwie niebieskich o pozwolenie na kolumnę banery reklamy nie wiem co jeszcze Forest pomóź...
A Gł. organizator np Forest pilnuje tylko tej "firmy" i jest z nimi na telefon e-mail z roboty sie nie zwalnia nie kombinuje itd tłumaczyłem to już Morfi - emu przez tel. i On załapał o co Mi chodzi

Blondi - 04-10-2012, 12:29

i co? znowu temat umarł?

Forest już sie zgłosił jako główny organizator i dalej nic? Chłopaki, którzy chcieli organizować nagle sie nie odzywają: masa, iruszaks, szuwar, MartinMM. Co z Wami??
Martin co z Fregatą? Da rade dogadać szczegóły?

MartinMM - 04-10-2012, 12:38

Blondi, Termin we Fregacie jest zarezerwowany, w tym miesiacu spotykam sie z Firkiem w celu pokazaniu ośrodka i mam nadzieje ze wtedy zapadnie decyzja tak czy nie. Tyle ile bede mogl oczywiscie pomoge, nie ma problemu :)
koszmarek - 04-10-2012, 14:41

MartinMM napisał/a:
w tym miesiacu spotykam sie z Firkiem w celu pokazaniu ośrodka

=D> =D> =D>

szuwar - 04-10-2012, 15:15

Blondi napisał/a:
Forest już sie zgłosił jako główny organizator i dalej nic? Chłopaki, którzy chcieli organizować nagle sie nie odzywają: masa, iruszaks, szuwar, MartinMM. Co z Wami??
Martin co z Fregatą? Da rade dogadać szczegóły?

żyjemy :) jak pisałem wcześniej nie dam rady w 100% się zaangażować, mam do Łeby 140 km i nie bardzo dysponuję czasem .... ale w sobotę widzę się z chłopakami ze Słupska i dogadamy co trzeba i na pewno pomogę i coś pozałatwiam, na spotkania z Policją i Władzami też się wybiorę jak będę mógł ....

MartinMM napisał/a:
Termin we Fregacie jest zarezerwowany, w tym miesiacu spotykam sie z Firkiem w celu pokazaniu ośrodka i mam nadzieje ze wtedy zapadnie decyzja tak czy nie. Tyle ile bede mogl oczywiscie pomoge, nie ma problemu :)

super jak już góra klepnie na 100% będzie można potwierdzać organizatorów i ruszać do dzieła .... :twisted:

Krystian99 - 04-10-2012, 20:18

Moje pytanko o którym terminie w końcu rozmawiamy :?:
volve - 04-10-2012, 20:56

Krystian99 napisał/a:
Moje pytanko o którym terminie w końcu rozmawiamy

Z tego co wiem, to: 23-25 sierpnia. Ale dla Ciebie równie ważny jest termin majówki :mrgreen: :p

Anonymous - 04-10-2012, 22:42

Panowie, Szanowne Panie....

Śniegu, Morfi, Blondi i reszta nie wymienionych....

Kolejno:

Śniegu,
Nikkę biorę na klatę,

Pamar z niewymienionych,
Ciebie biorę na klatę :)

Blondi, i reszta (przepraszam że nie wymienię, ale nie chce mi się przeglądać tylu stron),
Wszystko da się załatwić i gdziekolwiek.

Powinno wam być wstyd, bo mam do ośrodka ponad 500 km i pomimo zarzekania się ze przez najbliższe lata nie biorę zlotu, to wasze obecne niezdecydowanie mnie trafia.....

Nie ma na to czasu.....

Co do akceptacji czarnuchów, to ona już jest od dawna.
Firek się również podjął organizacji w OW Fregata,
Potem się wycofał....
Ale...

Biorę go na klatę :) A co....

Jedziemy kochani.... jedziemy....

Tematy od dzisiaj:
Chętni i obowiązkowi - do pomocy przy organizacji zlotu, chcę mieć czarno na białym listę osób tutaj oraz możliwości pomocy (ew urlopy, wyjazdy, itp.)

Ośrodek - Kto się podejmie dogadania szczegółów, a i poproszę kontakt na PW oraz imię i nazwisko osoby z którą ktokolwiek kontaktował się do tej pory z ośrodka OW FREGATA. Zostajemy już przy niej i upieramy się na nią w razie kokluszu.

Sponsorzy - Kto podejmuje się rozsyłania pism i próby pozyskania kogokolwiek poza już pewnymi? Proszę o napisanie i zobowiązanie sie tutaj w temacie z nicku. Czytelnie i wprost. Na czym to polega? A no na rozsyłaniu maili i wykonywaniu telefonów do....UWAGA ludzi od marketingu tudzież dyrektorów, prezesów tychże firm.

Japan Motors - tu mogę osobiście wymienić z nicka (wiem że wie) jest nim Andrzej vel Os12

Atrakcje - kto się podejmuje i kogo chce do pomocy, interesuje mnie grupa co najmniej 4ch osób które wyrażą chęć nie brania udziału w tychże konkursach a ich sędziowania, Tak samo chcę już pomysły na ew konkursy i co im potrzeba. Jak będą wiedzieć co chcę do konkursów, to szukają firm (rozsyłają zapytania ofertowe) które zapewnią nam jak najtańszym kosztem kompleksowe zaopatrzenie na konkursy.

Zapisy i konto do wpłat za noclegi - jedna osoba, która to ogarnie - Dokładna i rzetelna ewidencja tego co wpływa, rozchodzi się, oraz gotowość do ścigania niewpłacających oraz do rozliczenia się z ośrodkiem.

Kolumna - Jedna tudzież 2 osoby, które wykazują chęć i są obowiązkowe do rozsyłania pism, podań, odwiedzin w starostwach, gminach, niebieskich, szpitalach, Straży pożarnej

Ubezpieczenie - jeden chętny do rozeznania się wśród firm na temat "ubezpieczenia imprez masowych", bo tak to się nazywa. Uniqa, Warta, PZU i inne. Ubezpieczenie takie może być wystawione np. na Grafix, czy na firmę Akbiego....z tym nie ma problemu.

Gadzety - pomysły, chętni do tematu, którzy powysyłają zapytania ofertowe na cokolwiek co będzie sensowne. Prośba o ofertę nie zobowiązuje do zakupu, więc lecimy gdzie sięda i na co się da. Jak będzie miała być zakupiona spinka do włosów dla pań, to chcę mieć zapytanie ofertowe na 500 szt.

Deklaracje - Kto, co , po co, z kim, kiedy, jak, itp. To ważne, abyśmy się nie dublowali.

JAK KOMUŚ NIE PODOBA SIĘ ŻE ZACZYNAMY, PROSZĘ O WYPOWIEDZENIE SIĘ POZA LISTĄ, JEŚLI JEDNAK NIE TO NIECH ZAMILKNIE W TEMACIE LUB NAPISZE ŻE JUŻ COŚ ROBI I BIERZE ZLOT NA KLATE.

Tyle ode mnie.
Kilka z tych punktów chcę mieć do końca tygodnia.
Min. Lista chętnych i deklaracje, reszta według uznania.

PS. Blondi na temat PW (nie chce mi się powtarzać i tam) wszystkie materiały dostarczę zaraz po uzyskaniu tego co potrzebuję. Pozderko kochani.

JEDZIEMY JEDZIEMY.

pamar - 08-10-2012, 10:25

No cóż... widzę, że Andrzej wszystkich skutecznie wystraszył :(
Zanosi się na to, że jakimś cudem trzeba będzie ogarnąć zlot sposobem "na sniega"
sniegu napisał/a:
Forest Robi zlot na odległość resztę zlecamy firmie która jeździ na miejscu ogarnia ośrodek szuka okolicznych sponsorów lata po gddkia starostwie niebieskich o pozwolenie na kolumnę banery reklamy nie wiem co jeszcze Forest pomóż...
A Gł. organizator np Forest pilnuje tylko tej "firmy" i jest z nimi na telefon e-mail z roboty sie nie zwalnia nie kombinuje itd

Tyle że moim zdaniem, logistycznie temat bardzo trudny a roboty 3x więcej niż przy organizacji naszej wewnętrznej. Przede wszystkim nikt nie jest w stanie ustalić konkretnego, ostatecznego budżetu (sniegu, wyobraź sobie, że zlecasz organizację meczu obcej firmie - widzisz to, bo ja nie) a umowę trzeba podpisać personalnie! Pozostałe sprawy organizacyjne to również konkretne nazwiska, nikt nie podpisze umowy z klubem, nie wyda zezwolenia bo nie mamy mocy prawnej! Pytanie - kto nadstawi D?
Forest moim zdaniem przesadził z deklaracją i mam nadzieję, że to próba zachęcenia "silną ręką' innych i wysunięcia konkretów, tyle że niezbyt udana niestety :( I chociaż Fregata nie do końca mi się podoba, nie widzę innej możliwości w tym roku :(
MartinMM napisał/a:
Termin we Fregacie jest zarezerwowany, w tym miesiącu spotykam się z Firkiem w celu pokazaniu ośrodka i mam nadzieje ze wtedy zapadnie decyzja tak czy nie. Tyle ile będę mógł oczywiście pomogę, nie ma problemu

No cóż, czekamy :)

[ Dodano: 08-10-2012, 10:28 ]
W między czasie posłuchajmy muzyki ;)
http://youtu.be/HHvz8RkMW7o

biala190 - 08-10-2012, 18:23

pamar napisał/a:
Forest moim zdaniem przesadził z deklaracją i mam nadzieję, że to próba zachęcenia "silną ręką' innych i wysunięcia konkretów, tyle że niezbyt udana niestety

Chyba jednak troszkę udana- nas zmobilizowała do tego, by się porządnie zastanowić co bierzemy na siebie i czemu podołamy. Wiadomość z deklaracją dwóch ze Słupska poszła mailem do Foresta i czeka na potwierdzenie. Nie jest źle :D Pozdrawiam