To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.

AidsD - 17-11-2015, 18:13

Tylny pas jest pod zderzakiem i trzyma sie na srubach?
Bizi78 - 17-11-2015, 20:27

Za zderzakiem i jest spawany.
Paweł W. - 20-11-2015, 19:15

Witam,
Bizi, podziwiam Twoją "Zieloną Żabę"- ładne, zadbane i słyszę(czytam) że, podobnie jak w moim przypadku, bardzo lubiane. To cieszy, bardzo cieszy.
Ale nie o tym, nie o tym. W zeszły weekend byłem u znajomego, któremu w 1999 roku sprzedałem w salonie SPACE-STAR-a, w identycznym zresztą kolorze G19, tyle że 1,3 GL.
Moje pytanie brzmi, jak sprawują Ci się alufelgi, ponieważ po MSS mojego znajomego zostały tylko identyczne jak Twoje 14" GEMINI a chcę je założyć do żony Hyundai-a ATOS-a.
Pytam, gdyż mam fatalne doświadczenia z używanymi aluminiowymi felgami produkcji włoskiej.

Pozdrawiam
Paweł

Bizi78 - 20-11-2015, 21:00

Moje felgi są z częstochowskiej firmy ATT i niestety wymagają już prostowania :? .
Dodam, że od nowości są jeżdżone na standardowych oponach 175/65/14.

Paweł W. - 21-11-2015, 14:14

Witam,
Mimo upływu czasu nadal świetnie prezentują się. Moim zdaniem są to jedne z najładniejszych aluminiowych felg, jakie miałem okazję oglądać, poza tym wszystkie SPACE STAR-y jakie mieliśmy w salonie musiały stać na tych kołach. U mnie w Lanosie(dawne czasy) tez jeździł y.

POZDRAWIAM
Paweł.

Paweł W. - 24-11-2015, 21:18
Temat postu: Zaba.
Witam,
Bizi, czy masz jakąś galerię ze zdjęciami swojej Zaby?
Jeśli tak, bądź uprzejmy przesłać mi LINK.

Pozdrawiam Serdecznie
Paweł

Bizi78 - 24-11-2015, 22:59

Paweł W. napisał/a:
czy masz jakąś galerię ze zdjęciami swojej Zaby?

Nie mam 8) .

robertdg - 03-12-2015, 07:27

Jeździ już czy się relaksuje na kanale :?: ;-)
Bizi78 - 03-12-2015, 07:43

Od 1.11 stoi u fachowca :evil: .
Dosłownie stała przez pierwsze 3 tyg. nawet nieruszona, zero informacji, jak ja lubię fachofców :evil: .
Podobno jest kiepsko i daje 5lat i na żyletki.
Za pasem tylnym jest kiepsko i podobno sporo dziurek w podłodze pod korozją.
Gościu odradza naprawę ze względu na koszta.
Skupił się na elementach nośnych i wpływających na bezpieczeństwo.
Jak będę odbierał auto to się więcej dopytam.

Bizi78 - 20-12-2015, 22:49

Po 1.5 miesięcznej separacji Żaba powróciła od konserwatora zabytków :mrgreen: .
Tak jak napisałem wcześniej zrobione tak aby było bezpiecznie, pospawana jedna podłużnica i pozbycie się rudej tam gdzie dało radę.
Przy okazji:
-wymieniony łącznik stabilizatora przedni, poprzedni mechanik podobno zapomniał dać miseczki :shock: .
-wymieniono olej w skrzyni na ELF NFJ, skrzynia chodzi normalnie czyli jak przed wymianą 8) .
-przy odbiorze okazało się, że wskazówka obrotomierza jest pod bolcem spoczynkowym :evil:
5 min roboty i siłą grawitacji powróciła do pierwotnego położenia, czyli na bolec :D .

Musiałem sobie przypomnieć jak się wrzuca wsteczny bo po jeździe ojca gofrem chciałem wciskać lewarek w podłogę :mrgreen: .

We wnętrzu czuć warsztatem ale na pranie wnętrza i porządne sprzątanie pogoda nie sprzyja :wink: .

Fotek nie ma, bo kanał przy odbiorze był zajęty :doubt: .

mkm - 20-12-2015, 22:57

Bizi78 napisał/a:

5 min roboty i siłą grawitacji powróciła do pierwotnego położenia, czyli na bolec :D .

tyle Ci zajęło odpięcie aku? :shock:
Czy w benzynie jest inna opcja naprawy tej "usterki"?

Bizi78 - 20-12-2015, 23:10

mkm napisał/a:
tyle Ci zajęło odpięcie aku? :shock:
Czy w benzynie jest inna opcja naprawy tej "usterki"?

Nie chciałem odpinać aku bo na dworze było zimno, ciemno i musiałbym ponownie przeprowadzić naukę obrotów 8) .
Wyjąłem zegary z deski i obróciłem je, a wskazówka zatoczyła koło i spoczęła na bolcu :wink: .

jacek11 - 21-12-2015, 08:35

Mechanik tak długo palił gumę,że wskazówka się przykleiła :P
robertdg - 21-12-2015, 08:51

Bizi78 napisał/a:
Po 1.5 miesięcznej separacji Żaba powróciła od konserwatora zabytków :mrgreen: .
Oby przedstawiało to korzyścv na lata użytkowania ;-)

jacek11 napisał/a:
Mechanik tak długo palił gumę,że wskazówka się przykleiła :P
Na 5-tym biegu :mrgreen:
Bizi78 - 08-01-2016, 15:55

Dzisiaj przyszły szczypce segera do tłoczków 8) .

Będę rozbierał na części pierwsze stary tylny zacisk :D .