Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
AidsD - 17-11-2015, 18:13
Tylny pas jest pod zderzakiem i trzyma sie na srubach?
Bizi78 - 17-11-2015, 20:27
Za zderzakiem i jest spawany.
Paweł W. - 20-11-2015, 19:15
Witam,
Bizi, podziwiam Twoją "Zieloną Żabę"- ładne, zadbane i słyszę(czytam) że, podobnie jak w moim przypadku, bardzo lubiane. To cieszy, bardzo cieszy.
Ale nie o tym, nie o tym. W zeszły weekend byłem u znajomego, któremu w 1999 roku sprzedałem w salonie SPACE-STAR-a, w identycznym zresztą kolorze G19, tyle że 1,3 GL.
Moje pytanie brzmi, jak sprawują Ci się alufelgi, ponieważ po MSS mojego znajomego zostały tylko identyczne jak Twoje 14" GEMINI a chcę je założyć do żony Hyundai-a ATOS-a.
Pytam, gdyż mam fatalne doświadczenia z używanymi aluminiowymi felgami produkcji włoskiej.
Pozdrawiam
Paweł
Bizi78 - 20-11-2015, 21:00
Moje felgi są z częstochowskiej firmy ATT i niestety wymagają już prostowania .
Dodam, że od nowości są jeżdżone na standardowych oponach 175/65/14.
Paweł W. - 21-11-2015, 14:14
Witam,
Mimo upływu czasu nadal świetnie prezentują się. Moim zdaniem są to jedne z najładniejszych aluminiowych felg, jakie miałem okazję oglądać, poza tym wszystkie SPACE STAR-y jakie mieliśmy w salonie musiały stać na tych kołach. U mnie w Lanosie(dawne czasy) tez jeździł y.
POZDRAWIAM
Paweł.
Paweł W. - 24-11-2015, 21:18 Temat postu: Zaba. Witam,
Bizi, czy masz jakąś galerię ze zdjęciami swojej Zaby?
Jeśli tak, bądź uprzejmy przesłać mi LINK.
Pozdrawiam Serdecznie
Paweł
Bizi78 - 24-11-2015, 22:59
Paweł W. napisał/a: | czy masz jakąś galerię ze zdjęciami swojej Zaby? |
Nie mam .
robertdg - 03-12-2015, 07:27
Jeździ już czy się relaksuje na kanale
Bizi78 - 03-12-2015, 07:43
Od 1.11 stoi u fachowca .
Dosłownie stała przez pierwsze 3 tyg. nawet nieruszona, zero informacji, jak ja lubię fachofców .
Podobno jest kiepsko i daje 5lat i na żyletki.
Za pasem tylnym jest kiepsko i podobno sporo dziurek w podłodze pod korozją.
Gościu odradza naprawę ze względu na koszta.
Skupił się na elementach nośnych i wpływających na bezpieczeństwo.
Jak będę odbierał auto to się więcej dopytam.
Bizi78 - 20-12-2015, 22:49
Po 1.5 miesięcznej separacji Żaba powróciła od konserwatora zabytków .
Tak jak napisałem wcześniej zrobione tak aby było bezpiecznie, pospawana jedna podłużnica i pozbycie się rudej tam gdzie dało radę.
Przy okazji:
-wymieniony łącznik stabilizatora przedni, poprzedni mechanik podobno zapomniał dać miseczki .
-wymieniono olej w skrzyni na ELF NFJ, skrzynia chodzi normalnie czyli jak przed wymianą .
-przy odbiorze okazało się, że wskazówka obrotomierza jest pod bolcem spoczynkowym
5 min roboty i siłą grawitacji powróciła do pierwotnego położenia, czyli na bolec .
Musiałem sobie przypomnieć jak się wrzuca wsteczny bo po jeździe ojca gofrem chciałem wciskać lewarek w podłogę .
We wnętrzu czuć warsztatem ale na pranie wnętrza i porządne sprzątanie pogoda nie sprzyja .
Fotek nie ma, bo kanał przy odbiorze był zajęty .
mkm - 20-12-2015, 22:57
Bizi78 napisał/a: |
5 min roboty i siłą grawitacji powróciła do pierwotnego położenia, czyli na bolec . |
tyle Ci zajęło odpięcie aku?
Czy w benzynie jest inna opcja naprawy tej "usterki"?
Bizi78 - 20-12-2015, 23:10
mkm napisał/a: | tyle Ci zajęło odpięcie aku?
Czy w benzynie jest inna opcja naprawy tej "usterki"? |
Nie chciałem odpinać aku bo na dworze było zimno, ciemno i musiałbym ponownie przeprowadzić naukę obrotów .
Wyjąłem zegary z deski i obróciłem je, a wskazówka zatoczyła koło i spoczęła na bolcu .
jacek11 - 21-12-2015, 08:35
Mechanik tak długo palił gumę,że wskazówka się przykleiła
robertdg - 21-12-2015, 08:51
Bizi78 napisał/a: | Po 1.5 miesięcznej separacji Żaba powróciła od konserwatora zabytków . | Oby przedstawiało to korzyścv na lata użytkowania
jacek11 napisał/a: | Mechanik tak długo palił gumę,że wskazówka się przykleiła | Na 5-tym biegu
Bizi78 - 08-01-2016, 15:55
Dzisiaj przyszły szczypce segera do tłoczków .
Będę rozbierał na części pierwsze stary tylny zacisk .
|
|
|