To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...

maniax86 - 24-01-2012, 14:12

krzychu,
Cytat:
Wypadało by być kulturalnym i po prostu wyobrazić sobie, że przechodzą przez pasy.

Niestety moja wyobraźnia nie zadziałała i w mysl zasady "na chama trzeba wiekszego chama" zrobiłem tak jak napisałes.... klakson i gaz :wink: .... a panienkom sie nagle przypomniało że biegać też potrafia :wink:

krzychu - 24-01-2012, 14:25

:(

Kolego, ale z takim nastawieniem.... ręce opadają :?

Zobacz jak to wyglądało z zewnątrz: kolejnemu barankowi w sportowym (pewnie czerwonym) wozie się spieszy i jeszcze ludzi z pasów przepędza, a co tam ludzi młode biedne dziewczynki!

To już trzeba było okno otworzyć - może by się "plastikowe panienki" kapnęły co robią źle, bo tak to sobie tylko o Tobie źle pomyślały.

maniax86 - 24-01-2012, 14:37

krzychu, lancera mam czarnego :wink: pewnie i bym je puścił ale... kilka dni wczesniej te panny szły obok siebie (mimo że był chodnik) całą szerokością jednego pasa i miały gdzieś że auta jeżdziły po drodze.... a jak sobie myslą "plastik fantastik" i mogą sobie robić co chcą to są w błędzie :P
gzesiolek - 24-01-2012, 15:00

maniax86, oj cierpliwosci Ci brakuje kolego... ;)
Bedziesz mial wlasne dzieci nabierzesz pokory...
A jakbys tak wyskoczyl z gazem do moich dzieci, mialbys we mnie wroga do konca zycia...
maniax86 napisał/a:
"na chama trzeba wiekszego chama"

To jest niestety podejscie 90% uzytkownikow drog... znaczy sie agresja i wytykanie innym, miast pilnowanie siebie, zeby chamsko nie postepowac... zluzuj... a jak sie spieszysz to wlasnie lepiej wyrazic swoje zdanie przez okno, niz robic bydlo...
Te 30sekund Cie nie zbawi... ze dzierlatki glupie to jedno, a ze Ty dostosowales sie do ich poziomu to drugie... :roll:

Ale rozumiem, ze mlodosc i hormony buzuja i dzierlatkom i takiemu staremu koniowi jak Ty (jak rozumiem cyferka w nicku to rok urodzenia) ;)

jaca71 - 24-01-2012, 15:53

maniax86 napisał/a:
Ale kilku młodym, plastikowym panienkom nie chciało sie ruszyć swoich tępych zadków na pasy i zaczęły przechodzić jakieś 2-3 metry poza pasami.

2-3m a nawwet4-5m potraktowałbym jako pasy ;)
Gdzieś, kiedyś, jakiś policmajster twierdził że pasy są 4m w każda stronę od środka zebry ;)

krzychu - 24-01-2012, 15:56

gzesiolek napisał/a:

Ale rozumiem, ze mlodosc i hormony buzuja i dzierlatkom i takiemu staremu koniowi jak Ty (jak rozumiem cyferka w nicku to rok urodzenia) ;)

No coś Ty. Znam z autopsji co najmniej 3 osoby na tym forum dla których taki wiek to "dziecięcy" i kiepski partner to wymiany poglądów.

Dlatego też usunąłem datę z profilu. Skończyły się takie argumenty.

Cezar - 24-01-2012, 15:59

jaca71 napisał/a:
policmajster twierdził że pasy są 4m w każda stronę od środka zebry ;)

Mi inny tlumaczyl, aby nie dostac mandatu za przechodzenie na czerwonym swietle wystarczy przechodzic metr od zebry i bedzie to tylko 50zl :P

jaca71 - 24-01-2012, 16:00

maniax86 napisał/a:
Niestety moja wyobraźnia nie zadziałała i w mysl zasady "na chama trzeba wiekszego chama" zrobiłem tak jak napisałes.... klakson i gaz :wink: .... a panienkom sie nagle przypomniało że biegać też potrafia :wink:

fajnie bo odpowiedziałem na wpis z poprzedniej strony nie znając Twojego zachowania - quiz się udał. Ja bym zareagował jak grzesiolek :P

maniax86 - 24-01-2012, 16:27

gzesiolek,
Cytat:
a jak sie spieszysz to wlasnie lepiej wyrazic swoje zdanie przez okno

Wyrażanie swojego zdania przez okno jeśli idzie gruba osób jest bezsensowne, bo w grupie nawet jak wiedzą że zrobili źle to odpyskują i będą cwaniakować, latego tego typu dyskusja z "grupą" jest stratą czasu i jeszcze większych nerwów :roll:

[ Dodano: 24-01-2012, 16:30 ]
krzychu,
Cytat:
No coś Ty. Znam z autopsji co najmniej 3 osoby na tym forum dla których taki wiek to "dziecięcy" i kiepski partner to wymiany poglądów.

Tego typu argumenty wysuwają osoby, którym brakuje rzeczowych i konkretnych "asów" w ręce w dyskusji a zachowanie na drodze nie zawsze wynika z wieku kierowcy :wink:

[ Dodano: 24-01-2012, 16:34 ]
jaca71,
Cytat:
fajnie bo odpowiedziałem na wpis z poprzedniej strony nie znając Twojego zachowania - quiz się udał. Ja bym zareagował jak grzesiolek

Byłem na 100% pewny że taka włąśnie będzie opinia w tek kwestii. Ja siebie nie idealizuje, dlatego opisuje sytacje takie jakie były wraz z mojąreakcją, nie bacząc na to czy zostane przez innych "zjechany" czy uznany za "świętego". Ale za chama na drodze się nie uważam. Poprostu są zachowania na drodze, których nie wybaczam i zawsze od razu 220 V we mnie wstępuje :roll:

jaca71 - 24-01-2012, 17:23

maniax86, psychoanalityk potrzebny :( ja frustrację artykułuję gadając ze sobą. Czasami trochę mniej cenzuralnie. Ale i to ograniczyłem odkąd mam dwójkę policjantów na tylnej kanapie. Ale agresja na drodze w odpowiedzi na zachowanie niezgodne z przepisami to do leczenia się nadaje
Juiceman - 24-01-2012, 17:36

To mi chyba też, widzę jak ludzie biegną aby wejść na pasy bo mają zielone, jak wejdą na pasy to kurde zwalniają mimo iż czerwone się zapaliło. Mnie szlag trafia jak widzę takie święte krowy.

Czyli, że co jaca71 mam się leczyć bo nie toleruje takiej formy głupoty/zachowania etc? Tj. trzeba wszystkich leczyć którzy w ogóle się wkurzają nie ważne na co ? :mrgreen:

[ Dodano: 24-01-2012, 17:38 ]
Cezar napisał/a:
jaca71 napisał/a:
policmajster twierdził że pasy są 4m w każda stronę od środka zebry ;)

Mi inny tlumaczyl, aby nie dostac mandatu za przechodzenie na czerwonym swietle wystarczy przechodzic metr od zebry i bedzie to tylko 50zl :P

No to jeszcze jest tak, że za przebieganie na czerwonym jest większy mandat niż za przechodzenie xD przynajmniej we Wrocku xD heh

krzychu - 24-01-2012, 17:46

Juiceman napisał/a:
Czyli, że co jaca71 mam się leczyć bo nie toleruje takiej formy głupoty/zachowania etc? Tj. trzeba wszystkich leczyć którzy w ogóle się wkurzają nie ważne na co ? :mrgreen:

Myślę, że między myśleniem, a czynami jest spora przepaść.

Juiceman - 24-01-2012, 17:50

krzychu napisał/a:
Juiceman napisał/a:

Myślę, że między myśleniem, a czynami jest spora przepaść.

To na pewno, tak czy siak samo myślenie, nic nie zmieni.

jaca71 - 24-01-2012, 17:50

Juiceman, gotujesz i zemścisz pod nosem jak ja czy reagujesz agresja nauczając żelazem? Ma to wpływ na Twoje późniejsze zachowanie?
Juiceman - 24-01-2012, 17:59

jaca71 napisał/a:
Juiceman, gotujesz i zemścisz pod nosem jak ja czy reagujesz agresja nauczając żelazem? Ma to wpływ na Twoje późniejsze zachowanie?

Jeśli pieszy mi zwalnia na czerwonym świetle, a gdzieś się spieszę, to oczywiście go poganiam, niech cholera jedna wie, że przechodzi się na zielony, ew. jak się wlazło na zielonym i jest czerwone to się przyspiesza. Jeśli wtedy zaczyna się bulwersować to szyba idzie w dół. I mam nadzieje, że da to jemu do myślenia i następnym razem będzie chciał uniknąć takiej sytuacji. Więc albo się zatrzyma przy migającym zielonym, albo żwawo przejdzie na drugą stronę ulicy nie pakując się pod auta.