Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA
Aga - 24-03-2011, 10:10
Krzyzak napisał/a: | a po zakupach: "nie mam miejsca w szafie" |
to prawda
w mojej szafie już 3 razy oberwały się uchwyty podtrzymujące rurkę, na której wiszą wieszaki
Bubu mówi, że jeśli nie pozbędę się nadmiaru ciuchów to już więcej nie będzie tego naprawiał.....
jeśli zaś chodzi o pranie ciuchów to, odkąd nabawiłam się uczulenia, piorę każde przed pierwszym założeniem, nawet te nowe ze sklepu
i zawsze obcinam wszystkie metki i wszywki
.........potem kłopot przy dziecięcych ubrankach - gdy oddaję znajomym nawet nie wiem w jakim są rozmiarze
BUBU - 24-03-2011, 10:27
Aga napisał/a: |
to prawda
w mojej szafie już 3 razy oberwały się uchwyty podtrzymujące rurkę, na której wiszą wieszaki
Bubu mówi, że jeśli nie pozbędę się nadmiaru ciuchów to już więcej nie będzie tego naprawiał.....
|
Zdecydowałem się na lepszy pomysł tzn. pod nieobecność Agi wywalę starą szafę i kupię węższą
vendetta - 24-03-2011, 11:27
BUBU napisał/a: | Zdecydowałem się na lepszy pomysł tzn. pod nieobecność Agi wywalę starą szafę i kupię węższą |
dobre
że dzisiaj odbieram Cuprę po wymianie rozrządu i oleju, nie mogę się doczekać
Aga - 24-03-2011, 11:35
vendetta napisał/a: | po wymianie rozrządu |
na sam dźwięk słowa rozrząd mam dreszcze...
miły pan w ASO poinformował mnie, że ponieważ pasek rozrządu w moim outku był zamiennikiem, ASO nie ponosi odpowiedzialności za cały rozrząd
jedno z dwojga:
- albo były właściciel outka chciał zaoszczędzić
- albo ASO specjalnie proponuje zamienniki (najtańszej przecież części rozrządu) aby pozbyć się odpowiedzialności...
Krzyzak - 24-03-2011, 11:54
koszmarek napisał/a: | a wiesz, że koszulki i spodnie się najpierw da wyprać zanim założysz? |
a wiesz, że dla niemowlaka pierze się wszystko (nawet nowe) przed założeniem?
spox - ja nie kupuję, ale czasem Baśka - sporo rzeczy jest tam nowych, z metkami jeszcze, bo dzieci tak szybko rosną, że pierwotni właściciele nie zdążyli tego założyć, albo był to prezent - rozmiar za mały
ps. spodnie też maluchowi zakłada się na rajstopki - nawet ma takie ogrodniczki z "pewexu" - doskonałe do nauki chodzenia, bo jest za co łapać
sporo rzeczy mamy też od rodziny czy od Sabo/Kibloo
gulgulq - 24-03-2011, 13:20
Aga napisał/a: | miły pan w ASO poinformował mnie, że ponieważ pasek rozrządu w moim outku był zamiennikiem, ASO nie ponosi odpowiedzialności za cały rozrząd |
jeśli rozrząd był wymieniany w ASO to ponosi
Jackie - 24-03-2011, 13:22
gulgulq napisał/a: | jeśli rozrząd był wymieniany w ASO to ponosi |
Chyba, że materiały dostarczył klient bądź zostały założone zamienniki na wyraźne życzenie klienta....
Pozdrawiam
Aga - 24-03-2011, 13:27
Jackie napisał/a: | gulgulq napisał/a: | jeśli rozrząd był wymieniany w ASO to ponosi |
Chyba, że materiały dostarczył klient bądź zostały założone zamienniki na wyraźne życzenie klienta....
Pozdrawiam |
no właśnie
niestety sprawdził się Jacku ten gorszy scenariusz....
cns80 - 24-03-2011, 13:36
siwek napisał/a: | i że budowę czas zacząć! | Nie wkurzaj mnie lepiej.
Aga napisał/a: | zawsze obcinam wszystkie metki i wszywki | Tajnos Agentos
Wczoraj zakończyła się moja sprawa odnośnie wypadku motocyklowego. Czekam na reakcję PiZetjU Chyba ich piorun strzeli
Krzyzak - 24-03-2011, 13:51
cns80 napisał/a: | Nie wkurzaj mnie lepiej. |
czemu się złościsz? - ja to bym chętnie jeszcze jeden dom zbudował... tym razem na 100% drewniany bo... bardzo mi się takie podobają
sieegurd - 24-03-2011, 13:53
Freya napisał/a: | ...już się wydało niestety mój mąż podziela ten sam problem, ma kilkanaście koszul, ale chodzi tylko w kilku, bo to jego ulubione i też ciągle sapie, że nie ma w czym ;P |
Oj nie przesadzaj W szafie mam trochę koszul, w które jeszcze (już ) się nie mieszczę
mabda napisał/a: | no to to zmienia postac rzeczy. chociaz jeden facet, ktory rozumie TEN problem kobiet |
Nie Madziu, nie rozumiem stety
cns80 - 24-03-2011, 13:59
Krzyzak napisał/a: | ja to bym chętnie jeszcze jeden dom zbudował.. | Ja chętnie bym w końcu jeden zbudował. Ponad dwa lata oczekiwania na warunki zabudowy
Krzyzak napisał/a: | tym razem na 100% drewniany bo... bardzo mi się takie podobają | Dziękuje, postoję Za dużo się naprzerabiałem drewnianych pracując w budowlance żeby się teraz w to pchać. Wolę się uczyć na błędach innych Teść mnie próbował namówić więc mu powiedziałem że nie, absolutnie nie.
Mam na oku fajny projekt murowańca: http://projekty.muratordo...az&x=0&y=0&nr=1
Wersja w wariancie lustrzanym. Lekkie zmiany w projekcie: wyżej posadzka, wyższe ścianki poddasza + większy spadek dachu i będzie git.
Cezar - 24-03-2011, 14:22
Ja mam drewniany dom na podmurowce i nie narzekam - tyle ze moj to z zewnatrz oldskul, a w srodku funkiel nowka
gigant87 - 24-03-2011, 16:21
Podoba mi się!
Choć dach może Cię drogo kosztować.
Na górze zrobiłbym 3 większe pokoje niż 4 mniejsze. Mieliśmy bardzo podobny projekt- zamiast 3 mniejszych pokoi zrobiliśmy 2 duuuże i jak na razie (7 lat) bardzo chwalimy to rozwiązanie- po prostu pokoje ze skosami nie są tak fajnie ustawne. Inna sprawa, że lubię przestrzeń- mój pokój (jeden z tych dwóch) po podłodze ma 30m2
My dodaliśmy jeszcze facjatę do każego pokoju, by było choć jedno okno "normalne", ale to już zależy od własnych upodobań
No i brakuje mi miejsca na kosiarkę i na meble ogrodowe w zimie
Aga - 24-03-2011, 17:14
nieprzyjemnej przygody ciąg dalszy...
okazuje się, że miły pan z ASO w Katowicach wcale nie jest taki miły
albowiem próbował mnie oszukać
wmawiał mi, że pasek rozrządu w moim outku to zamiennik i dlatego ASO nie ponosi odpowiedzialności za awarię
a okazało się z wydruku komputerowego, który posiadam, że zamontowany został oryginał
rozmowy u nich są nagrywane
mam więc już kilka argumentów przeciwko nim
jutro idę do prawnika
poinformuję Was o ostatecznym rozstrzygnięciu sprawy - może komuś się przyda takie doświadczenie (oby nie...)
|
|
|