Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA
siwek - 24-03-2011, 17:29
cns80 napisał/a: | Krzyzak napisał/a:
ja to bym chętnie jeszcze jeden dom zbudował..
Ja chętnie bym w końcu jeden zbudował. Ponad dwa lata oczekiwania na warunki zabudowy |
Jak tak bardzo chcesz zbudować, to pogadam z moim "majstrem" pewnie mu się przyda kolejny pomocnik
Nasz domek jest mniejszy. W podłogach 140m2 a użytkowej 91m. "Dom w Borówkach 3" ale poprostu nie chcieliśmy wielkiego domu, a u góry ściany też pójdą lekko do góry by skosy były mniejsze a poza tym pare przeróbek okien - na górze dodane okna zamiast dachowych a na dole będą długie na wysokość 230cm z czego 3 nieotwierane.
JCH - 24-03-2011, 18:04
Aga napisał/a: | wmawiał mi, że pasek rozrządu w moim outku to zamiennik i dlatego ASO nie ponosi odpowiedzialności za awarię
a okazało się z wydruku komputerowego, który posiadam, że zamontowany został oryginał | Czyżby Boguchwała bis
Miałem Ci wczoraj zasugerować, żebyś rozmawiała wpierw z właścicielem ASO p. Michalskim / Michalczykiem ... (przepraszam nie pamiętam dokładnie nazwiska).
No ale w każdym razie trzymam kciuki żeby się obeszło bez prawników bo to przede wszystkim zmarnowany czas i niepotrzebne nerwy - trzeba się dogadać.
No i oby demolka była jak najmniejsza. Rób foty.
Seichan - 24-03-2011, 18:14
JCH napisał/a: | No ale w każdym razie trzymam kciuki żeby się obeszło bez prawników bo to przede wszystkim zmarnowany czas i niepotrzebne nerwy - trzeba się dogadać. |
Ja bym od początku działała za pośrednictwem prawnika. To właśnie może zaoszczędzić czas i nerwy Nawet do negocjacji prawnik się może przydać. Jak jest dobry i skuteczny, to zwiększa szanse na powodzenie
mkm - 24-03-2011, 18:52
Aga, macie zerwany pasek?
Morfi - 24-03-2011, 18:56
Aga, Stara Honda jazz ??
Macie taką http://upload.wikimedia.o...Luzern_1980.jpg ???
Powodzenia w walce.
Aga - 24-03-2011, 19:10
no co ty
do takiej bym nawet nie wsiadła w moim kostiumie biurowym
mamy mniej więcej taką http://otomoto.pl/honda-j...-C18048893.html
też bym wolała się ugadać z nimi - ale za pośrednictwem mojego prawnika
jednak pisma z Kancelarii Radców Prawnych oraz urzędowy ton robią większe wrażenie
i zwiększają szanse ugody
koszmarek - 24-03-2011, 19:50
ta ładniejsza
Morfi - 24-03-2011, 19:52
Aga, I Ty to nazywasz stare !!!!????
Normalnie obrażę się. Zamienie sie na Cari z tym starociem
Aga - 24-03-2011, 20:03
chciałbyś
właśnie się śmialiśmy z Bubem, że kiedyś cieszyłam się z tej hondy a teraz jak outek zepsuty to mówię: dobrze, że jest chociaż czym jeździć, byle co ale jest....
i to nie jest żaden snobizm
po prostu w outku jestem tak zakochana, ze żadne inne auto się nie liczy
nawet galant (Bubu mnie chyba zabije)
JCH - 24-03-2011, 20:09
Aga napisał/a: | skąd wiesz, że u Michalika było robione? | Hehe... Wielki Brat patrzy
Bo to do niedawna był jedyny serwis ASO w Katowicach. A skoro napisałaś, że poprzedni właściciel Outka wymieniał w ASO w K-cach..... no to raczej nie było innej możliwości. Aga napisał/a: | jednak pisma z Kancelarii Radców Prawnych oraz urzędowy ton robią większe wrażenie | Ale powodują niepotrzebne usztywnienie. Nie będę Cię przekonywał - zrób jak uważasz i jak Tobie bardziej pasuje. Ale z moich (co prawda nielicznych) kontaktów z pp. Michalik odniosłem wrażenie, że to rozsądni ludzie.
Również Kierownik Serwisu, gdy rozmawiałem z nim o mojej przygodzie pt. "Mysz w rozrządzie" deklarował, że znaleźlibyśmy jakieś sensowne wyjście z sytuacji.
Zaznaczam, że to było w 2004 roku więc trochę czasu już minęło....
Marcin-Krak - 24-03-2011, 20:09
Aga, pamiętaj teraz jak będziesz przez progi latać
Hondzina tego może nie znieść. Ja ten próg i połamane żebra do dziś pamiętam
Aga - 24-03-2011, 20:17
Marcin-Krak napisał/a: | Hondzina tego może nie znieść |
taaaaa
dziś przez chwilę zapomniałam, że mój outek niedysponowany i usiłowałam przejechać na skróty przez nierówny trawnik.....
cóż... honda nieco ucierpiała- delikatnie mówiąc
JCH napisał/a: | Ale powodują niepotrzebne usztywnienie |
Jacek, ja również próbowałam "po dobroci"
ale po dzisiejszej rozmowie telefonicznej, kiedy pan zrobił ze mnie kretynkę oraz mnie oszukał - nie będę się już z nimi bawić
Krzyzak - 25-03-2011, 07:04
cns80 napisał/a: | Ponad dwa lata oczekiwania na warunki zabudowy |
przecież wg przepisów mają 2 miesiące na to? - złóż zażalenie do UG
cns80 napisał/a: | Wolę się uczyć na błędach innych |
ok - ja murowany już mam, a drewniany mi się marzy - może być nawet tak, że będzie murowany i obłożony drewnem z 2 stron - ważne, żeby projekt pasował, bo nie każdy dom dobrze wygląda w drewnie itd. (tak jak do garnituru nie zakłada się adidasów)
Patryk - projekt całkiem ładny - tylko ten garaż, co "wita" gości i schowane wejście mi się nie podobają... ale i tak o niebo lepiej niż wiele projektów, gdzie garaż jest wysunięty do przodu i taki tunel-klocek jest pierwszą rzeczą, którą widać...
[ Dodano: 25-03-2011, 07:05 ]
siwek napisał/a: | Jak tak bardzo chcesz zbudować, to pogadam z moim "majstrem" pewnie mu się przyda kolejny pomocnik |
może się zdziwisz, ale to Twój majster mógłby być moim pomocnikiem
cns80 - 25-03-2011, 08:02
Krzyzak napisał/a: | przecież wg przepisów mają 2 miesiące na to? - złóż zażalenie do UG | Zażalenie złożone nawet u Pani Prezydent Warszawy.
Krzyzak napisał/a: | tylko ten garaż, co "wita" gości i schowane wejście mi się nie podobają | To się jeszcze obróci względem działki. A wejście się zabuduje żeby nie było tego tunelu między domem a garażem
Chodzi o to żeby garaż był możliwie daleko od wjazdu, a jednocześnie nie wymuszał przesuwania całego domu wgłąb działki, bo chcę mieć z tyłu duży ogród, a działka ma 30x36. Do tego jak to obrócę i będę miał garaż wjazdem prostopadle do drogi to dom będzie stał ukośnie, a więc tarasy wypadną mi nie na wprost w sąsiadów tylko w róg działki prosto na szwagra, a on będzie miał dom bardzo odsunięty wgłąb swojej działki. Do tego niski płotek między nami, albo tylko żywopłot (1m) i będzie wrażenie dużej przestrzeni
Manuela - 25-03-2011, 12:21
Aga napisał/a: | albowiem próbował mnie oszukać
wmawiał mi, że pasek rozrządu w moim outku to zamiennik i dlatego ASO nie ponosi odpowiedzialności za awarię
a okazało się z wydruku komputerowego, który posiadam, że zamontowany został oryginał |
Nienawidzę takiego zachowania, a tylko tak to można nazwać! Mam nadzieję że im dokopiesz Aguś i dostaniesz co Ci się należy!!
Wulgaryzmy wykropkowane = Last ostrzeżenie bifor czerwony pasek
|
|
|