Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
Uwex - 02-01-2014, 08:57
Krzyzak - a co ? klatę Ci opaliło ?
swinks_UK - 02-01-2014, 09:15
Ńa meczu był i zmarzł
Krzyzak - 02-01-2014, 10:13
katar mam
fergul11 - 02-01-2014, 10:25
Krzyzak napisał/a: | katar mam |
Musisz uważać
Hemoroidy tylko czekają by się objawić
Yoshiko - 02-01-2014, 12:40
fergul11 napisał/a: | Krzyzak napisał/a:
katar mam
Musisz uważać
Hemoroidy tylko czekają by się objawić | chyba że przy kichaniu
Dobrego w Nowym Roku Miśki
fergul11 - 02-01-2014, 13:36
Yoshiko napisał/a: | chyba że przy kichaniu |
A po tak mocnym kichnięciu to slad zostaje że zapałkę można pocierać
mkm - 03-01-2014, 16:24
Ze dzisiaj na spacerze nagrałem procedurę startową Medicoptera.
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
fergul11 - 03-01-2014, 16:25
Ja to powinienem napisać w dziale z Humorem , ale tam się nie komentuje i Efa znowu da po łapkach.
Znalazłem aukcję z Chin gdzie było "coś" najtaniej o połowę niż mieli inni.
No to klik i kupiłem
Za dwa dni pisze mi żółta kukiełka że sorry man ,ale chińska poczta takiej długiej paczki nie wyśle i muszę dopłacić 39baxów to on wyśle via EMS.
Myślę sobie (bo to umiem ) ok i tak jest jeszcze taniej niż mają inni
Podesłał mi swoją inną aukcję i cena była tylko dla mnie żeby pokryć koszt wysyłki , po kliknięciu , aukcja zniknęła więc znowu myślę ok , wszystko zgodnie z umową .
Dziś listonosz przyniósł mi tą rzecz co jej koszt miał pokryć wysyłkę tamtej długiej rzeczy .
Piszę do Huj Jung Nie (bo tak się nazywa) po co mi to przysłał jak ja czekam na tamto i że za 4 dni kończy się czas dostawy ,jeśli tamto nie dojdzie wszczynam postępowanie i wystawiam negatyw .
Przedłużył dostawę o 30 dni i prosi nie dawać negatywa i to mam od niego gratis , a tamto wysyła .
Kurde facet pisze po Chińsku i wysyła przez translatora ???
moja wiadomość do niego
HI , I bought ''chrome steel exterior bumper protector'' , order number 60523635369041 from you , for 39.59 Dollars .
This is your first original message about the product:
HongJun Nie: Dear Friends:
We're sorry,China postal packets sent less than your country, because this product is long,and I can send you via EMS,but you need to pay an extra 36dollars shipping,if you do not, please cancel the order, I retreat money to you. The inconvenience to you,I am deeply sorry,thank you.
I agreed to pay an extra of 36 dollars to cover for shipping by EMS. Today i recieved a '' UNIVERSAL CHROME EXHAUST MUFFLER TIP FOR ALL CAR CALIBER'' , which cost of this muffler we agreed will cover for the extra shipping via EMS. Why did you send me this product?
The time delivery of the bumper protector ends in 4 days. If by that time the good doesnt arrive , unfortunately I will be forced to Open a Dispute.
Before I give you feedback on the Muffler exhaust pipe , I'm waiting to hear from you (some explanation) !
Sincerly Albert
jego odpowiedź
Dear friends, I have been extended by 30 days delivery time, you just take this, I'll send you chrome steel exterior bumper protector, received UNIVERSAL CHROME EXHAUST MUFFLER TIP FOR ALL you CAR CALIBER sent to you, please do not give me negative feedback, thank you.
Przetłumaczyłem jego wiadomość z Ang na Chiński i potem na Polski też wesoła twórczość wyszła , no nie bardzo kumam , czy on wysłał tamto i mam chwilę jeszcze poczekać , czy wysyła właśnie i mam miesiąc poczekać ?
Tylko z nim mam problem inni się wywiązali (send -wysyła , sent - wysłał)
Ciekawie się rok zaczyna
gulgulq - 03-01-2014, 16:28
tylko czy to To to będzie faktycznie chrome exhaust to nie wiem ?
fergul11 - 03-01-2014, 16:30
"To" to jest chrome exhaust i to przyszło a nie potrzebuję , czekam na "tamto" to długie co chciałem a nadal idzie (mam nadzieję) .
Ale dosyć tych smutków
Że po tych świątecznych frykasach , smak placków kartoflanych , bezcenny
jak to powiedziała moja latorośl przy stole urywa.
fj_mike - 03-01-2014, 20:38
fergul11, wygląda na bardzo ciekawą konwersację. Nic nie zrozumiałem, starałem się, ale nie zrozumiałem
fergul11 - 03-01-2014, 20:51
fj_mike napisał/a: | Nic nie zrozumiałem, starałem się, ale nie zrozumiałem |
Mojej czy jego
ja poprosiłem sąsiada ,irl...a żeby przeczytał jego wiadomość i ewentualnie objaśnił niuanse , może ja nie łapię czegoś ,ale on tez był clueless
On tez doszedł do wniosku że żółty pisze przez translator .
Ach ci chińscy bussines mani
Znalazłem sposób na niego , żeby podał mi tracking number i firmę która przesłał , zobaczę datę nadania i wyjaśni się .
No chyba że cały kontener wpadł do morza to i inne rzeczy nie dojdą
fj_mike - 03-01-2014, 21:04
fergul11 napisał/a: | Mojej czy jego |
No przeca, że jego. Od razu widać kto translatora używa.
fergul11 napisał/a: | ja poprosiłem sąsiada ,irl...a żeby przeczytał jego wiadomość i ewentualnie objaśnił niuanse , może ja nie łapię czegoś ,ale on tez był clueless |
No wonder
fergul11 - 03-01-2014, 21:18
Oczywista oczywistosc
Teraz przygladam sie jego opiniom i musze powiedziec ze ma 100% feedback hmm robi wrazenie i ma spory "magazynek " rzeczy
Dzialam jak typowa zodiakalna waga , impuls - reakcja , ale jak juz zaczne sie zastanawiac to to konca nie ma
O to czy strace 50e to nie ubolewam , ale zainwestowanego czasu szkoda
Jeszcze relingi musze od nich kupic ,bo to 140e z wysylka DHL ,a w moim ASO 500e wolaja zdziercy
robertdg - 03-01-2014, 21:23
fergul11 napisał/a: | O to czy strace 50e to nie ubolewam , ale zainwestowanego czasu szkoda | I tower You
|
|
|