Nasze Miśki - moje CA0...
rosomak1983 - 09-04-2009, 21:05
londolut napisał/a: | Dobrze ci się wydaje, że przechodzi |
A wiec lutek to była dezinformacja z tym odbcieniem aigo
to wiem ze o to biega ciekaw jestem tylko czy dasz rade walnąc to na cały słupek. Jesli tak to ja zrobie to jako następny....
pawliku - 09-04-2009, 21:37
nie no lutek kolorek bardzo fajny jeszcze lotka i będzie miodzio
P.S a o jakiejś dokładce do zderzaka nie myślałeś albo o jakiś progach ?
londolut - 09-04-2009, 21:45
rosomak1983 napisał/a: | A wiec lutek to była dezinformacja z tym odbcieniem aigo | Sam nie wiem dokładnie co z kolorem bo foty sa robione telefonem i pewnie nie oddają głębi tego co jest na realu.
rosomak1983 napisał/a: | to wiem ze o to biega ciekaw jestem tylko czy dasz rade walnąc to na cały słupek. Jesli tak to ja zrobie to jako następny.... | Zobacz sobie wymiary tych folii. Oklejasz cały słupek a resztę wycinasz i wyrzucasz
pawliku napisał/a: | jeszcze lotka i będzie miodzio | Jest u lakiernika, będzie montowana po polerce
pawliku napisał/a: | o jakiejś dokładce do zderzaka nie myślałeś albo o jakiś progach ? | Może o dokładce ale nie teraz. Progów nie chcę.
rosomak1983 - 09-04-2009, 21:59
londolut napisał/a: | Oklejasz cały słupek a resztę wycinasz i wyrzucasz |
słupek to sie domyslam ale mi chodzi zeby cała ramke az do lusterek...
londolut - 09-04-2009, 23:52
Piotrek, zrobię małe FAQ to będzie dla potomnych.
pyjte - 10-04-2009, 10:51
Tomuś rozumiem że wraz z malowaniem przyszedł jakiś 1.6 pod maskę
Anonymous - 10-04-2009, 11:01
londolut napisał/a: | Sam nie wiem dokładnie co z kolorem bo foty sa robione telefonem i pewnie nie oddają głębi tego co jest na realu. |
po polerce i wystawieniu auta z hali zobaczysz efekty... przy sztucznym świetle mój też ma inny kolor niż na dworze.... fajnie że ktoś wziął sie za odświeżenie w sumie jeszcze nie tak starego autka Londi ale wiesz że później włożonych pieniążków nie odzyskasz ? a najlepsze może być to że ktoś Ci powie że był bity ze wszystkich stron dlatego malowany spotkałem już takich... ehh ręce opadają..
pawela - 10-04-2009, 11:06
dlatego obaj nie zamierzamy coltów sprzedawać
Jak pomyśle, że miałbym go oddać za 5-6-7 000 to mnie strzela, skoro włożyłem xxxxx więcej.
Chyba, że za 15 lat stanie się kultowym youngtimerem i zacznie na siebie zarabiać
londolut - 10-04-2009, 11:54
pyjte napisał/a: | Tomuś rozumiem że wraz z malowaniem przyszedł jakiś 1.6 pod maskę | Nawet mnie nie denerwuj :P Mam pewien plan co do silnika ale na razie muszę wstać na nogi finansowo.
Derpin napisał/a: | po polerce i wystawieniu auta z hali zobaczysz efekty... przy sztucznym świetle mój też ma inny kolor niż na dworze.... | Mam nadzieję. Tak czy siak nie widziałem go jeszcze na live w kolorze.
Derpin napisał/a: | fajnie że ktoś wziął sie za odświeżenie w sumie jeszcze nie tak starego autka | Głównie było to podyktowane stanem blacharki. Odpryski na masce + dziury od kamienia, który ktoś ot tak sobie rzucił na maskę, wgniecione drzwi i tylny błotnik, wgnioty po gradobiciu na dachu, ognisko rdzy pod tylną lampą, przetarty przedni błotnik, na parkingu, przez jakiegoś patafiana. Do takich powierzchniowych uszkodzeń doszło malowanie obu zderzaków (odpryski) + moje "widzi misie" z dziurami po halogenach, lotka itd Jestem z siebie zadowolony, że zrobiłem coś takiego bo zabierałem się do tej roboty praktycznie od momentu kupna Colta.
Derpin napisał/a: | Londi ale wiesz że później włożonych pieniążków nie odzyskasz ? | Jestem tego świadom, dlatego dziwiłem się, że Rafał chciał sprzedać CoJota z ok. 15tyś.
Derpin napisał/a: | najlepsze może być to że ktoś Ci powie że był bity ze wszystkich stron dlatego malowany | Tego się nie obawiam. Mam pełną dokumentację zdjęciową i dowód na to, że nie zawinął się na latarni. Poza tym w nosie mam takich, którzy od razu gadają, że dzwon.
pawela napisał/a: | dlatego obaj nie zamierzamy coltów sprzedawać | No właśnie. Paweł jak się wychylisz to cie odstrzele, Rafq mi pomoże . Jeśli już będę się pozbywał Colta to dostanie go mój brat choć w sumie też nie do końca W każdym bądź razie, Colt ma dożywocie
Anonymous - 10-04-2009, 12:14
londolut napisał/a: | W każdym bądź razie, Colt ma dożywocie | Też tak kiedyś sądziłem. Życie niestety zweryfikowało plany. Chwilami trochę przykro, bo od Żaby wszystko się zaczęło, ale ogólnie nie żałuję, bo Corleone daje naprawdę dużo frajdy. Pewnie gdybym nie miał problemów z miejscami postojowymi, więcej czasu oraz okazji, by jeździć, Żabozielony zostałby w rodzinie. Niestety z parkowaniem bardzo kiepsko i coraz gorzej, czasu wciąż brak, a w chwili obecnej nawet posiadane dwa auta to dla nas za dużo i nie ma kiedy nimi jeździć, a co mówić o trzech Misiach???
Niemniej Tobie życzę wytrwałości!
pyjte - 10-04-2009, 18:31
londolut napisał/a: | Nawet mnie nie %@!!^!!@%^& Mam pewien plan co do silnika ale na razie muszę wstać na nogi finansowo. |
Mówisz po co 1.6.... od razu przeskok na 1.8 ?
mkm - 10-04-2009, 19:17
pawela napisał/a: | dlatego obaj nie zamierzamy coltów sprzedawać
|
mozecie smialo dodac "trzeciego" czyli mnie...
Kolorek taki jaki sie spodziewalem czyli EXTRA. Usunales to co zepsuli w kolorach stylisci Mitsu. Masz baze bez fioletow, zieleni itp. Kolor pasujacy do gabarytow autka, po zdjeciach widze, ze nalozony tez bardzo ladnie. Idealnie.
rosomak1983 - 10-04-2009, 20:17
mkm napisał/a: | mozecie smialo dodac "trzeciego" czyli mnie...
Kolorek taki jaki sie spodziewalem czyli EXTRA. Usunal |
nikt z nas czworo nie ma zamiaru sprzedawac swojego najukochańszego miska..
londolut - 11-04-2009, 11:16
mkm napisał/a: | mozecie smialo dodac "trzeciego" czyli mnie... |
rosomak1983 napisał/a: | nikt z nas czworo nie ma zamiaru sprzedawac swojego najukochańszego miska.. | No to ekipa się powiększa, który jeszcze ?
mkm napisał/a: | Kolorek taki jaki sie spodziewalem czyli EXTRA. Usunales to co zepsuli w kolorach stylisci Mitsu. Masz baze bez fioletow, zieleni itp. Kolor pasujacy do gabarytow autka, po zdjeciach widze, ze nalozony tez bardzo ladnie. Idealnie. | Dzięki MKM. Za 2,5 godziny jadę po niego
rosomak1983 - 11-04-2009, 11:39
londolut napisał/a: | mkm napisał/a:
Kolorek taki jaki sie spodziewalem czyli EXTRA. Usunales to co zepsuli w kolorach stylisci Mitsu. Masz baze bez fioletow, zieleni itp. Kolor pasujacy do gabarytow autka, po zdjeciach widze, ze nalozony tez bardzo ladnie. Idealnie.
Dzięki MKM. Za 2,5 godziny jadę po niego |
aha już wiem a potem do kościółka ze świeżo pomalowanym jajkiem
Wiec to takie malowanie switeczne jajka
|
|
|