To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Misiek został napadnięty :( (czyli moje z Miśkami przygody)

wichura1 - 25-09-2013, 08:42

Kilka fotek, na których w zasadzie nic nie widać , ale wlew jest jak nówka :D . Okazało się, że wlew gnije od spodu z powodu braku nadkoli plastikowych. Woda zbiera się pomiędzy wnęką wlewu i przegodą nadkola. Kupiłem nadkola od Volvo V/S 40 dam cynk, czy pasują.

Matejko - 25-09-2013, 10:45

wichura1 napisał/a:
że wlew gnije od spodu z powodu braku nadkoli plastikowych.

tam ogolnie cos zrypali, w moim sedanie z 96r. nic nie gnilo, a w kazdym innym od 98r. jak boczek odsuniesz od bagaznika to jest korozja

wichura1 - 27-09-2013, 08:12

Pewnie chcieli przyoszczędzić, dostałem kolejne fotki, już jest lakier. :)

wichura1 - 28-09-2013, 22:00

Misiek w domu :D , jak widać na fotkach, nadkola od Volvo V/S40 po modyfikacjach pasują. Misiek został zabezpieczony antykorozyjnie, wróciłem do domu bez zbiornika wyrównawczego i uchwytu akumulatora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Na szczęście jeżdżę zgodnie z przepisami, więc się nic nie stało. Po dwóch tygodniach jazdy Nissanem V200 TD, stwierdzam, ze Carisma 1.6 to komfortowy pojazd. :)

tresorex - 28-09-2013, 22:05

Najs :)

Dużo było trzeba przerabiać nadkola?

wichura1 - 28-09-2013, 22:27

Podobno trochę trzeba ciąć ale bardzo ciężko nie jest. To jedyna alternatywa dla braku tylnych nadkoli w Carismach.
wichura1 - 10-10-2013, 13:09

Wymieniłem żarówki w reflektorach na: H4 MEGALIGHT ULTRA +120% Tungsram, świecą super biało. Przy okazji wymieniłem żarówki w migaczach z przodu, bo spękała pomarańczowa farba i świeciły bardziej na żółto niż na pomarańczowo.
wojtas - 11-10-2013, 11:28

Wpadaj na spota oblukamy nową skórkę i ślepia :wink:
wichura1 - 15-10-2013, 22:53

Jakieś palanty ukradły mi 1 tablicę rejestracyjną ( 5 innym na parkingu też) :-X :x . Zgłosiłem na policję i przerejestrowałem Cari. Dwie stówy w kibel. :evil:
JCH - 16-10-2013, 08:17

wichura1 napisał/a:
Jakieś palanty ukradły mi 1 tablicę rejestracyjną... przerejestrowałem Cari.
W sensie dostałeś nowe, inne numery :?:
Matejko - 16-10-2013, 09:08

JCH napisał/a:
wichura1 napisał/a:
Jakieś palanty ukradły mi 1 tablicę rejestracyjną... przerejestrowałem Cari.
W sensie dostałeś nowe, inne numery :?:

lepiej tak niz miec wlot o 3 w nocy na chate przez panow nie zadajacych pytan bo ktos gdzies bank okradl z takimi tablicami

tresorex - 16-10-2013, 11:30

A jak je miałeś zamocowane? Wsunięte w ramkę czy na stałe do zderzaka?
wichura1 - 16-10-2013, 23:33

Miałem wsunięte w ramkę, teraz mam przynitowane do zderzaka i klapy i niech mi jakiś palant powie że nie wolno. Samochód zarejestrowany w Polsce, a oni kasują mnie za 2 blaszki aluminiowe 185 PLN i dodatkowo 3 PLN za parking i jeszcze 6PLN za parkowanie w strefie pod komisariatem. To są kpiny, a czasu straciłem 5 godzin, bo jeździć bez 1 blachy nie wolno. :axe: .

edit: Numery mam nowe, bo nawet pani policjantka mi to zaproponowała. Powiedziała, że po pierwsze ktoś mnie może ścigać za kradzież paliwa (bo raczej po to kradli tablice). Oprócz tego mogą mnie zatrzymywać do kontroli jak zobaczą numery, które były skradzione. Skuteczność mają dużą, przede mną wchodził facet, któremu 2 razy odzyskali rower. 1 raz od złodzieja, a drugi raz zgarnęli jego syna z ulicy, bo ktoś zapomniał wykreślić numery ramy z ewidencji skradzionych pojazdów. :D :D:D

JCH - 17-10-2013, 08:15

wichura1 napisał/a:
Numery mam nowe, bo nawet pani policjantka mi to zaproponowała. Powiedziała, że po pierwsze ktoś mnie może ścigać za kradzież paliwa (bo raczej po to kradli tablice).
Teoretycznie tak. Z drugiej strony wątpliwe by złodzieje mieli ten sam model samochodu :roll:
No ale może faktycznie lepiej zgasić problem w zarodku :)

robertdg - 17-10-2013, 08:35

wichura1 napisał/a:
Numery mam nowe, bo nawet pani policjantka mi to zaproponowała. Powiedziała, że po pierwsze ktoś mnie może ścigać za kradzież paliwa (bo raczej po to kradli tablice). Oprócz tego mogą mnie zatrzymywać do kontroli jak zobaczą numery, które były skradzione. Skuteczność mają dużą, przede mną wchodził facet, któremu 2 razy odzyskali rower. 1 raz od złodzieja, a drugi raz zgarnęli jego syna z ulicy, bo ktoś zapomniał wykreślić numery ramy z ewidencji skradzionych pojazdów. :D :D :D
Ciekawie brzmi, też mi skradziono blache, wyrobiłem duplikat, nie miałem problemów z kontrolami, etc. Jak się okaże, że ktoś zatankuje na Twoją blache, to raz masz papier z policji o kradzieży, dwa znaczna większośc stacji ma monitoring na którym bez problemu można rozpoznac auto, trzy tacy są policjanty, nie ma się czym przejmować ;-)
Teraz dokładnie nie pamiętam ale za duplikat blachy płaciłem chyba koło 70zł