To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

karolgt - 17-07-2009, 13:59

rosomak1983 napisał/a:
Dzieks Karol, choc ja spróbuje na kleju do szyb. Mam ori progi z EVO wiec sa zaczepy itp. A wszystko gra plug and play... Myslałem nad zrobieniem dziur ale chyba jednak lepiej na kleju...

jasne ze na kleju, zdecydowanie lepiej :)

rosomak1983 - 18-07-2009, 21:35

Dziś byłem odebrać miska po zrobieniu reperaturki z tyłu. Przy okazji zostałem na kanale i praktycznie cały dzisiejszy dzien spedziłem robiac cos przy lancelocie...
Najpierw sprawdzilem cała konserwacje podwozia zdzierajac gdzieniegdzie konserwacje, poniewaz z tyłu jak to robiłem w jesieni (byłem wykończony po robieniu przodu) to troche sie nie postarałem... No ale teraz sie to naprawi :wink: Nie doczysciłem małych ognisk i oczywiscie wyszły delikatnie. Ale teraz je zeszlifowałem na blache ,ocynkowałem i przemalowałem Hameritem. Na to pojdzie konserwacja jeszcze raz ponieważ nie zdarzyłem zrobić całego tyłu i jest tam kiepska warstwa. Przyprusze całośc z pistoletu zeby było szczelniej. Pozatym jestem zadowolony, podwozie jak i konserwacja sie trzyma :D :D :D
Potem przeczysciłem srodkowy wydech i na próbe pomalowałem cynkiem w sprayu. Jesli bedzie OK ocynkuje cały wydech
Generalnie zrobiłem dzis kawał dobrej roboty... Martwi mnie jedynie lekko inny odcień pomalowanego błotnika... :? No ale zleciłem juz profesjonalna polerke całego auta i mam nadzieje ze sie wyrówna.

Znalazłem tez małe ognisko korozji pod listwa ale oczywiscie unicestwiłem :D

Ze spraw mechanicznych to wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze nowe serducho lancelota jest w świetnej kondycji 8)

karolgt - 18-07-2009, 21:47

mozesz pokazać jakieś lepsze zdjęcie samego podjazdu ? :D bo chyba sobie takie coś zrobie, lepsze zamiast zimnego i mokrego kanału :P
rosomak1983 - 18-07-2009, 21:51

karolgt napisał/a:
mozesz pokazać jakieś lepsze zdjęcie samego podjazdu ? :D bo chyba sobie takie coś zrobie, lepsze zamiast zimnego i mokrego kanału :P

oki jutro albo pojutrze zrobie. To kanał kolegi który jest mechsem/blacharzem/lakiernikem :wink:
Generalnie fajnie sie pracuje w tym kanale. W środku jest zrobiona wylewka z odpływem. po bokach murki i podjazd z blachy jak widać.

karolgt - 18-07-2009, 21:58

aha,ok ,nie zauwazylem ze jeszcze kanal jest pod spodem.

bo ja mam do wyboru jeden mokry kanał, zimny wiglotny i tylko w "gumiakach" musiałbym w nim chodzić, albo własnie myslalem o zrobieniu takiego podjazdu, ale w sumie zeby miec odpowiednia wysokosc to nie koneicznie bylo by to bezpieczne, a szkoda, bo bylo by prawie na świeżym powietrzu :)

rosomak1983 - 19-07-2009, 01:05

karolgt napisał/a:
ale w sumie zeby miec odpowiednia wysokosc to nie koneicznie bylo by to bezpieczne

widziałem nieraz takie podjazdy... Sa bezpieczne ale troche stali by na to trzeba... Koszt wykonania tez pewnie niemały...

rosomak1983 - 21-07-2009, 00:46

W ostatnich dwóch dniach zostały zrobione;
1. Polerka całego auta oraz porzadne nawoskowanie...
2. Przyklejenie ori progów z EVO II

Po polerce kolory wyrónały sie i cały lancer jest teraz bielutki :shock: :shock: :shock: :shock: i bardzo błyszczacy :) Wogóle wyglad lakieru poprawił sie bardzo... Jestem w szoku.

Progi zamotowałem na kleju od szyb i wyszło OK. Delikatne dodajace akcentu... świetnie wspolgrajace z podkladka zderzaka z przodu.
heh zreszta fotki beda na dniach...to sami ocenicie :wink:

Acha zastosowałem dzis dodatek do benzyny STP zalałem 98 i czyszcze wtryski :D :wink: :twisted: heh zabieg wykonany w celu ogólnej dbalości o nowy silniczek a nie z koniecznosci :)

Juiceman - 21-07-2009, 00:50

Lepiej fotkami się pochwal, a nie suchymi informacjami ;)
pawela - 21-07-2009, 18:56

czekam z niecierpliwością na foto!
rosomak1983 - 29-07-2009, 13:51

Dobra oto zaległe foty :D :D :D
troche było dzis pochmurno... ale powtórze niedługo sesje :lol:

pawela - 29-07-2009, 14:32

genialnie :D
Piotrek zazdroszczę znaczków ralliart ;) Gdybyś go postawił na glebę i dał np fele OZ byłby nie do pobicia!
Przyjedź do nas na profi sesyjkę :)

londolut - 29-07-2009, 15:50

Chyba nie zjedzą mnie za stwierdzenie, że to najładniejszy Lancer na forum... tylko te białe felgi daj na lato :biggrin:
macieekg - 29-07-2009, 21:06

Jest śliczny :D Tylko fotki jakieś bardziej pro by się przydały.
rosomak1983 - 29-07-2009, 22:44

heh no mi sie podoba teraz po polerce naprawde nabrałem apetytu zeby go odpucować... czeste czyszczonko z woskowaniem i w środku tez jakos mnie nachodzi zeby trzymać ortodoksyjna czystość (plak, odkurzanie, a niedługo ozonowanie i pranie tapicerki) bo w sumie jak raz sie auto za bardzo spaszczy to potem cieżko doprowadzić...warto dbać na bieżaco.
Kusi mnie zeby go całego pomalować... bo pare wgniteczek i zaprawek oczywiscie jest... co na te lata chyba nikogo nie zdziwi. Zle tez nie jest :wink:

Na białych felach też bedzie co najmniej ciekawie...

Planuje tez kupno jednego boczka oraz machanizmu wycieraczek bo na moim starym sa straszne luzy... W środku tez pare funkcjonalnych zmian sie szykuje... :)

progi jak juz pisałem sa ori EVO I :wink:

CDN 8)

londolut - 30-07-2009, 06:39

rosomak1983, jeśli są luzy na wycieraczkach to rozbierz to, wyczyść, przesmaruj i poskładaj do kupy - u mnie jak ręką odjął.