To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Płyta - osłona pod silnik do EA

robertdg - 12-12-2013, 07:51

marceel1, ta lista jest nieaktualna od 2008roku, tematy czytamy ze zwróceniem uwagi na daty, albo od początku do końca ;-) Osłona obecnie dostepna jest na popularnym portalu aukcyjnym, trzeba wziąść pod uwagę, że nie do każdej wersji Galanta pasuje, wszystko jest napisane w obecnym temacie, wypadałoby przeczytać ;-)
Kofi - 12-12-2013, 09:51

Jak by co to ja kupiłem i mam na sprzedaż.
Wszystko z nią OK, jakość wydaje się w porządku, ale jednak jej nie montuję bo mój Mechanik powiedział "Sam ją będziesz sobie zdejmować jak będziesz do mnie przyjeżdżać" :)

Więc jak ktoś chętny to proszę na PRV - na razie nie mam czasu wystawić na forum na sprzedaż.

predatorix - 11-01-2014, 00:29

Proponuje zmienić mechanika :lol:
skobalt - 31-01-2014, 17:17

Witam!

Mam pytanie: Czy osłona silnika taka jak jest dostępna na allegro wzorowana na oryginale usztywni zderzak??? Pozdrawiam.

milo - 31-01-2014, 21:54

skobalt napisał/a:
Czy osłona silnika taka jak jest dostępna na allegro wzorowana na oryginale usztywni zderzak??? Pozdrawiam.

Zależy jaki masz zderzak

krzysztof.kj5 - 31-01-2014, 23:12

skobalt napisał/a:
Witam!

Mam pytanie: Czy osłona silnika taka jak jest dostępna na allegro wzorowana na oryginale usztywni zderzak??? Pozdrawiam.

Ja żeby usztywnić zderzak dałem prawie metr grubego płaskownika na dół zderzaka i przykręciłem go do pasa przedniego. Teraz robi mi za pług śnieżny :evil:

skobalt - 01-02-2014, 18:44

Zderzak mam od wersji Avance. Ale racja ja też chyba usztywnię go płaskownikiem do pasa... Dzięki za podpowiedz.
milo - 01-02-2014, 18:50

skobalt napisał/a:
Zderzak mam od wersji Avance

Miedzy osłona a zderzakiem będzie przerwa zderzak od Avance od dołu jest krótszy :D

robertdg - 01-02-2014, 19:15

milo napisał/a:
skobalt napisał/a:
Zderzak mam od wersji Avance

Miedzy osłona a zderzakiem będzie przerwa zderzak od Avance od dołu jest krótszy :D
Nie dla tego że jest krótszy a dlatego że jest większy, bardziej wysuniety do przodu
milo - 01-02-2014, 19:27

robertdg napisał/a:
Nie dla tego że jest krótszy a dlatego że jest większy, bardziej wysuniety do przodu

Nie powiedziałbym , mam zderzak teraz od Awance i miedzy starym od elegance rózni sie i to sporo dolna częścią, od elegance jest sporo dłuższa

gawron - 03-02-2014, 14:28

milo napisał/a:
robertdg napisał/a:

Nie powiedziałbym , mam zderzak teraz od Avance i miedzy starym od elegance rózni sie i to sporo dolna częścią, od elegance jest sporo dłuższa

Gołym okiem widać że avancowy zderzak jest dłuższy co za tym idzie osłon apod silnik od eleganca jest za krótka i nie przykręci się jej do zderzaka co skutkuje urwaniem jej kiedy wpadnie tam wiatr. Wiem to bo przerabiałem eleganca na avance i założyłem osłone no i pierwsza trasa osłony nie ma. Jak pisali poprzednicy przymocowałem zderzak do "sanek" płaskownikiem.

adm78 - 04-02-2014, 11:09

Witam

Mam krótkie pytanko, jakie i ile kołków rozporowych potrzeba aby zamontować osłone pod silnik z bocznymi osłonami w Avance, którą można kupić na popularnym serwisie zwanym żartobliwie aledrogo? czy oprócz kołków potrzebne są jakies śruby? dzięki z góry za podpowiedź.
Link do osłony: LINK

milo - 04-02-2014, 15:27

gawron napisał/a:
Gołym okiem widać że avancowy zderzak jest dłuższy co za tym idzie osłon apod silnik od eleganca jest za krótka i nie przykręci się jej do zderzaka

Bardziej wysunięty jest do przodu,dolna część( np gdzie jest zaślepka ) jest na pewno krótsza , ja mam założoną osłonę było trochę roboty ale się udało za pomocą HIPS
adm78 napisał/a:
jakie i ile kołków rozporowych potrzeba aby zamontować osłone pod silnik z bocznymi osłonami w Avance,

Jak wyżej czytałeś będzie przerwa miedzy zderzakiem a osłona trzeba czymś wypełnić dla mnie posłużył HIPS
Kołki około 20 szt mam takie http://allegro.pl/spinka-...3860841093.html
Tylko zamiast wkretów plastikowych użyłem z nierdzewki M6 i wkręciłem

piotrkor1 - 02-06-2014, 20:05

Koledzy są gdzieś jeszcze dostępne te przednie
elementy do osłony sinika,które łączą się z przednim"zębem"
w wersji Avance?

muka997 - 09-10-2014, 20:45

ostatnio otwierając maske ogarneło mnie przerażenie, wszystko cały silnik aż po wytłumienie maski zachlapane, wiem wstyd mi, ale ta sytuacja utwierdział mnie w przekonaniu że koniecznie musze mieć osłone pod silnikiem i prosze o weryfikacje tej osłony:
Kod:
http://allegro.pl/mitsubishi-galant-97-02-oslona-silnika-pod-silnik-i4656932953.html

jakoś dziwnie tanio, inne widywałem za 180zł