[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Płyta - osłona pod silnik do EA
robertdg - 12-12-2013, 07:51
marceel1, ta lista jest nieaktualna od 2008roku, tematy czytamy ze zwróceniem uwagi na daty, albo od początku do końca Osłona obecnie dostepna jest na popularnym portalu aukcyjnym, trzeba wziąść pod uwagę, że nie do każdej wersji Galanta pasuje, wszystko jest napisane w obecnym temacie, wypadałoby przeczytać
Kofi - 12-12-2013, 09:51
Jak by co to ja kupiłem i mam na sprzedaż.
Wszystko z nią OK, jakość wydaje się w porządku, ale jednak jej nie montuję bo mój Mechanik powiedział "Sam ją będziesz sobie zdejmować jak będziesz do mnie przyjeżdżać"
Więc jak ktoś chętny to proszę na PRV - na razie nie mam czasu wystawić na forum na sprzedaż.
predatorix - 11-01-2014, 00:29
Proponuje zmienić mechanika
skobalt - 31-01-2014, 17:17
Witam!
Mam pytanie: Czy osłona silnika taka jak jest dostępna na allegro wzorowana na oryginale usztywni zderzak??? Pozdrawiam.
milo - 31-01-2014, 21:54
skobalt napisał/a: | Czy osłona silnika taka jak jest dostępna na allegro wzorowana na oryginale usztywni zderzak??? Pozdrawiam. |
Zależy jaki masz zderzak
krzysztof.kj5 - 31-01-2014, 23:12
skobalt napisał/a: | Witam!
Mam pytanie: Czy osłona silnika taka jak jest dostępna na allegro wzorowana na oryginale usztywni zderzak??? Pozdrawiam. |
Ja żeby usztywnić zderzak dałem prawie metr grubego płaskownika na dół zderzaka i przykręciłem go do pasa przedniego. Teraz robi mi za pług śnieżny
skobalt - 01-02-2014, 18:44
Zderzak mam od wersji Avance. Ale racja ja też chyba usztywnię go płaskownikiem do pasa... Dzięki za podpowiedz.
milo - 01-02-2014, 18:50
skobalt napisał/a: | Zderzak mam od wersji Avance |
Miedzy osłona a zderzakiem będzie przerwa zderzak od Avance od dołu jest krótszy
robertdg - 01-02-2014, 19:15
milo napisał/a: | skobalt napisał/a: | Zderzak mam od wersji Avance |
Miedzy osłona a zderzakiem będzie przerwa zderzak od Avance od dołu jest krótszy | Nie dla tego że jest krótszy a dlatego że jest większy, bardziej wysuniety do przodu
milo - 01-02-2014, 19:27
robertdg napisał/a: | Nie dla tego że jest krótszy a dlatego że jest większy, bardziej wysuniety do przodu |
Nie powiedziałbym , mam zderzak teraz od Awance i miedzy starym od elegance rózni sie i to sporo dolna częścią, od elegance jest sporo dłuższa
gawron - 03-02-2014, 14:28
milo napisał/a: | robertdg napisał/a: | Nie dla tego że jest krótszy a dlatego że jest większy, bardziej wysuniety do przodu |
Nie powiedziałbym , mam zderzak teraz od Avance i miedzy starym od elegance rózni sie i to sporo dolna częścią, od elegance jest sporo dłuższa |
Gołym okiem widać że avancowy zderzak jest dłuższy co za tym idzie osłon apod silnik od eleganca jest za krótka i nie przykręci się jej do zderzaka co skutkuje urwaniem jej kiedy wpadnie tam wiatr. Wiem to bo przerabiałem eleganca na avance i założyłem osłone no i pierwsza trasa osłony nie ma. Jak pisali poprzednicy przymocowałem zderzak do "sanek" płaskownikiem.
adm78 - 04-02-2014, 11:09
Witam
Mam krótkie pytanko, jakie i ile kołków rozporowych potrzeba aby zamontować osłone pod silnik z bocznymi osłonami w Avance, którą można kupić na popularnym serwisie zwanym żartobliwie aledrogo? czy oprócz kołków potrzebne są jakies śruby? dzięki z góry za podpowiedź.
Link do osłony: LINK
milo - 04-02-2014, 15:27
gawron napisał/a: | Gołym okiem widać że avancowy zderzak jest dłuższy co za tym idzie osłon apod silnik od eleganca jest za krótka i nie przykręci się jej do zderzaka |
Bardziej wysunięty jest do przodu,dolna część( np gdzie jest zaślepka ) jest na pewno krótsza , ja mam założoną osłonę było trochę roboty ale się udało za pomocą HIPS
adm78 napisał/a: | jakie i ile kołków rozporowych potrzeba aby zamontować osłone pod silnik z bocznymi osłonami w Avance, |
Jak wyżej czytałeś będzie przerwa miedzy zderzakiem a osłona trzeba czymś wypełnić dla mnie posłużył HIPS
Kołki około 20 szt mam takie http://allegro.pl/spinka-...3860841093.html
Tylko zamiast wkretów plastikowych użyłem z nierdzewki M6 i wkręciłem
piotrkor1 - 02-06-2014, 20:05
Koledzy są gdzieś jeszcze dostępne te przednie
elementy do osłony sinika,które łączą się z przednim"zębem"
w wersji Avance?
muka997 - 09-10-2014, 20:45
ostatnio otwierając maske ogarneło mnie przerażenie, wszystko cały silnik aż po wytłumienie maski zachlapane, wiem wstyd mi, ale ta sytuacja utwierdział mnie w przekonaniu że koniecznie musze mieć osłone pod silnikiem i prosze o weryfikacje tej osłony:
Kod: | http://allegro.pl/mitsubishi-galant-97-02-oslona-silnika-pod-silnik-i4656932953.html |
jakoś dziwnie tanio, inne widywałem za 180zł
|
|
|