[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Opony zimowe i felgi
Heczok - 16-11-2009, 09:37
Tenzo napisał/a: | jaru23 napisał/a: | Czy ma ktoś opony Fulda Kristall Supremo? Zastanawiam się nad ich zakupem a cena jest dosyć atrakcyjna. |
Ja mam założyłem w tym roku. Generalnie nie wiem jak na śniegu, ale teraz gają radę. Jeśli potrzebujesz do normalnej jazdy oczywiście.
[ Dodano: 10-11-2009, 13:52 ]
mazin napisał/a: |
Zresztą, Chińczycy potrafią zrobić wszystko, od najardziej tandetnych plastikowych zabawek, po produkty najdroższych firm, powstające z wykorzystaniem najdroższych technologii. Nie zdziwiłbym się gdyby podrabiali nawet ruskie felgi |
Zgadza się nie dalej jak 3 lata temu najbardziej wypaśne felgi dostępne w salonie do Audi A8 fabrycznie sprzedawane w wersji W12 były produkowane w Chinach . Mój ojciec przekonał się o tym jak po 20000 pojechał z bijąca kierownicą do serwisu. Po trzech różnych naprawach w końcu serwis Audi wymienił koła na inne. ale oferują dalej te koła twierdząc, że to wada akurat tych konkretnych.
Wniosek, jeśli Chińczycy produkują jakąś marką to potrafią robić to kwestia procesu a nie kraju. |
Hehe... co do Chńczyków to sporo racji i w sumie to wszystko podrobią. Ostatnio znajomy mi mówił, że jak był w Chinach to spotkał się z tym, że nawet jajka kurze podrabiali Podłe czasy nastały...
pawelek32 - 22-11-2009, 18:55
witam.
po przerzuceniu na standardowe felgi opony zimowe nokian wr g2 zauważyłem dość zaczyny hałas w okolicach 90-100 km/h. kola były oczywiście wyważane.
czy te opony tak mają? opony były na 100% dobrze wyważone.
nie wiem co o tym myśleć? jechać do wulkanizatora czy sie nie przejmować? oczywiście nie czuć żadnego drgania, bicia, itp.
plbarti - 22-11-2009, 20:31
nie przejmować się , zimówki są głośniejsze , zależy od marki , jedne bardziej inne mniej , moje zimówki są sporo głośniejsze od letnich, z zwłaszcza na mokrym asfalcie mocno hałasują
krzychu - 22-11-2009, 21:07
UG7+ są najcichsze według testów co potwierdzam są cichsze od yokoham letnich.
morganos - 23-11-2009, 19:49 Temat postu: Potrzebna felga oryginalna 16'' do Lancera Korzystając z dyskusji na temat felg do Lancera chciałbym zapytać czy ktoś nie ma do sprzedania oryginalnej felgi 5 ramiennej 16'' (wg katalogu MZ556485EX)?
W razie potrzeby podeślę zdjęcie do porównania.
Mam nadzieję, że ktoś pomoże i nie będę musiał kupować w ASO, bo ceny mają kosmiczne
krzychu - 23-11-2009, 20:01
Ban na Allegro dostałeś? Tyle że z oponami było sprzedawane ostatnio ale i tak cena pewnie była niższa niż samych felg w ASO.
O o tym mówię
http://www.allegro.pl/ite...felgi_nowe.html
morganos - 23-11-2009, 20:07
Allegro przeglądałem. Dzięki za link - już pytałem kilka dni temu: facet sprzedaje komplet (cena jest bez opon!), a ja potrzebuję pojedynczą...
Mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów ma jedną taką wolną i sprzeda za ROZSĄDNE pieniądze, a nie w cenie jak za pół samochodu (ASO)
krzychu - 23-11-2009, 20:09
A... no to poszukać ludzi na allegro co mają części z rozbitków wyślij do nich PW. Jest co najmniej ze 2 sprzedawców co mają rozbitki z UK na części.
morganos - 23-11-2009, 20:24
dzięki za podpowiedź! znalazłem - taniej niż w ASO
filippoz - 26-11-2009, 10:39
zdecydowałem się w końcu na zakup DUNLOP SP WINTER SPORT 3D 205/60R16 92 H
myślałem też o felgach stalowych ale cena za sztukę to jakaś pomyłka, w podobnych cenach można kupić "jakieś" alki
pomysle nad drugim kompletem felg na przyszły rok
Mac_Man1 - 26-11-2009, 11:50
filippoz napisał/a: | ... myślałem też o felgach stalowych ale cena za sztukę to jakaś pomyłka, w podobnych cenach można kupić "jakieś" alki ... |
Też kupiłem alu do zimówek po tym jak mi gość w ASO powiedział ile kosztują "stalówki" + komplet kołpaków
Ja mam założone Goodyear'y (dokładnych parametrów nie pamiętam) i rzeczywiście są troszeczkę głośne. Nie mam porównania bo wyjechałem na nich z salonu (i jeżdżę od miesiąca jak "ciołek" - bo pogoda jest raczej na letnie ) ale letnie zawsze są cichsze - niższy profil bieżnika.
gzesiolek - 26-11-2009, 12:10
Ja tez mam GY UG 7+ i mimo opinii, ze to sa najcichsze zimowki to przy takiej pogodzie jaka jest czyli na dosc miekiej gumie sa znacznie glosniejsze od letnich Dunlopow...
Me-Tsu - 26-11-2009, 13:27
Ja zalozylem Michelin Primacy Alpin Pa3, bo UG 7+ juz nie bylo w zadnym w miare tanim sklepie online (a PA3 byly 30zl drozsze)
Opony ciche, calkiem dobrze sie jezdzi, bardzo grzecznie chodza po asfalcie, jestem zadowolony (jak na ta pogode. zobaczymy jak bedzie mroz). Chlopaki z serwisu kol mowili ze jedne z lepszych. Bardzo dobrze sie wypowiadali o Nokianach zarowno zimowych jak i letnich (zeby nie bylo ze PA3 tylko chwale).
Fele kupilem stalowe, po 260szt w ASO (nadal nie ufam alu ,z miekiego stopu po 300zl).
Kolpaki mam jakies no-name (Jet czy jak im tam).
moze nie jest supwer pieknie,ale wazne zeby bylo bezpiecznie
krzychu - 26-11-2009, 13:32
A jaką datę produkcji masz na tych Alpinach? Bo widziałem dobre ceny ale z datami produkcji np. 2007
Mac_Man1 - 26-11-2009, 14:15
Me-Tsu napisał/a: | .... Fele kupilem stalowe, po 260szt w ASO (nadal nie ufam alu ,z miekiego stopu po 300zl).
Kolpaki mam jakies no-name (Jet czy jak im tam). .... |
Ja mam alu takie, pewnie takie jak napisałeś, ale może się nie rozlecą ... w końcu większą część roku będę jeździć na oryginalnych.
A co do kołpaków to słyszałem opinię, że na zimę lepiej nie zakładać bo sprzyjają gromadzeniu się pod nimi śniegu. Pewnie to też kwestia rodzaju kołpaków ... ale nie wiem ile w tym prawdy
|
|
|