[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback
gzesiolek - 10-10-2009, 18:55
jaca71 napisał/a: | Samochodu z tak gównianą widocznością jeszcze nie miałem. Praktycznie na każdym skrzyżowaniu muszę się wychylać do przodu albo do tyłu by zerknąć co jest za słupkiem, masakra są środkowe słupki - na przejściach kolejowych nic nie widać. |
Tak widocznosc jest nienajlepsza... ale uwierz mi w Civicu 4D slupki przednie z lusterkami zakrywaja 2x wiecej... zwlaszcza ze poza naroznym slupkiem jest drugi okreslajacy drzwi... po prostu nawet wychylanie nieraz malo daje jak patrzysz pod skosem dojezdzajac do skrzyzowania z podporzadkowanej...
dla mnie w Civicu kazdy dojazd z podporzadkowanej jest ze znakiem "STOP" chocby go tam nie bylo
SB w ogole jest jakis wyzszy... ostatnio mialem okazje stac przy SB kuzyna i mimo ze obydwa na tych samych felgach i oponach to SB byl na oko jakies 2cm wyzszy... racja to czy zludzenie optyczne...?
jaca71 - 10-10-2009, 19:06
gzesiolek napisał/a: | dla mnie w Civicu kazdy dojazd z podporzadkowanej jest ze znakiem "STOP" chocby go tam nie bylo |
Oooo, tego mi brakowało, to wychylanie właśnie do wyimaginowanego STOPu się sprowadza
Jedno jest pocieszające w colcie jest jeszcze gorzej - tak twierdzą coltownicy
gzesiolek napisał/a: | SB w ogole jest jakis wyzszy... ostatnio mialem okazje stac przy SB kuzyna i mimo ze obydwa na tych samych felgach i oponach to SB byl na oko jakies 2cm wyzszy... racja to czy zludzenie optyczne...? |
Dokładnie 25mm
Katalog
plbarti - 10-10-2009, 21:37
ja jestem zadowolony ze SB, czas pokaże czy będzie przybywać zadowolonych czy będzie ubywać wraz z przejechanymi kilometrami , drugie auto w rodzinie ma prawie 380tys km przejechane i nadal jestem z niego zadowolony ,ponieważ pilnuje przeglądów i stanu technicznego , zamiar rzetelnego serwisowania mam również wobec lancerka i mam nadzieje ,że się odpłaci w miarę bezawaryjnym przebiegiem, na razie 7150km na liczniku .
Realista - 11-10-2009, 21:04
Trik napisał/a: | Czy nie wydaje się wam, stojąc na skrzyżowaniu z ograniczoną widocznością, że musicie całkiem mocno wyjechać przodem żeby coś zobaczyć? |
Trik W 100% mam to samo wrażenie. Całkiem sporo trzeba pysk lancera wysunąć aby mieć dobra widoczność, zwłaszcza jak się wyjeżdża z uliczki gdzie widoczność ograniczają np. zabudowania.
Sosna 83 - 30-10-2009, 15:26
witam, w ogolnym sie juz witalem jak kaze regulamin, tutaj pozdrawiam wszsytkich ponownie, podejzewam ze i tak 99% lektury forum ograniczy sie do działu o nowych lancerach:)
Mam troszke czasu na poczytanie bo swojego odbiorę koniec stycznia/poczatek lutego, diler: ASV Wrocław. Jest to czarny sportback instyle benzynka + pare dodatkow, mam nadzieje ze nie bede sie udzielac w wątku o problemach:)
Pozdrawiam
mazin - 31-10-2009, 10:42
Realista napisał/a: | Trik napisał/a: | Czy nie wydaje się wam, stojąc na skrzyżowaniu z ograniczoną widocznością, że musicie całkiem mocno wyjechać przodem żeby coś zobaczyć? |
Trik W 100% mam to samo wrażenie. Całkiem sporo trzeba pysk lancera wysunąć aby mieć dobra widoczność, zwłaszcza jak się wyjeżdża z uliczki gdzie widoczność ograniczają np. zabudowania. |
To prawda, że ma dość dużo z przodu. Mnie najbardziej przeszkadzaja słupki boczne, te środkowe, między drzwiami, bo wcześniej miałem trzydzrzwiowe auto i widziałem wszystko.
Ale narzekanie na odległość i słupki konczy się po czołówce czy dachowaniu, dlatego ja nie narzekam - nie dlatego, że już zaliczyłem takowe, ale wiem, że mogę
Luk - 31-10-2009, 20:17
mazin napisał/a: | Mnie najbardziej przeszkadzaja słupki boczne, te środkowe, między drzwiami, |
He, he, wszystko zależy od wzrostu Ja siedzę przed słupkami i mi nie zasłaniają (172 cm)
Hubeeert - 31-10-2009, 20:23
Dobra - dziś jeździlismy z Ariaadną nowym Lancerem SB. Jesteśmy na tak. O ile się dogadamy z Dilerem to bedzie kolejny na Forum.
Pozdrawiam
mazin - 31-10-2009, 20:44
Luk napisał/a: | mazin napisał/a: | Mnie najbardziej przeszkadzaja słupki boczne, te środkowe, między drzwiami, |
He, he, wszystko zależy od wzrostu Ja siedzę przed słupkami i mi nie zasłaniają (172 cm) |
Hmm, ja mam 183 i siedzę tak, że niestety przy spoglądaniu lekko do tyłu muszę się mocno wychylać.
Trik - 31-10-2009, 20:45
Dogadasz dogadasz O ile to ten diler co trzeba
Hubeeert - 31-10-2009, 20:57
Trik napisał/a: | O ile to ten diler co trzeba | Nie jestem pewny czy ten sam, ale jest OK
Anonymous - 31-10-2009, 22:33
Hubert, jaka wersja SB?
Hubeeert - 31-10-2009, 22:40
invite 1.8
Uwex - 01-11-2009, 08:14
Hubeeert - jeśli Ty kupisz Sportbacka , to oznacza koniec dyskusji który ładniejszy ,
SB czy sedan !
Pinio1969 - 01-11-2009, 08:52
Hubeeert napisał/a: | invite 1.8 |
Polecam, ja wczoraj swojego odebrałem, w wersji 2010 i zrobiwszy ponad 100 km jestem zadowolony. W nocy podczas jazdy wywarł na mnie od wewnątrz bardzo pozytywne wrażenie, wszystko co ma byc podświetlone jest podświetlone w bardzo ładnych stonowanych kolorach nie przeszkadzających w jeździe.
Pozdrawiam
|
|
|