Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant
k@rol - 16-09-2011, 08:21
Ja o ile pamiętam to chyba przednią szybę ktoś u mnie już wymieniał, ale wydaje mi się że jakość tych szyb jest troche lipna w mojej beemce 3 lata starszej od gala szyba była oryginalna niebyło na niej żadnych rys
areksz121 - 16-09-2011, 08:45
BTW
Wszyc co Ty tak wcześnie rano już na forum? Ja to normalne, jak w pracy siedze na przerwie a Ty?
szpala85 - 24-09-2011, 19:34
nie wiem czy pamiętacie jak kiedyś jęczałem że kiera w Galu przy max skręcie mi odbija dość silnie w drugą mańkę ...... od tamtego czasu tego nie było do dzisiaj .... znowu cofam i skręcam kołami do maxa i szarpnięcie w drugą mańkę .... z resztą nagrałem filmik ( troszkę ciemno bo u mnie już noc ) zobaczcie sami o co to chodzi :
http://www.youtube.com/watch?v=LCnMMgJ4rtY
Wszyc - 24-09-2011, 20:03
szpala85 napisał/a: |
nie wiem czy pamiętacie jak kiedyś jęczałem że kiera w Galu przy max skręcie mi odbija dość silnie w drugą mańkę ...... od tamtego czasu tego nie było do dzisiaj .... znowu cofam i skręcam kołami do maxa i szarpnięcie w drugą mańkę .... z resztą nagrałem filmik ( troszkę ciemno bo u mnie już noc ) zobaczcie sami o co to chodzi : |
kompletnie nie kminie o co chodzi i słabo widzę kierownica chyba tym szybciej odbija tym lepiej albo w ogóle nie ogarniam w czym problem przepraszam
Arek ja siedzę całą noc aż słońce wstanie a potem śpię za dnia boję się słoneczka
areksz121 - 25-09-2011, 00:15
Jeśli chodzi o tę kierownicę, to mi się wydaje, że wszystko w porządku...heh Jak jeździsz na 17" to też zależy chyba na jakim podłożu tą kierownicą kręciłeś...
szpala85 - 25-09-2011, 10:43
areksz121, to normalne że jak dojeżdżam kołami do max skrętu to kiera nagle mi szarpie i odbija w drugą stronę ? sama z siebie ? ....
stałem w miejscu i podłoże było z kamyków
btw . wczoraj ... czyli dzisiaj byliśmy w Clubie Seven w Legnicy do godziny 2.00 bo później wyciągneli mojego kolegę jak szmatę do podłogi ochroniarze , na zewnętrzną ..... koledze się przysnęło w loży bo co tu ukrywać troszkę "pion" sie wypiło ... podeszło dwóch "koksów" i za obie ręce , nogi na podłodze ..... porażka ....
czuję pewien nie smak do tego klubu po tym incydencie , rozumiem gdyby się tak nawalił i robił borutę , rzygał czy coś w tym stylu ....... a i najlepsze że po wywaleniu go na dwór nie miał już portfela ochroniarze połasili się na 60 zł ..... bardzo prawdopodobne ..... zgubił ..... nie możliwe ..... żałuję że nie poszedłem za nimi bo musiałem pobiec na parkiet po jego gwiazdę że " zbieramy się"
areksz121 - 26-09-2011, 17:13
Szpala85, na twoim miejscu martwiłbym się o maglownicę, czy przy szybkich ruchach prawo/lewo nie stuka. U Hugo stuka w EA, mi też. Ja mam dodatkowo zapoconą delikatnie, a z regeneracją to nie wiem, zwlekam strasznie Chyba że na miejscu w NL kupię na szrocie
Jak Ci nie cieknie i nie stuka przy szarpaniu kierą, to miałbym powody do radości na Twoim miejscu
BTW. Ta impreza to "galancie" wyszła....heh
szpala85 - 26-09-2011, 21:06
areksz121, no właśnie nie cieknie i nie ma stuków przy szybkich ruchach kierą ..... samo0 wspomaganie chodzi bardzo dynamicznie i nie odczuwam żadnych oporów ( na 17' ) , kierą można kręcić w miejscu palcem ...... jedyny dziwny objaw to ten na filmie .. ale też raz na ruski rok się zdarzy .... dziwne te Gale
Hugo - 26-09-2011, 22:15
szpala85 napisał/a: | areksz121, no właśnie nie cieknie i nie ma stuków przy szybkich ruchach kierą ..... samo0 wspomaganie chodzi bardzo dynamicznie i nie odczuwam żadnych oporów ( na 17' ) , kierą można kręcić w miejscu palcem ...... | Przyjrzałbym się pompie wspomagania.
Wszyc - 26-09-2011, 23:36
jak wolniej kręcisz kierownicą do końca to nie odbija przy końcu?
Dokładnie nie wiem jak maglownica w środku wygląda ale na samej hydraulice i pneumatyce się w miarę znam
Zakładam że maglownica to siłownik hydrauliczny liniowy który ma dwie komory jedna napełniana powoduje wysunięcie tłoczyska w jedną strona a napełnienie drugiej komory po przeciwnej stronie powoduje wypchnięcie tłoczyska w przeciwnym kierunku tak zakładam że w środku wygląda maglownica
To jeżeli przy szybkim obracaniu do skrajnego położenia maglownicy odbija w drugą przy końcu to oznacza że prawdopodobnie nie zdążył uciec cały płyn znajdujący się w po przeciwnej stronie tłoczyska i wytworzył ciśnienie które spowodowało odbicie kierownicy w drugą stronę to moja hipoteza
I nie widzę nic złego w takiej pracy to raczej normalne przewody z maglownicy się są specjalnie grube i też mają swoją ograniczoną przepustowość
Nie wiem czy wyraziłem się jasno o co mi chodzi ale starałem się
Wniosek: wolniej machaj tym kółkiem
szpala85 - 07-10-2011, 19:07
ahhh tam .... nie będę szukał problemu tam gdzie go nie ma ..... a ze dzieje to się raz na ruski rok to odpuszczam .... jak zacznie się tak dziać co dziennie to wtedy będę sie martwił .... o .....
btw . mały update :
- Gal otrzymał nową bateryjkę AKUMULATOR BOSCH GIGAWATT 60 Ah 540 A
http://allegro.pl/show_item.php?item=1851281853
( wiem że podróba )
areksz121 - 09-10-2011, 05:38
Ja mam od zimy Yuasa używkę ze szrotu 55Ah za 20jurków i lata jak szalony
szpala85 - 09-10-2011, 15:31
areksz121, mój wcześniejszy miał 70ah 315a i już Galuś ledwo ledwo odpalał ( aku nie trzymał pojemności i szybko się wyładowywał ) z reszta podejrzewam że ten aku był już powyżej 5~7 lat w galu ba miał jeszcze znaki serwisu mitsu z dojczlandi
a ten obecny już przetestowany gal ładnie odpala na pyknięcie i w końcu mogę bez obaw pooglądać teledyski/filmy na moich LCD
szpala85 - 22-10-2011, 17:24
zdało by się cosik napisać
więc tak chłodnica przyszła :
i została zamontowana :
aku przyszedł i został zamontowany :
i rozpórka od Rafała przyszła i została zamontowana :
wszystko pasuje idealnie ... ciesze się
Wszyc - 22-10-2011, 18:05
Już się chciałem pytać gdzie Ty masz zbiorniczek sprzęgła ale przypomniało mi się że Ty automata masz
Czuć różnice po montażu rozpórki?
|
|
|