Nasze Miśki - Bandyta
Psikus - 03-10-2010, 13:35
No u mnie trzeba było wstawić ten element - od dołu i od boku, bo można było rękę wsadzić od dołu
rosomak1983 - 03-10-2010, 14:06
Rafal_Szczecin, malowałes z pedzla czy z pistoletu pod kompresorem ????
robertdg - 03-10-2010, 15:32
Dokładnie pisze o tym co zaznaczył deejay, Rafal_Szczecin ja bym na Twoim miejscu jeszcze zrzucił tylny tłumi (ostatni) oraz osłone termiaczną tłumika i nad nią porządnie poczyścił podłużnice (pomiędzy osłoną termiczną i podłużnica różnica temperatur robi swoje) przy okazji jak będziesz miał zrzucony tylny tłumik będziesz miał eleganckie podejscie do czesci tylnej poprzeczki koło belki tylnego zawieszenia, w podłuznicach i belce poprzecznej sa otwory technologiczne, o czym wspominał deejay, tam sobie wtryśnij woskowine, oraz zdemontuj tylne wykładziny nadkoli wewnątrz bagażnika wytrzyj wneki szmata i jak bedzie wszystko czyste zalej delikatnie woskowina, ale w taki sposob, aby nie zalala otworów odplywowych, aby byly drozne w celu odprowadzania wody, tak samo wez sobie zrzuc tylne koła i od strony progów masz 2 zaslepki, jedna wieksza druga mniejsza, przez nie takze wtrysnij konserwacje, ta mniejsza wtryskuje sie konserwacje do progów - takze pamietaj aby otwory odprowadzajace wode byly drozne - nie zakleily sie woskowina, a że juz się rozpisałem, to w przednich podluznicach i belce dolnej wzmocnienia czolowego takze sa otwory technologiczne i tam takze mozesz wtrysnac konserwe
Pozdrawiam i milej zabawy życze
fj_mike - 03-10-2010, 15:49
robertdg napisał/a: | pomiędzy osłoną termiczną i podłużnica różnica temperatur robi swoje |
Coś o tym wiem. Mam już wymieniony fragment blachy w tym miejscu.
Rafal_Szczecin - 03-10-2010, 17:21
deejay napisał/a: | ino szybko |
jak wiadmo, niedzielna praca ... itd jednak zgodnie z Wasza rada "ino szybko" wzialem sie do roboty, i tylnie wneki sa juz zakonserowane .
niestety robilem z pedzla,ale lepsze to niz nic.
na zdjecie wydechu bede mogl pozwolic sobie dopiero za ok 5 tygodni ( niestety studia robia swoje )
Rafal_Szczecin - 07-10-2010, 16:44
w dniu dzisiejszym zamowione 4x Uniroyal MS Plus 66 195/65R15 91T mysle, ze gdzies za 2 tyg bedzie zmiana opon na zimowe.
uszczelki pod pokrywami w dalszym ciagu nie wymienione, poniewaz cierpie na ciagly brak czasu .
zdiagnozowano stuki pochodzace z przodu samochodu, strasznie banalna rzecz ,ktora powodowala u mnie wzrost cisnienia . okazalo, sie ze tak napierniczaja blaszki klockow hamulcowych.
pojawil sie tylko jeden problem, urwala sie dolna sruba jarzma ... po raz drugi ...
srube juz mam, jutro wymiana .
Psikus - 08-10-2010, 21:42
Rafal_Szczecin napisał/a: | urwala sie dolna sruba jarzma | za mocno była dokręcona?
deejay - 09-10-2010, 20:34
Psikus napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a:
urwala sie dolna sruba jarzma
za mocno była dokręcona? |
raczej nie , jeśli ktos nie robi na bierząco przegladów układu hamulcowego , to takie sa własnie efekty
Rafal_Szczecin - 09-10-2010, 20:51
deejay napisał/a: |
raczej nie , jeśli ktos nie robi na bierząco przegladów układu hamulcowego , to takie sa własnie efekty |
akurat pod tym wzgledem jestem troszke uczulony, wiec nie ma mowy o jakimkolwiek zaniedbaniu ze strony przegladu hamulcow .
sruba urwala sie przy jej odkrecaniu , a nie tak sama z siebie.
teraz tylko pytanie dlaczego, moze jej jakosc nie byla jakas super hiper ( z zestawu QB )
tak wiec miejmy nadzieje,ze z ta juz bedzie wszystko ok podczas odkrecania .
Psikus - 09-10-2010, 21:27
dziwne...gwinty poprzeciągane przy dokręcaniu które później wychodziły na jaw podczas odkręcania widziałem wiele razy, ale urywające się śruby podczas odkręcania - tylko kiedy mocno przyrdzewiały. Jakie założyłeś tym razem?
Rafal_Szczecin - 09-10-2010, 23:14
tym razem rowniez zalozylem sruby z zestawu naprawczego QB, bo tylko one oferuja ta srube, uzywek nie chcialem, na ori trzeba bylo czekac 3 miesiace
Hugo - 10-10-2010, 13:34
Rafal_Szczecin napisał/a: | teraz tylko pytanie dlaczego, moze jej jakosc nie byla jakas super hiper ( z zestawu QB ) | Dokładnie, kiepska jakość. Słyszałem od kilku osób o ukręconych prowadnicach w Galancie z zestawu QB. Rafal_Szczecin napisał/a: | uzywek nie chcialem | Ja bym kupował bez zastanowienia.
Rafal_Szczecin - 12-10-2010, 08:29
w dniu wczorajszym przyjechaly zimowki, wybor padl na Uniroyal MS PLUS 66 195/65/15
w dniu dzisiejszym pierwszy raz skrobalem szyby .trzeba zaopatrzyc sie w skrobaczke, bo uzywalem opakowania od plyty CD.
jeszcze tylko nie wiem kiedy zalozyc zimowki
KaWu - 12-10-2010, 08:43
Rafal_Szczecin napisał/a: | trzeba zaopatrzyc sie w skrobaczke, bo uzywalem opakowania od plyty CD. |
To zrob to jak najszybciej bo znajomy wlasnie opakowaniem z CD zalatwil sobie szybe przednia => porobil rysy
Rafal_Szczecin - 15-10-2010, 22:44
w dniu dzisiejszym w Bandycie zostalo zamontowane dodatkowe zabezpieczenie samochodu w postaci alarmu , tak wiec w tej chwili nie straszne sa nam parkowania w obcych miejsach sz-n
do tego zostal zamowiony fant, do malego projektu, o ktorym wie narazie tylko jedna osoba z forum , skonczonym projektem pochwale sie jezeli wyjdzie,ale innej opcji nie przewiduje projekt zaczynamy najprawdopodobniej w przyszlym tyg
oringi pod gniazda swiec zamowione u Japaneze
|
|
|