To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84

Jackall - 15-01-2012, 00:51

sveno napisał/a:
Widziałeś jaka pogoda była?
Byłem przed południem na ponad dwugodzinnym spacerze więc wiem jaka była pogoda :P
Komp musi na razie poczekać bo pilniejsze jest mi założyć gaz a jeszcze sobie wymyśliłem remont kuchni :lol:

m6riano - 15-01-2012, 03:49

sveno napisał/a:
M6riano miał na zbyciu w lepszej cenie bo mu został po zakupie zbiorowym :)

ale ja mam "przedliftowy"...;-)
a dokładnie po 1 lifcie czyli 1.1.3 czy coś takiego..

Tomek - 15-01-2012, 08:23

sveno napisał/a:
no nie jednym, 2 na plus i 2 na minus

dokładnie to po 4 żyły, 0.5 mm każda (może 0.75)

Jackall napisał/a:
marketowe chyba jednak mają więcej niż 1mm?!?

widziałem marketówki które miały 1.5 mm każda
więc nasz zestaw już to przekraczał

Jackall napisał/a:
tak więc myślę, że mieliście więcej szczęścia niż rozumu :twisted:

jedyne co ryzykowaliśmy to stopienie kabli, ale jednak gaśnice były pod ręką
początkowo mieliśmy tylko podładować aku w ten sposób, ale ładnie szło, więc zapaliliśmy :mrgreen: :mrgreen: i udało się

robertdg - 15-01-2012, 09:27

Mi kiedyś w którymś tam z poprzednich aut zwarł się przekaźnik od wentylatora chłodnicy i ten drań pracował dopóki nie wydoił akumulatora, akurat mialem farta bo tak zastanawiajac sie do kogo zadzwonic o wsparcie, przejeżdżał Taksówkarz, zatrzymałem, wyciągnął kable z bagażnika i fru, na przyszłość pamiętajcie, taksy jak macie pod ręką ;-)
Tomek - 15-01-2012, 09:42

Taksiarze prawie wszyscy mają
mają to nawet w cenniku - chyba 15 zł, czasem 20 zł

m6riano - 15-01-2012, 18:08

U nas jest chyba 10zł za usługe plus dojazd z licznika(mi sie raz zdarzyło wysadzając klienta podeszła babeczka żebym ją z kabla odpalił i dała 5dych;-)
Tomek - 16-01-2012, 19:54

z racji tego, że piszczy mi któraś rolka, zwłaszcza rano, podjechałem do Leszka zdiagnozować
usterki nie wykryto, jeden pasek jedynie lekko wyregulowano
jak się nie poprawi to będę musiał zostawić auto u Leszka na noc, żeby posłuchał z rana

wracając, na którychś światłach, stałem z dobry metra za Sceniciem, ale i to nie wystarczyło, górki wogóle nie było, ledwie odczuwalne nachylenie, a tu widzę, że Scenic jedzie na mnie, klakson, klakson i nic, cofnąłem z 0.5 metra, więcej się nie dało, bo inne auto, klakson i nagle bum, i gość do przodu, na następnych światłach go dogoniłem i idę do niego, żeby się zapytam, czy się z ... koniem na łby pozamieniał, a ten zdziwiony, pyta, czy mnie uderzył ??? :shock: :shock:
na szczęście po oględzinach: 0 usterek
eeeehhhh, sieroty na drogach, dobre 1.5 metra się cofnąć i nie zauważyć
i jeszcze mówi, że słyszał klakson, ale nie myślał, że to na niego .... :roll: :roll:

fj_mike - 16-01-2012, 20:03

Miałem identyczną sytuację jakieś 2 tygodnie temu. Babka nie reagowała na długie i klakson. Ruszyła w ostatniej chwili bo... zapaliło się zielone :doubt:
Tomek - 16-01-2012, 20:09

fj_mike napisał/a:
Ruszyła w ostatniej chwili bo... zapaliło się zielone

tutaj było dokładnie tak samo
w sumie nie wiem, czy gdyby nie ruszył w ostatniej chwili, to uderzeniu nie byłoby mocniejsze i skutki inne

lu_pa - 18-01-2012, 20:17

I w takiej sytuacji Królują automaty!
Ja po swoim pierwszym zakochałem się w takich skrzyniach.
Lecz to pierwsze auto (chevrolet) moja kobieta mi odebrała (jej się bardziej spodobał, robi więcej kaemów ode mnie :( ) Niestety
Ale już MSW jest mój! :lol:

Tomek - 18-01-2012, 20:54

dostałem niedawno info od kaczarta, że w komputerze był: "spalony port w procesorze sterującym, procesor wymieniony na nowy, zaprogramowany i działa", także na dniach komputer wróci do mnie, razem ze zaktualizowanym softem do 2.0.3.
Tomek - 24-01-2012, 18:01

Bestia rysnieta na parkingu.
I jak tu nie wierzyc w stereotypy - tak, to byla blondynka.

sveno - 24-01-2012, 19:13

tomek84 napisał/a:
Bestia rysnieta na parkingu.
witamy w klubie :) tylko, że ja sprawcy nie znalazłem :(
duże zniszczenia? Jakieś fotki?

dawidoski13 - 24-01-2012, 19:19

Heh, ja też sie mogę dołączyć ale w moim przypadku niestety podobnie jak u svena sprawca anonimowy :!:
fj_mike - 24-01-2012, 20:15

Cała trójka z Krakowa. Ten wasz anonimowy sprawca wpadł u Tomka :mrgreen:
Blądynka mścicielka niszcząca Galanty na parkingach :wink: