Nasze Miśki - EA2W '99 - stary alfer
fj_mike - 01-08-2013, 13:43
ANDREW napisał/a: | Wujku Alferze, bo jeździsz nie wiadomo gdzie i po jakich drogach |
Po prostu żydzi na ori wahacz, 1200zł za sztukę a ten oszczędności szuka
stary alfer - 01-08-2013, 13:54
ANDREW napisał/a: | Wujku Alferze, bo jeździsz nie wiadomo gdzie i po jakich drogach |
Ładnie jeżdżę, wolno i dostojnie i tylko po najlepszych zachodniopomorskich drogach
I do tego zaczynam dopiero przygodę z wahaczami
Licznikowo jest 241 k, więc pewnie to jest TEN moment, aby zaczęły się kończyć
stary alfer - 04-08-2013, 12:58
Dzisiaj wymyśliłem, że skrzypi/ą tuleje/a górnego wahacza.
Skrzypienie pojawia na nierównościach i przy kręceniu kierownicą.
Głównie w lewo. Ponadto potęguje je wysoka temperatura, lub nagrzany silnik.
Wymieniać wahacz czy same tuleje?
Być może tylko jedną... I tu oczywiście cena przemawia jedynie za tuleją.
Poproszę o podpowiedzi.
Marcin-Krak - 04-08-2013, 13:43
stary alfer napisał/a: | Poproszę o podpowiedzi. |
Trzeb było przyjechać na Zlot, to byś poznał odpowiedź
Tak czy siak dziękuję a pozdrowienia przekazane przez Wodnika
Pozdrawiam Alfredzie i sorry za OT;)
stary alfer - 04-08-2013, 14:02
Marcin-Krak napisał/a: | Trzeb było przyjechać na Zlot, to byś poznał odpowiedź |
Ja dopiero przedwczoraj się pokapowałem, że Krak przy Twoim nicku może określać miejsce zamieszkania. Jakbym to wcześniej wiedział to i koleją bym dojechał
Marcin-Krak napisał/a: | Tak czy siak dziękuję a pozdrowienia przekazane przez Wodnika |
Drobnostka
Marcin-Krak napisał/a: | Pozdrawiam Alfredzie i sorry za OT;) |
Czuj się jak u siebie
cns80 - 05-08-2013, 11:14
stary alfer napisał/a: | tylko po najlepszych zachodniopomorskich drogach | Yhy. Pamiętam ja tą obwodnicę Szczecina
stary alfer - 05-08-2013, 13:24
cns80 napisał/a: | Yhy. Pamiętam ja tą obwodnicę Szczecina |
Panie, ona się dopiero buduje.
Ja nie wiem coś Ty objeżdżał
cns80 - 05-08-2013, 13:50
stary alfer napisał/a: | cns80 napisał/a: | Yhy. Pamiętam ja tą obwodnicę Szczecina |
Panie, ona się dopiero buduje.
Ja nie wiem coś Ty objeżdżał | Tia. Jak Julius Dorpmüller zaczął to Sławomir Novak nie może skończyć
Szczecina nie objeżdżałem (11 km stania), bo nie było jak, ale objeżdżałem tutaj:
http://goo.gl/maps/YWUOI
stary alfer - 05-08-2013, 14:05
cns80 napisał/a: | Szczecina nie objeżdżałem (11 km stania), bo nie było jak, ale objeżdżałem tutaj: |
A to faktycznie. Jeśli przyjąć, że to jest obwodnica Szczecina to w Kambodży mają lepszą
cns80 - 05-08-2013, 15:21
stary alfer napisał/a: | cns80 napisał/a: | Szczecina nie objeżdżałem (11 km stania), bo nie było jak, ale objeżdżałem tutaj: |
A to faktycznie. Jeśli przyjąć, że to jest obwodnica Szczecina to w Kambodży mają lepszą | To nazywam obwodnicą Szczecina: http://goo.gl/maps/HbMsJ
I to tu stałem 11 z 17 km Piękna hitlerowska konstrukcja. Gdzieniegdzie widać tory startowe dla V2, a Shell ma swój własny bunkier
Maciek - 05-08-2013, 15:44
cns80, Było krzyknąć (ja z Podjuch) to bym choć wody przyniósł
stary alfer - 05-08-2013, 16:15
cns80 napisał/a: | Piękna hitlerowska konstrukcja. Gdzieniegdzie widać tory startowe dla V2, a Shell ma swój własny bunkier |
Chronimy się przed najazdem turystów
cns80 - 06-08-2013, 07:48
stary alfer napisał/a: | cns80 napisał/a: | Piękna hitlerowska konstrukcja. Gdzieniegdzie widać tory startowe dla V2, a Shell ma swój własny bunkier |
Chronimy się przed najazdem turystów | Tak, tak. Widziałem te młodzieżówki NSDAP myjące szyby bagnetami ze ściągaczką.
Marcino - 06-08-2013, 08:02
stary alfer napisał/a: | Wymieniać wahacz czy same tuleje? |
Same tuleje jesli nie jest pordzewiały.... a sworzeń jak się ma bo to on może skrzypieć przy skręcie?
stary alfer - 06-08-2013, 08:05
Marcino napisał/a: | a sworzeń jak się ma bo to on może skrzypieć przy skręcie? |
Marcino, sworzeń się ma nowy od 1,5 mies.
Marcino napisał/a: | Same tuleje jesli nie jest pordzewiały.... |
Dzięki bardzo. Cenna podpowiedź!
|
|
|