To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??

Student - 10-03-2010, 18:26

No i niestety w Polkomtelu już nie mają E71 :butthead:
Handlowy poprosił mnie o wybór nowego modelu to wtedy kupią ale chyba daruję. zastanawiałem sie jeszcze nad E63 i E66 ale dałem spokój.
15 kwietnia będzie nowa oferta zobaczymy co sie pojawi.

Anonymous - 10-03-2010, 20:14

Student napisał/a:
E63

Mój kolega ma. Plastykowa obudowa. Ma latarkę. Jest podobnych wymiarów, jednak znacznie grubszy niż E71. Klawiatura szybciej się starła. Obudowa nabrała nie małych luzów. Nie ma tego "pro" wyglądu co E71 :D I jeszcze aparat 2 Mpixel z Auto Focus'em. Może to niewielka równica w porównaniu do E63, E71, ale to po prostu widać bez przyglądania. Dla mnie ten tel ma mało plusów: latarkę i gniazdo jack 3,5mm. Czy E63 posiada wbudowaną antenę GPS, nie wiem. E71 i E66 mają.

Moja koleżanka ma E66. Ładnie wykończony. W miarę normalne wymiary i grubość - nie wypycha kieszeni. Slider działa dobrze, bez luzów. Jednak ten telefon jest zbyt nowy by coś mogło być niekomunikatywne. I jeśli się nie mylę taki fajny wyświetlacz który obraca obraz wraz z telefonem. Jednak to slider. Mi to nie pasuje. I jakby troszkę wolniej się "zbierał" od mojej E71 mimo braku procesów "w tle" i karty 2GB czyli takiej jak moja. Jednak to nie powinno mieć takiego wpływu. I co dla niektórych ważne - w porównaniu z E63 czy E71 ma klawisze normalnych wymiarów 8)

Ja mam E71. Ładny, stylowy wygląd. Małe klawisze, ale da się pracować. Brak latarki - taki szczegół a irytuje. Symbian się nijak nie zacina. Bateria trzyma spokojnie 4 dni jeśli jesteśmy poza trybem podwójnym czy UMTS tylko w standardowym GSM. Zdjęcia robi ładne, tylko trzeba pamiętać o przycisku ostrości "T". Wówczas mogę zrobić zdjęcia całej kartce A4, którą potem bez problemu można odczytać po powiększeniu. Literki są ostro widoczne, czyta się wygodnie. To w E51 czy E63 jest niemożliwe, albo ja nie potrafię nimi robić zdjęć 8) Sam aparat ładnie układa się w kieszeni. Nie przeszkadza, nie wypycha kieszeni. Jednak przez pierwsze dwa dni można mieć wrażenie, że nosimy w kieszeni cegłę. I taka designerska wpadka przy bodaj wszystkich telefonach, na pewno E71 - szare ikonki w menu i każdym pod-menu.

Więc kończąc przydługi wywód - E63 odradzam. E66 jak ktoś lubi slidery to nic nie stoi na przeszkodzie. E71 polecam, jeśli nie przeszkadzają troszkę większe wymiary i małe klawisze 8)

luki_84 - 10-03-2010, 23:37

Ja ostatnio :badgrin: tzn. 2 lata temu miałem SE k750i=telefon scyzoryk :wink: , potem pomyślałem o symbianie i wybór padł na Nokię E51, fajny, cienki, bateria ok. tygodnia, ALE zdjęcia lipa, audio lipa=znudziły mnie te zabawki z masą zbędnych dupereli :axe:
Trafiła się okazja, kupiłem z pewnego źródła starą (dobrze utrzymaną ) Nokię 6310i za browarka, i tak juz mam od roku.
Dokupiłem słuchawkę bluetooth i miód malina :finga: Precz dotykowy ekran i inne pozornie przydane bajery :P

Student - 11-03-2010, 08:48

Dokładnie Nokia 6310i najlepszy telefon jaki był.
Mam do tej pory, telefon 6 lat i bateria śmiga ok. 2 tyg. obecnie dałem teściowej i jest zadowolona.

Anonymous - 23-03-2010, 13:55

Mam pytanie: czy są jakieś różnice w wymiarach ekranów w Samsung'u Avila i Avila GPS?
Konkretnie chodzi mi o zakup folii na wyświetlacz czy pasują taki same czy są różne.

Juiceman - 23-03-2010, 17:31

Pasują takie same, ten sam wyświetlacz. )
xjacobs - 24-03-2010, 22:17

Dopiero rozwaliłem swoją 6120... znalazła się w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiednim czasie... gwarancja do września 2011, zastanawiam się czy ją próbować naprawić (do wymiany wyswietlacz i przedni panel obudowy, ale nie wiadomo czy coś jeszcze się posypało), czy może sprzedać ją taniej tak jak leży...

póki co mam starą poczciwą 3120 :D :D

marexi - 25-03-2010, 01:33

a ja mam juz rok 5800 i zaczyna mnie juz lekko mocniej irytowac:( co kupic z nokii teraz bo juz nawet nie wiem co oferuja, najlepiej jakis nowy bym chcial no ale zobaczymy:)
Andrew - 25-03-2010, 07:37

marexi napisał/a:
co kupic z nokii teraz bo juz nawet nie wiem co oferuja
to wszystko zależy czego oczekujesz od telefonu? Czy baterii dobrej czy jakichś bajerów...
Ja obecnie mam poczciwą E50. Jej plus dobra bateria. A minus oczywiście wolno chodzący symbian :)
Teraz myślę o E51 lub E52 lub E66. Swoją drogą ma ktoś takie telefony? Jak się sprawują?

Juiceman - 25-03-2010, 16:32

E52 - po 3 dniach zaczęły się problemy z softem pewnie jakas duperela. E66 po ponad roku użytkowania telefonu 24h/7dni w różnych warunkach czasami wyskoczy " brak karty sim" heh ;) E52 bateria trzyma 5 dni aktywnego uzywania, E66 2dni aktywnego ; )
Andrew - 25-03-2010, 20:04

W takim razie pozostaje E51. Właśnie czytałem opinie o E52, no i piszą, że jest gorzej wykonana niżeli E51... Tylko, że te są już stare i nie wiem czy dostanę taki model za przedłużenie umowy...
szpala85 - 27-03-2010, 15:04

dzisiaj dostałem do testów nokie 6700 c i jestem pozytywnie zaskoczony :wink: jeszcze nigdy nie widziałem tak solidnej obudowy :wink: ciekawe jak z jej funkcjonalnością :roll:
grzees - 28-03-2010, 23:03

andrew84 napisał/a:
Właśnie czytałem opinie o E52, no i piszą, że jest gorzej wykonana niżeli E51

To tak akurat ja korzystam z E51 a mój brat niedawno przeszedł z E51 na E52 i prawdę mówiać zamierza wrócić do E51 ponieważ co chwile coś się w tym telefonie wiesza, dosyć często pojawiają się problemy z głośniczkiem, przerywa rozmowy. Może trafił na jakiś felerny model, ale muszę powiedzieć, że jak go miałem po raz pierwszy w rękach to odczułem od razu różnicę w obudowie - fakt telefon może jest lżejszy a większy ale jest PLASTIKIEM a to co jest atutem w E51 to jego metalowa obudowa jakże wytrzymała!;)

ps ja na pewno nie zmienię e51 na e52..

Anonymous - 29-03-2010, 08:28

grzees napisał/a:
mój brat niedawno przeszedł z E51 na E52 i prawdę mówiać zamierza wrócić do E51 ponieważ co chwile coś się w tym telefonie wiesza, dosyć często pojawiają się problemy z głośniczkiem, przerywa rozmowy.

Według mnie to nie problem głośniczka, przerywanych rozmów itp. tylko wina operatora telefonu :p Telefon posiada aktywną redukcję hałasu, eliminuje dźwięki otoczenia gdy dzwonisz z głośnego miejsca. Żeby nie było tego typu problemów trzeba trzymać telefon blisko twarzy. Pozdrawiam i miłej zabawy z E52!

londolut - 29-03-2010, 10:19

grzees, przestaw bratu na E52 ustawienia sieci Narzędzia > Ustawienia > Telefon > Sieć > Tryb sieci > GSM