To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - Dyskusja nt Karty Klubowe - Laminowane i Plastikowe

Klark - 10-07-2017, 23:09

Kasę wpłaciłem w kwietniu, zostałem pominięty na liście "kart do wydania" - mimo spełnienia wymogów. Napisałem na priv i w tym temacie -> 3 tygodnie bez odzewu na proste pytanie... Spodziewałem się konkretnej odpowiedzi (i w sumie nie tylko ja). Grunt to szczerość - kiedyś kartę dostaniesz, albo się wypisz z forum. Serio gdzie wysłać maila z potwierdzeniem przelewu i żądaniem zwrotu kasy, bo się nie dogadamy...
Firebee - 10-07-2017, 23:44

Klark napisał/a:
Kasę wpłaciłem w kwietniu, zostałem pominięty na liście "kart do wydania" - mimo spełnienia wymogów. Napisałem na priv i w tym temacie -> 3 tygodnie bez odzewu na proste pytanie... Spodziewałem się konkretnej odpowiedzi (i w sumie nie tylko ja). Grunt to szczerość - kiedyś kartę dostaniesz, albo się wypisz z forum. Serio gdzie wysłać maila z potwierdzeniem przelewu i żądaniem zwrotu kasy, bo się nie dogadamy...

absolutnie nikt nikogo nie zmusza do wypisania się z forum. Zwrot pieniędzy napisz do mnie nr konta na pw.
Raddex ma chwilowo kłopoty rodzinne. Jak już wszystko się ułoży, na pewno się odezwie. Tak jak mówiłem. Karta klubowa nie jest przymusem i myślę, że można spokojnie na nią poczekać. Z forum można korzystać bez konieczności posiadania karty. Klubowiczem również jest się zaraz po otrzymania numeru
pozdrawiam

Łukasz340 - 12-07-2017, 16:13

Klark ja czekam jeszcze dłużej więc trochę cierpliwości
raddex - 17-07-2017, 00:27

Witam,
Karty zostały wysłane do produkcji.
Powodem opóźnienia jest to, że zobowiązałem się w tym roku do zrealizowania kilku rzeczy, którym nie do końca podołałem. Do tego wpadło dodatkowo kilka kłód pod nogi i niestety poległem.
Od zeszłego roku od stycznia wygrzebuję się z pewnych kłopotów, z których się nie muszę nikomu tłumaczyć. Dłuższy czas byłem też nieobecny na forum, więc uzbierały się też pewne zaległości.
Nie odpowiadałem na wszystkie wiadomości pw odnośnie kart, gdyż po prostu nie miałem na to czasu - za to przepraszam.

Klark napisał/a:
Grunt to szczerość - kiedyś kartę dostaniesz, albo się wypisz z forum

Tego ja nigdzie nie napisałem.
Poza tym, rozumiem, że pisałeś pw o duplikat?(kasuję stare pw więc tego nie sprawdzę)
Bo kartę już otrzymałeś w 2015 roku, co sam potwierdziłeś na forum (strona 29):
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=420

Bardzo chętnie też zwrócę tobie pieniądze za wysyłkę karty, i ją wyprodukuję i wyślę, też nie ma z tym problemu.
Niektórzy czasem też tak trafią, że przyślą dane do kart w dzień po wysłaniu ich do produkcji i muszą wtedy czekać pół roku i więcej na kolejną produkcję.
Karty są wydawane nie częściej niż 6-8 miesięcy i dalej tak będzie, bo nie jest to żadna masowa produkcja.
Jeżeli ktoś chciałby się o coś zapytać, zapraszam na pw.

raddex - 17-07-2017, 20:16

:? Niestety trafiłem akurat w początek urlopu gdzie karty są wyrabiane i najszybciej mogą być zrobione 31.07.2017
davitxx - 15-09-2017, 16:12

Jak zwykle nie zajrzałem na forum i się nie załapałem :(
Sushi - 19-09-2017, 20:10

Doszły do wszystkich karty? Do mnie niestety nie :(
Klark - 28-09-2017, 07:45

Sushi dobre pytanie. Pół roku mija od informacji o ich produkcji...
Bzyk_R1 - 28-09-2017, 22:10

Klark napisał/a:
Sushi dobre pytanie. Pół roku mija od informacji o ich produkcji...

Pół roku od informacji mija 17.STYCZNIA.2018 roku, spokojnie Panowie to nie jest niezbędne do życia...

Klark - 29-09-2017, 19:14

Bzyk w kwietniu była zbiórka kasy na te karty... Więc już masz 6 miesięcy, a karty nie ma. Pomijam fakt, że jak ktoś czekał na kartę, aby wyremontować auto to jednak brak możliwości skorzystania z rabatów IC bije po kieszeni... Jakieś pokrętne tłumaczenia o problemach itp jest słabe, bo każdy jakieś ma - mniejsze lub większe. Jak ktoś się czegoś podejmuje i leci w ...... (każdy sobie wpasuje słowo odpowiednie) przyjmując kasę to wiesz...
Firebee - 29-09-2017, 20:28

myślę, że zlikwidujemy wszelkie możliwości udzielania rabatów. To będzie najprostsza opcja.
Większość osób i tak ubiega się jak widać o bycie klubowiczem tylko po to, by mieć możliwość uzyskania rabatów, nie po to by być stricte mitsumaniakiem.
Dlatego wkrótce wycofamy wszelkie możliwości uzyskania rabatów klubowych
pozdrawiam

a_kris - 30-09-2017, 22:19

No to się porobiło ...
Moim zdaniem już nie psujmy tego co jest, choćby dla dobra naszej ulubionej firmy :) .
Od kiedy jestem właścicielem MItsumi myślę o karcie klubowej, ale i bez niej też mi się świetnie jeździ, jest to pewne wyróżnienie. Samo Forum, Klub, czy wspomniane rabaty wspierają użytkowników i niejako dają też prestiż marce Mitsubishi, czy obsługującym je sklepom i serwisom. Jak życie pokazuje prawda jest gdzieś w środku, więc może zamiast narzekać i krytykować powinno się dać wesprzeć, czy po prostu pomóc osobom którzy organizują to forum w różnych przedsięwzięciach -choćby np. wydawanie kart klubowych, czy inne...
W obecnej sytuacji może na początek trzeba przedyskutować temat warunków przyznawania, czy odbierania kart klubowych ?

Sushi - 30-09-2017, 23:23

Zadałem to pytanie, ponieważ 18.09 uzyskałem odpowiedź od raddexa, że kartę wysłał w sierpniu listem zwykłym priorytetowym - w takim razie zaginęła/została skradziona przez pocztę. Z ciekawości zapytałem czy do innych z kwietniowej listy dotarła karta.
raddex - 02-10-2017, 02:10

Klark napisał/a:
Bzyk w kwietniu była zbiórka kasy na te karty... Więc już masz 6 miesięcy, a karty nie ma. Pomijam fakt, że jak ktoś czekał na kartę, aby wyremontować auto to jednak brak możliwości skorzystania z rabatów IC bije po kieszeni... Jakieś pokrętne tłumaczenia o problemach itp jest słabe, bo każdy jakieś ma - mniejsze lub większe. Jak ktoś się czegoś podejmuje i leci w ...... (każdy sobie wpasuje słowo odpowiednie) przyjmując kasę to wiesz...

klark - nie wiem dlaczego robisz tutaj takie zamieszanie, twoja karta została do ciebie wysłana w sierpniu i dodatkowo zwróciłem tobie pieniądze za jej wydanie 10 zł (proszę o potwierdzenie - płatność zwrócona na konto, z którego przyszedł przelew, pani Renata, zrealizowano 03.08.2017), co byś nie był stratny finansowo i moralnie. Zostałeś pominięty tylko dlatego, że miałem ciebie oznaczonego jako klubowicza, który otrzymał już wcześniej kartę klubową (prześledziłem to). Dołączyłeś do nas 02 Mar 2015, a 08-05-2015 o 19:11 potwierdziłeś już, że otrzymałeś kartę klubową do rąk własnych - zajrzyj na stronę 29 tego tematu. Czyli otrzymałeś kartę klubową praktycznie zaraz po dołączeniu do klubowiczów, czyli bardzo szybko prawda?
Poza tym nie odpowiedziałeś mi na posta trochę wcześniejszego, czy pisałeś o wydanie duplikatu czy nie (czyli w zasadzie mogłeś poprosić o wydanie karty na twoje dane, ale np dla kolegi, żeby miał zniżki w IC - nie posądzam, ale daję przykład sytuacji).
Oczywiście, że każdy ma jakieś problemy i nikt z nich się nie musi tłumaczyć, ale pisząc takie słowa "przyjmując kasę to wiesz...", to grubo przesadzasz (Zbierałem po 3zł, wyłącznie na znaczek i kopertę, bo w sumie sama karta jest darmowa. Jak się potem okazało sam znaczek na list priorytetowy kosztował 3,2zł. - nie sprawdziłem, że Poczta podniosła ceny usług).

Poza tym karty były, są i będą wyrabiane minimum co pół roku, gdyż nie ma tylu chętnych, żeby to robić częściej.

Karty do poniższych klubowiczów były wysłane 04.08.2017 lub 07.08.2017 (już nie pamiętam, a nie zapisałem sobie tego tym razem, bo na czas remontu miałem wszystkie szafki folią oklejone:

02104/KMM - haribo99 - duplikat
03052/KMM – everyman
03267/KMM - klark
03318/KMM - Ziemba.
03325/KMM – Golotheman
03401/KMM - pawel1405
03421/KMM – grzesin
03427/KMM - muscle_car – zaginęła na poczcie poprzednio
03438/KMM – mtwk
03443/KMM – nekoashi
03445/KMM - Desimal
03456/KMM - Damian Gruda
03457/KMM – Ambrozar
03462/KMM - nirud
03464/KMM - Bzyk_R1
03469/KMM - esesen
03474/KMM - gregor-69
03479/KMM - Łukasz340
03482/KMM - łukasz_mb
03483/KMM – przemekm
03488/KMM – lucekm
03493/KMM - Canavar
03495/KMM - hszymu
03496/KMM - mah00ni
03499/KMM - kubala1992
03509/KMM - matik0109
03510/KMM - Danion - odebrał osobiście
03511/KMM - RalliMike
03514/KMM – Sushi
03517/KMM - rafal.k
03518/KMM – Grendol
03519/KMM - kaktus1161
03523/KMM – loleq
03525/KMM - woman.and.car
03526/KMM - mawmarecki

raddex - 02-10-2017, 02:17

Sushi napisał/a:
Zadałem to pytanie, ponieważ 18.09 uzyskałem odpowiedź od raddexa, że kartę wysłał w sierpniu listem zwykłym priorytetowym - w takim razie zaginęła/została skradziona przez pocztę. Z ciekawości zapytałem czy do innych z kwietniowej listy dotarła karta.

W całej historii wysyłania kart klubowych, list zaginął może ze 4-5 razy, a 2 razy nie został odebrany przez adresata i wrócił do mnie.

Za każdym razem wyrabiam tej osobie ponownie kartę klubową przy kolejnej produkcji i wysyłam ponownie na swój koszt (chociaż w zasadzie to nie moja wina, tylko Poczty, ale uważam, że tak jest uczciwie).
Tak też postąpiłem w twoim przypadku i napisałem tobie, że karta będzie ponownie zrobiona przy kolejnej produkcji prawda?