Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
WreX - 08-03-2014, 22:16
deejay, Bartku tak wiedziałem, ze Twoje oczka się zaświecą na nazwę "Reno Megane II"
robertdg, Może kiedyś się za nie zabiorę po raz enty, i zrobię jak bozia przykazała, tylko problem jest taki, że jednego za długo "suszyłem" i się hmm przegrzał... ehh szkoda gadać ;p
Robiliście to samymi pastami czy też papierem ?
Marcino - 09-03-2014, 20:07
WreX napisał/a: | Kto zgadnie co inżynier miał na myśli ? i "co się stało" że zmuszeni byliśmy do takich cudów techniki ?
Dodam tylko, że auto to Reno Megane II |
Urwałeś filtr paliwa??
WreX - 09-03-2014, 21:28
Marcino napisał/a: | Urwałeś filtr paliwa??
|
Nie ja i nie filtr paliwa ;p
Ja byłem tylko koordynatorem do prac inwencji twórczej na przestrzeniach otwartych oddalonych od terenów zamieszkałych w sytuacji zagrożenia jakiegoś tam
WreX - 11-03-2014, 14:38
Byłem dzisiaj w warsztacie wymęczyłem ich mocno, śrubki sprawdzali gumy jakieś tam od zawieszenia, banany wahacze, sanki, jedyne co wyszło to zużyta tuleja na mocowaniu wahacza dolnego prostego... wszystko inne jest w porządku, czy to może być przyczyna tych stuków o których wcześniej pisałem ?
Aaaa no i ten no.... klima nabita
Fragu - 11-03-2014, 14:41
WreX, to rzepak tam z tyłu rośnie czy co?
WreX - 11-03-2014, 17:57
Fragu, widzę, że Tylko rzepak Cię zainteresował
Hugo - 11-03-2014, 19:11
Ta rysa na zderzaku nieładnie wygląda
WreX - 11-03-2014, 19:13
Hugo, tylko czekałem, aż ktoś się czepi to blizna wojenna ;p
Niech mi lepiej ktoś powie, czy ta tuleja może odpowiadać za całe zło wszechświata, tzn za te strzały.
Fragu - 11-03-2014, 19:22
Może, chociaż wg mnie za całe zło wszechświata odpowiada ciepłe piwo
A tak serio, może tuleja jest już tak wyciumciana, że caly wahacz lata wzdłużnie i przy ruszaniu puka...głośno myslę.
A nie dalo się tam breszka wytworzyć sztucznie takiego dzwieku majstrując przy wahaczu?
robertdg - 11-03-2014, 20:49
Mechanik który sprawdzał zawias nie mógł okreslić w jakiś sposób czy ta tulejka jest na tyle zmęczona, żeby w skrajnych sytuacjach hałasować, podstawa jakies ślady, etc.
WreX - 11-03-2014, 21:03
robertdg, stwierdził, że to jest możliwe i cała reszta jest ok, więc zostaje ta tulejka... tyle sie dowiedziałem.
deejay - 11-03-2014, 21:06
WreX napisał/a: | robertdg, stwierdził, że to jest możliwe i cała reszta jest ok, więc zostaje ta tulejka... tyle sie dowiedziałem. |
Raczej nie , prędzej poluzowany wahacz , lub jak pisałem powyżej sanki zawieszenia do porządnego dokręcenia .
WreX - 11-03-2014, 22:50
deejay napisał/a: | lub jak pisałem powyżej sanki zawieszenia do porządnego dokręcenia . |
Ale latał z kluczem dynamometrycznym i dokręcał, ale mówił, że wszystkie dokręcone, ale śrub wahaczy nie sprawdzał ;p
WreX - 13-03-2014, 19:26
Zaszalałem, oszczędność prądu rzędu 100-200mA powinna zostać odniesiona ;p
Tablica:
Drzwi i środek:
Sam środek:
Zdjęcia z ręki także ;p mniej więcej jest tak jak na zdjęciach, podsufitka z której ja praktycznie nie korzystam nie wali po oczach i nie razi... trzeba było "lekko" poprawić gniazdo żeby te szersze rurkowe też się mieściły, w drzwiach i tablicy zwykłe te wypierdki ;p
I ogarnąłem parę pierdółek jedną widać na zdjęciu kto znajdzie co się zmieniło ? dodam, że lewe drzwi, a to było tak bardzo irytuące... szczególnie przy zamykaniu ich.
Uszczelki wypsikałem jakimś sylikonowym czymś w szpreju teraz nie przyklejają się jak miały to w zwyczaju.
Hugo - 13-03-2014, 20:21
WreX napisał/a: | Uszczelki wypsikałem jakimś sylikonowym czymś w szpreju teraz nie przyklejają się jak miały to w zwyczaju. | Niedługo
|
|
|