To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Patrykowa Sigma

szpala85 - 17-04-2015, 12:37

hmmm moje nowe łozyska w przednich piastach coś nie teges :?
załozyłem piasty przeguby ..wszystko elegancko ale jak doszło do wrzucenia koła to wyczułem luz ?? .... jest luz na nowych łożyskach rusza się koło tarcza i zębatka abs .. czyli piasta .... przejechałem może ze 10 km i po prawej stronie już huczy ...ahhhh

będzie reklamacja bo nie podoba mi sie to .... na tą chwilę zamówiłem dwie używane piasty przednie z ori łożyskami i takież też założę ... moje wyjmę i wyprasuję "nowe " łożyska i na reklamację ahhhh :wink:

a teraz obiecane łożyska od napinaczy alternatora i klimy które sprawują się dobrze (jak na razie) :

szpala85 - 21-04-2015, 17:04

no i "nowe" używane piasty zamontowane
jak ręką odjął ... nie ma luzu i nic nie szumi :wink:
oryginał to oryginał

tak że jak by ktoś chciał to mam dwie piasty do sigmy tylko trzeba łożyska wywalić i wstawić nowe :wink: plus jeden czujnik ABS (bo dostałem gratis do piasty )

teraz czekam na felgi i siakieś papucie trzeba kupić nowe oczywiście :wink:

szpala85 - 25-04-2015, 20:16

Papucie kupione 4 nówki sztuki : Sunny SN3970 225/45R17 z 2015 roku
wiem wiem że chinole ale opinie mają dobre :wink: dużo za nie nie dałem zobaczymy jak się będą sprawować
felgi do odbioru w poniedziałek od razu jadę to wszystko złożyć do kupy i powstawiam fotki jak to wygląda z tym moim grafitem hehe :wink:

dzisiaj też na poniedziałek zamówiłem w lakierni puszkę spreja z kolorem nadwozia sigmy , przeznaczenie : przedni zderzak i dokładka (jak starczy to tylni też prysnę ) bo wygląda jak wygląda :wink:

Hugo - 25-04-2015, 22:12

szpala85 napisał/a:
dużo za nie nie dałem zobaczymy jak się będą sprawować
Daj znać jak się jeździ.
szpala85 - 27-04-2015, 09:45

Felgi odebrane z oponkami :mrgreen:
jak na razie fajnie się jeździ ale muszę jeszcze przetestować je w deszcz i na autobanie

fotki :

szpala85 - 27-04-2015, 14:37

no prosze bardzo :mrgreen:
troszkę farby w puszce i od razu jest różnica (nosek też zrobiłem )

marycjusz - 27-04-2015, 17:52

nooo teraazz to wygląda elegancko !;) :twisted: .
szpala85 - 27-04-2015, 23:17

powiem wam że fajnie się jeździ na tych Oponach Sunny .. niby miały te 71 db ... ale przy 100 km/h słychać tylko szum wiatru z lusterek :wink:
i jakos tak na drodze się lepiej trzymają

co prawda to moje pierwsze km.... ale w weekend jadę nad morze i wtedy je przetestuję :wink:

btw. a może jest jakiś zlocik w weeken majowy na morzem ? to zawitam :mrgreen:

szpala85 - 29-04-2015, 23:32

ok opony przetestowane w deszcz na zakrętach .. jest dobrze
przy mocy jaka ma Sigma dają radę

tak się dzisiaj zastanawiałem jeżeli chodzi o ECS ... bo sami widzicie że w normalnym trybie pompuje powietrze i stoi normalne .... ale przy tych felgach lepiej jak by była niżej :wink:
czy jak bym coś pokombinował z tymi wajchami od regulacji położenia zawieszenia to siadła by w dół ? .. czy raczej rozwalił bym poduchy w amorach (od niedopompowania powietrza) ?
jak myślicie ?

btw. kupie kompa od siedzeń :P bo mojego spaliłem (nie udana próba wymiany kendziorów )

angelos - 01-05-2015, 09:01

szpala85 napisał/a:
tak się dzisiaj zastanawiałem jeżeli chodzi o ECS ... bo sami widzicie że w normalnym trybie pompuje powietrze i stoi normalne .... ale przy tych felgach lepiej jak by była niżej :wink:
czy jak bym coś pokombinował z tymi wajchami od regulacji położenia zawieszenia to siadła by w dół ? .. czy raczej rozwalił bym poduchy w amorach (od niedopompowania powietrza) ?
jak myślicie ?

btw. kupie kompa od siedzeń :P bo mojego spaliłem (nie udana próba wymiany kendziorów )

Czujniki wysokości posiadają śrubę regulacyjna, możesz jak spróbować skrócić o parę zwojów( o ile ją odkręcisz :P ) Wtedy, dla kompa rezystancja "normal" zostanie osiągnięta wcześniej, a co za tym idzie samochód będzie niżej na "normal" i odpowiednio niżej dla wszystkich poziomów.

szpala85 - 03-05-2015, 21:00

:wink: tak właśnie myślałem że te pierdolniki od wysokości trzeba poregulować
ale chyba sobie odpuszczę :wink:
szkoda mi amorów ECS ...

btw. właśnie wróciłem z Międzywodzia prawie 1000 km zrobione spalanie na poziomie 10/11 litrów na sto :wink: ( jak dla mnie jest ok )

bez żadnych problemów pojechałem i wróciłem ... ogólnie kocham ECS w sigmie
ale chyba się powtarzam hehe

teraz troszkę o oponach :
na deszczu trzymają się świetnie gorzej jak przy 120 km/h wiedzie się w kałużę hehe czuć jak nosi ale szeroka opona nic nie zrobisz
na suchym asfalcie spisują się idealnie powyżej 120 km/h jest słyszalny szum ( ale tego się spodziewałem bo mają 72 dB )

za te pieniądze warto kupić te oponki :wink:

szpala85 - 19-05-2015, 19:44

ostatnio patrzę na kartkę ,a tu wymiana oleju się szykuje za 20 km :lol:
nie wiem kiedy zrobiłem te 10000km ....
tym razem kupiłem olej VALVOLINE MAXLIFE 10W40

zobaczę jak się będzie na nim silnik zachowywał :wink:

btw. walka z kuną ciąg dalszy ...
kostki domestosa = nie pomagają
preparat w spreju na silnik odstraszający kuny liqui moly = nie pomaga
pułapka na kuny = nie pomaga
piszczałka w komorze silnika = nie pomaga

dalej wchodzi i hajla bajla ....

dzisiaj rozwijam rapice wokół sigmy i podłączam ją pod 230V
specjalnie jeszcze pod wieczór rozgrzeje silnik ..taka łakoma przynęta :wink:

jacek11 - 19-05-2015, 23:57

Jak jak kupiłem Gala,to pod maską był tajemniczy woreczek.Była tam sierść psa :mrgreen: Podobno odstrasza gryzonie.Nigdy nic mi nie pogryzło kabli w aucie.Więc wyczesz psa,a to co zostanie na szczotce,do woreczka(oby nie foliowego :mrgreen: ) i pod maskę :wink:
marycjusz - 20-05-2015, 16:41

szpala85 napisał/a:
VALVOLINE MAXLIFE 10W40

zobaczę jak się będzie na nim silnik zachowywał
ja na nim jeźdżę - zachowuje sie bardzo dobrze ;)
szpala85 - 21-05-2015, 16:15

oliwa wymieniona :mrgreen: jest pięknie

kuna dalej na wolności .... ale ktoś /coś wieczorami przestawia/wchodzi pod rapice ... dziwne że 230 v nie działa na to coś .... ale silnik czysty znaczy że pomaga :wink:

mam w zanadrzu jeszcze jeden plan :twisted: właśnie kombinuje trafo z 230 v na 1000 v haha teraz zacznie się zabawa :twisted: