Nasze Miśki - Patrykowa Sigma
szpala85 - 17-04-2015, 12:37
hmmm moje nowe łozyska w przednich piastach coś nie teges
załozyłem piasty przeguby ..wszystko elegancko ale jak doszło do wrzucenia koła to wyczułem luz ?? .... jest luz na nowych łożyskach rusza się koło tarcza i zębatka abs .. czyli piasta .... przejechałem może ze 10 km i po prawej stronie już huczy ...ahhhh
będzie reklamacja bo nie podoba mi sie to .... na tą chwilę zamówiłem dwie używane piasty przednie z ori łożyskami i takież też założę ... moje wyjmę i wyprasuję "nowe " łożyska i na reklamację ahhhh
a teraz obiecane łożyska od napinaczy alternatora i klimy które sprawują się dobrze (jak na razie) :
szpala85 - 21-04-2015, 17:04
no i "nowe" używane piasty zamontowane
jak ręką odjął ... nie ma luzu i nic nie szumi
oryginał to oryginał
tak że jak by ktoś chciał to mam dwie piasty do sigmy tylko trzeba łożyska wywalić i wstawić nowe plus jeden czujnik ABS (bo dostałem gratis do piasty )
teraz czekam na felgi i siakieś papucie trzeba kupić nowe oczywiście
szpala85 - 25-04-2015, 20:16
Papucie kupione 4 nówki sztuki : Sunny SN3970 225/45R17 z 2015 roku
wiem wiem że chinole ale opinie mają dobre dużo za nie nie dałem zobaczymy jak się będą sprawować
felgi do odbioru w poniedziałek od razu jadę to wszystko złożyć do kupy i powstawiam fotki jak to wygląda z tym moim grafitem hehe
dzisiaj też na poniedziałek zamówiłem w lakierni puszkę spreja z kolorem nadwozia sigmy , przeznaczenie : przedni zderzak i dokładka (jak starczy to tylni też prysnę ) bo wygląda jak wygląda
Hugo - 25-04-2015, 22:12
szpala85 napisał/a: | dużo za nie nie dałem zobaczymy jak się będą sprawować | Daj znać jak się jeździ.
szpala85 - 27-04-2015, 09:45
Felgi odebrane z oponkami
jak na razie fajnie się jeździ ale muszę jeszcze przetestować je w deszcz i na autobanie
fotki :
szpala85 - 27-04-2015, 14:37
no prosze bardzo
troszkę farby w puszce i od razu jest różnica (nosek też zrobiłem )
marycjusz - 27-04-2015, 17:52
nooo teraazz to wygląda elegancko !;) .
szpala85 - 27-04-2015, 23:17
powiem wam że fajnie się jeździ na tych Oponach Sunny .. niby miały te 71 db ... ale przy 100 km/h słychać tylko szum wiatru z lusterek
i jakos tak na drodze się lepiej trzymają
co prawda to moje pierwsze km.... ale w weekend jadę nad morze i wtedy je przetestuję
btw. a może jest jakiś zlocik w weeken majowy na morzem ? to zawitam
szpala85 - 29-04-2015, 23:32
ok opony przetestowane w deszcz na zakrętach .. jest dobrze
przy mocy jaka ma Sigma dają radę
tak się dzisiaj zastanawiałem jeżeli chodzi o ECS ... bo sami widzicie że w normalnym trybie pompuje powietrze i stoi normalne .... ale przy tych felgach lepiej jak by była niżej
czy jak bym coś pokombinował z tymi wajchami od regulacji położenia zawieszenia to siadła by w dół ? .. czy raczej rozwalił bym poduchy w amorach (od niedopompowania powietrza) ?
jak myślicie ?
btw. kupie kompa od siedzeń bo mojego spaliłem (nie udana próba wymiany kendziorów )
angelos - 01-05-2015, 09:01
szpala85 napisał/a: | tak się dzisiaj zastanawiałem jeżeli chodzi o ECS ... bo sami widzicie że w normalnym trybie pompuje powietrze i stoi normalne .... ale przy tych felgach lepiej jak by była niżej
czy jak bym coś pokombinował z tymi wajchami od regulacji położenia zawieszenia to siadła by w dół ? .. czy raczej rozwalił bym poduchy w amorach (od niedopompowania powietrza) ?
jak myślicie ?
btw. kupie kompa od siedzeń bo mojego spaliłem (nie udana próba wymiany kendziorów ) |
Czujniki wysokości posiadają śrubę regulacyjna, możesz jak spróbować skrócić o parę zwojów( o ile ją odkręcisz ) Wtedy, dla kompa rezystancja "normal" zostanie osiągnięta wcześniej, a co za tym idzie samochód będzie niżej na "normal" i odpowiednio niżej dla wszystkich poziomów.
szpala85 - 03-05-2015, 21:00
tak właśnie myślałem że te pierdolniki od wysokości trzeba poregulować
ale chyba sobie odpuszczę
szkoda mi amorów ECS ...
btw. właśnie wróciłem z Międzywodzia prawie 1000 km zrobione spalanie na poziomie 10/11 litrów na sto ( jak dla mnie jest ok )
bez żadnych problemów pojechałem i wróciłem ... ogólnie kocham ECS w sigmie
ale chyba się powtarzam hehe
teraz troszkę o oponach :
na deszczu trzymają się świetnie gorzej jak przy 120 km/h wiedzie się w kałużę hehe czuć jak nosi ale szeroka opona nic nie zrobisz
na suchym asfalcie spisują się idealnie powyżej 120 km/h jest słyszalny szum ( ale tego się spodziewałem bo mają 72 dB )
za te pieniądze warto kupić te oponki
szpala85 - 19-05-2015, 19:44
ostatnio patrzę na kartkę ,a tu wymiana oleju się szykuje za 20 km
nie wiem kiedy zrobiłem te 10000km ....
tym razem kupiłem olej VALVOLINE MAXLIFE 10W40
zobaczę jak się będzie na nim silnik zachowywał
btw. walka z kuną ciąg dalszy ...
kostki domestosa = nie pomagają
preparat w spreju na silnik odstraszający kuny liqui moly = nie pomaga
pułapka na kuny = nie pomaga
piszczałka w komorze silnika = nie pomaga
dalej wchodzi i hajla bajla ....
dzisiaj rozwijam rapice wokół sigmy i podłączam ją pod 230V
specjalnie jeszcze pod wieczór rozgrzeje silnik ..taka łakoma przynęta
jacek11 - 19-05-2015, 23:57
Jak jak kupiłem Gala,to pod maską był tajemniczy woreczek.Była tam sierść psa Podobno odstrasza gryzonie.Nigdy nic mi nie pogryzło kabli w aucie.Więc wyczesz psa,a to co zostanie na szczotce,do woreczka(oby nie foliowego ) i pod maskę
marycjusz - 20-05-2015, 16:41
szpala85 napisał/a: | VALVOLINE MAXLIFE 10W40
zobaczę jak się będzie na nim silnik zachowywał | ja na nim jeźdżę - zachowuje sie bardzo dobrze
szpala85 - 21-05-2015, 16:15
oliwa wymieniona jest pięknie
kuna dalej na wolności .... ale ktoś /coś wieczorami przestawia/wchodzi pod rapice ... dziwne że 230 v nie działa na to coś .... ale silnik czysty znaczy że pomaga
mam w zanadrzu jeszcze jeden plan właśnie kombinuje trafo z 230 v na 1000 v haha teraz zacznie się zabawa
|
|
|