To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Marcino historia jednego z pierwszych EAW na MM

Hugo - 05-01-2017, 10:38

Mam swoje zaciski polakierowane piecowo. Wyglądają jak z fabryki i nic się nie dzieje z farbą.
Marcino - 11-01-2017, 11:13

Zima przyszłą i robota stanęła:)

Zaciski pomalowane. Wczoraj się wkoncu wziałęm i poskładałem hamulce tyłu. Nowe tarcze Mintex, klocki Kashiama, reparturki zacisków, jedynie czekam na śruby prowadnic. Drogie to, zamówiłem najtaniej w 4cars po 25zł za komplet. Może przy okazji wywalę korektor siły hamowania bo i tak ukłąd muszę odpowietrzać.

jacek11 - 11-01-2017, 13:52

Super robota. Jednak zrobienie piaskarki to dobra sprawa jest. Jeszcze piec na 200 stopni,i malowanie proszkowe też we własnym zakresie :mrgreen:
Marcino - 11-01-2017, 14:56

jacek11 napisał/a:
Jeszcze piec na 200 stopni,i malowanie proszkowe też we własnym zakresie

O nie... do tego już się nie dam namówić:)
Co do piaskarki to kolena rzecz to wzmocnienie pod zderzak i hak bedzie piaskowany.

jacek11 - 11-01-2017, 20:23

Takie małe rzeczy to by było można w kuchence wypalać.Można czasem tanio kupić używaną z piekarnikiem na prąd :mrgreen:
Marcino - 29-01-2017, 22:25

Wczoraj w Sobote zawieszenie tył i hamulce poskładane. Jeszcze trzeba naciagnać reczny w kabinie.
Dziś nic nie robiłem. Biorę się od jutra czyli po feriach. Chce postawić na koła z tyłu, skrecić zawiechę, założyć tłumik, obrócić w garażu i zrobić podwozię z przodu. Jak przyjdzie lepsza aura to polakieruje, choć kusi mnie zawieść na wiosce do magika który by mi to prysnał bo robi to codziennie i ma warunki, zeby tylko prysnął bez składania konserwoania itp...

mkm - 30-01-2017, 03:42

Marcino napisał/a:
choć kusi mnie zawieść na wiosce do magika który by mi to prysnał bo robi to codziennie i ma warunki, zeby tylko prysnął bez składania konserwoania itp...

To słuszna koncepcja jest :D

areksz121 - 30-01-2017, 13:40

Marcin, mówisz o naciąganiu ręcznego- a zrobiłeś regulację na bębnach? Bo najpierw tam lepiej ustawić, w bębnie jest od tego gumowa zaślepka.
Marcino - 30-01-2017, 14:25

Regulacje na bębnach zrobiłem, zaczynają przycierać..
areksz121 napisał/a:
w bębnie jest od tego gumowa zaślepka.

niestety wyrzyciłem 4szt starych tarcz i wyzuciłem gumowe zaślepki.

mkm napisał/a:
Marcino napisał/a:
choć kusi mnie zawieść na wiosce do magika który by mi to prysnał bo robi to codziennie i ma warunki, zeby tylko prysnął bez składania konserwoania itp...

To słuszna koncepcja jest :D

Małżonka też tak mi mówi.

Marcino - 01-02-2017, 09:04

Galant stanął na kołach!!!!! Nawet nie wiecie jak mi się humor wczoraj poprawił i znowu złapałem ochotę na grzebanie mimo lekkiego przeziębienia. Zrobiłem finalnie konserwacje z tyłu, przejechałem barankiem po rantach nadkoli.

Ostatecznie muszę ułożyć jeszcze wiazkę do ABS z tyłu i przewody hamulcowe połapać.
Dziś zakładam wydech, obracam samochód i zaspawam to co z przodu w podłodze jest do zrobienia. Chce też sciagnać prawy błotnik tak jak lewy i tam zakonserwować Nie chce mi się ale chyba ściągnę zderzak z przodu za jednym zamachem zrobie całość.
W planach też wywalenie korektora siły hamowania..

Krzyzak - 01-02-2017, 09:19

I znów będzie ładniejszy od mojego...
Przepalasz go tak co tydzień - prawda? - inaczej uszczelniacze stwiardnieją i zaczną się wycieki oleum.

Hugo - 01-02-2017, 09:28

Piękna robota!
Zderzak przedni łatwiej i szybciej się demontuje niż błotniki :D

Marcino - 01-02-2017, 11:56

Krzyzak napisał/a:
Przepalasz go tak co tydzień - prawda? - inaczej uszczelniacze stwiardnieją i zaczną się wycieki oleum.

Raz go zapaliłem na 20 sekund. Myśle ze nic sie nie stanie. Dziś wyjade.

Krzyzak napisał/a:
I znów będzie ładniejszy od mojego...

Nie będzie, muszę też klapę tylna lakierować na dole i skleić przedni zderzak. Nie wiem jak kupne drzwi się wkomponują w resztę:). Ale ori zostanie tylko maska, zdrzaki i jeden błotnik.

Marcino - 01-02-2017, 11:57

Hugo napisał/a:
Piękna robota!
Zderzak przedni łatwiej i szybciej się demontuje niż błotniki :D

Dzięki za wsparcie i pochwały. Aż się chce więcej robić.

Krzyzak - 01-02-2017, 14:14

Kielich (lewy) zrobiony? Dużo było babrania?