Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
turek61 - 03-09-2017, 15:28
Cześć Krzysztof....
Widzę, że ciągle poświecasz mnóstwo czasu swojemu Mitsu.
Zazdroszczę Ci zapału ...
Pozdrawiam.
Bzyk_R1 - 03-09-2017, 15:49
Cześć Leszku! Widzisz póki mogę to poświęcam bo chce mieć zadbany egzemplarz. Za to w Twoim temacie cisza i nic nie wiemy co się dzieje z turbiakiem? Skrobnij coś tam czasem;-) pozdrawiam.
Bzyk_R1 - 05-09-2017, 06:21
Niestety próba z opróżnianiem układu z LPG się nie powiodła. Auto nadal kiepsko zapala za pierwszym razem. Tak więc kwestia puszczania gazu chyba rozstrzygnięta. Jakieś inne pomysły.?
jacek11 - 05-09-2017, 08:15
Ja w galu kiedyś tak miałem,jak było mało paliwa w zbiorniku.Wiem że to nie powinno mieć znaczenia,ale jak zalałem kocioł to zapalał normalnie.
Bzyk_R1 - 05-09-2017, 11:00
Zobaczymy czy proste rozwiązania są dobre. Auto zalałem ponad 3/4 (testowo) potem doleje na full żeby sprawdzić różne scenariusze. Tymczasem wczoraj przyjechały do mnie Kayaby oraz osłony i odboje Sachs. Auto trafiło na warsztat i czeka na swoją kolejkę, mi nie będzie teraz potrzebne bo delegacja 3 dniowa
Bzyk_R1 - 05-09-2017, 21:37
Mój mechanior miło mnie zaskoczył i po kilku godzinach dzwoni że udało mu się założyć amorki bo wcisnął Mitsu między inne w czasie oczekiwania na części i takie tam... Auto znowu super się prowadzi, już nie buja nim i słucha poleceń. Znowu w zawieszeniu nastała błoga cisza Tak więc KYBy od dziś latają w LSRG i oczywiście zdjęcie do dziennika pokładowego.
Tymczasem miałem zakładać temat w dziale nieMiśki ale postanowiłem że tutaj zrobię małą adnotację. Od dzisiaj też pojawił się kolejny wózek w rodzinie, czterokołowiec mojego przyszłego potomka
Baby Merc, model Faster 2, Rocznik 2017, napęd tył, podwójne amortyzatory, moc 1 koń (osioł) wersja 3w1
jacek11 - 05-09-2017, 22:07
Nareszcie kupiłeś porządny wózek i jeszcze jaki ma garaż
Bzyk_R1 - 08-09-2017, 21:33
Nie chcę zapeszać ale problem się nie powtórzył przez cały tydzień. Auto zapala od pierwszego i nie dławi się wcale po starcie. Także jacek11, duże piwko się należy, akurat w poniedziałek jadę do miejscowości Błonie powiat Radomszczański więc jak coś to wiesz Okazało się że zalanie do pełna zbiornika leczy tę dolegliwość, w zasadzie już 3/4 wystarczyło. Przy okazji znalazłem też ten kwadratowy zbiorniczek, majstry nie wymontowały do LPG, jest na swoim miejscu.
Bizi78 - 09-09-2017, 07:10
Bzyk_R1 napisał/a: | w poniedziałek jadę do miejscowości Błonie powiat Radomszczański |
Jeśli chodzi o wioskę Błonie nad rzeką Pilicą to będziesz miał rzut beretom do mojej rodzinnej wioski .
Ja niestety w tym czasie będę w Czewie.
Bzyk_R1 - 09-09-2017, 11:24
Bizi78, dokładnie o tą miejscowość chodzi. To jest zaraz za granicą województwa świętokrzyskiego. Fajne tereny pod domek letniskowy.
Bizi78 - 09-09-2017, 14:53
Bzyk_R1 napisał/a: | Fajne tereny pod domek letniskowy. |
Bardzo fajne: lasy, woda, tylko robota jak coś to w Radomsku .
Ja mam chatę 6km na północ od tej miejscowości ale niestety w tym czasie jak już pisałem jestem w Czewie .
Owczar - 13-09-2017, 09:38
Bzyk_R1, pamiętasz ile poszło Ci noxudola do konserwacji?
Warto dawać 750 pod 900? Producent tak zaleca, ale na forum są różne opinie.
Bzyk_R1 - 13-09-2017, 13:04
Owczar, Kupiłem 2x1L puszkę 750ki ale myślę że jeszcze jedna by się przydała bo troszkę musiałem oszczędzać. 2x1L 700ki, 3x900kę i 2x1600kę. 750ka zrobiła najlepsze wrażenie na mnie. Łatwo się nakłada, fajna konsystencja i super pokryło cały zawias i zakamarki. Fajnie też wygląda w komorze taki miodowy kolor, bo na czarno nie byłoby estetycznie. Uważam że dodatkowa warstwa wosku z inhibitorami jest jak najbardziej wskazana. Zalałem tym też mocno sanki i wahacze. Gdybym miał zrobić następnego outlandera to zdecydowanie dokupiłbym 1-2 puszki 750ki.
Tymczasem skoro temat podnieśliście do góry pochwalę się nowymi inwestycjami. Niebawem w paczce dotrze do mnie końcowy tłumik Magnaflow z nierdzewki oraz środkowy tłumik w obudowie katalizatora również nierdzewka AWG. Do zakupienia zostanie mi jeszcze reszta rurek, prętów i potrzebnych kolanek, kryza do łączenia wydechu oraz gniazdo sondy żeby miała cieplutko Auto jak sobie wymarzyłem będzie miało kompletny wydech z kwasu (nareszcie) oraz rurki intercoolera z kwasówki które przy okazji będą spawane. Całość poskręcam na złączkach silikonowych 4turbo lub fmic.pl jeszcze zobaczę. Będzie to taki malutki przedsmak przed FMIC który może kiedyś wpadnie jak będzie mnie stać na dalsze mody, które pewnie pociągnie za sobą przerobienie icka. Po modyfikacjach planuję hamować Miśka żeby zobaczyć jak odetkanie tylnego tłumika i brak puchnięcia węży od turbo przełoży się na kreseczki.
Owczar - 13-09-2017, 13:15
700 do czego używałeś?
Ja chcę do profili, drzwi itd dać 750. Pod samochód 750, a na to 900. Nadkola też zrobię 750 i 900. Mam ogromne nadkola z miękkiego materiału, więc nie ma sensu dawać tam 1600.
Bzyk_R1 napisał/a: | Baby Merc, model Faster 2, Rocznik 2017, napęd tył, podwójne amortyzatory, moc 1 koń (osioł) wersja 3w1 |
Ja niedawno kupiłem Mutsy EVO na zimę. Ale na wiosnę przesiądziemy się pewnie do Mutsy Nexo. Jak się ma sedana trzeba rozsądnie gospodarować przestrzenią bagażową
Fragu - 13-09-2017, 13:46
Owczar, ja też wszędzie używałem 750 i 900. Wg mnie to wystarczające zabezpieczenie.
Bzyk_R1, szalejesz Krzysztofie! Zazdroszczę
|
|
|