To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Kultura jazdy na drogach itp itd ...poraz któryś tam ...

mjsystem - 03-03-2012, 11:56

fergul11 napisał/a:
Chcę poruszyć temat zmiany pasa ruchu na jezdni jednokierunkowej .
Oglądałem program na TVN Turbo i tam Niejaki Kuba Bielak , a może nijaki , lansował opinię że należy często zmieniać pasy ruchu nawet jadąc wciąż na wprost !!!
Czy tam w tej 100licy to już zupełnie stracili rozum?
Po co takie przetasowania na pasach , skakanie z pasa na pas , to wprowadza zamęt , daje złudzenie większej dynamiki i zwiększa ryzyko obcierek wszelakich
Inna rzecz że ja faceta nie toleruję , nie szanuje i uważam że jest cienki jak najnowszy produkt podpaski firmy Bella Panty .
Zamiast uspokoić ruch , wyciszyć agresję "dynamicznych" kierowców, to lansuje się takie propozycje w bądź co bądź opiniotwórczej dla wielu osób stacji

Teraz leci ten program??
Musze to obejrzeć :mrgreen:

fergul11 - 03-03-2012, 12:09

mjsystem napisał/a:

Teraz leci ten program??

był w tygodniu emitowany , może to powtórka , bo lato było z za kamery widać

mjsystem - 03-03-2012, 14:42

fergul11 napisał/a:
był w tygodniu emitowany , może to powtórka , bo lato było z za kamery widać

Właśnie obejrzałem. Szczególnie podobał mi sie temat patrzenia we wsteczne lusterka. Niestety, zgadzam się z p. Bielakiem.(chyba, że oglądaliśmy inne odcinki) :mrgreen:

jaca71 - 04-03-2012, 10:42

fergul11 napisał/a:
Oglądałem program na TVN Turbo i tam Niejaki Kuba Bielak , a może nijaki , lansował opinię że należy często zmieniać pasy ruchu nawet jadąc wciąż na wprost !!!
Czy tam w tej 100licy to już zupełnie stracili rozum?

Podobnie jak kolega wyżej oglądałem zupełnie inny program albo... kolega nie zrozumiał prostego przekazu werbalnego.

piomic - 04-03-2012, 20:21

A można to cudo gdzieś online zobaczyć żebym też sobie mógł wyrobić zdanie?
mjsystem - 04-03-2012, 21:29

piomic napisał/a:
A można to cudo gdzieś online zobaczyć żebym też sobie mógł wyrobić zdanie?

Mozna na vod onet ale nie wiem który to odcinek :?

fergul11 - 04-03-2012, 21:44

No cóż muszę przyjąć to na klatę i wypowiedzieć słowa samokrytyki :?
Otóż po kilku zdaniach wypowiedzianych przez tego :butthead: wyłączyłem fonię w tv i zająłem się czymś innym nie śledząc dalej akcji tego odcinka , bo w wielu przypadkach "mądrości" tam zawarte mają się nijak do rzeczywistości .
Najwyraźniej w tym przypadku wnioski wyciągnąłem zbyt pochopnie , ale nie omieszkam obejrzeć powtórki jeśli taka się pojawi i zamieszczę może nie tyle sprostowanie co pełniejszą opinię na ów temat .
Zdania o prowadzącym jednak nie zmienię . :evil:

krzychu - 04-03-2012, 21:52

Bielak jest dobry moim zdaniem... Ma bardzo trafne przemyślenia. Do tego ma niesamowity dystans do siebie.
fergul11 - 04-03-2012, 22:01

krzychu napisał/a:
Ma bardzo trafne przemyślenia
one nie są jego , ma to napisane na kartce i tylko mówi do kamery to co ktoś napisał .
krzychu napisał/a:
Do tego ma niesamowity dystans do siebie.

ten dystans do siebie ma bardzo ...(no właśnie taki), ale to moja opinia i oczywiście tobie może odpowiadać ale tu miało być o kulturze na drodze nie w TV :mrgreen:

krzychu - 04-03-2012, 22:12

fergul11 napisał/a:
one nie są jego , ma to napisane na kartce i tylko mówi do kamery to co ktoś napisał .

I tak i nie.

fergul11 napisał/a:

ale tu miało być o kulturze na drodze nie w TV :mrgreen:

I te przemyślenia ma trafne. Dawno go nie oglądałem bo nie mam TVN Turbo, ale jak miałem to lubiłem go oglądać. Jakby wszystkich kierowców zmuszono do oglądania tych odcinków to by się lepiej jeździło.

Morfi - 04-03-2012, 23:01

Wole Bielaka od Kornackiego :)
robertdg - 05-03-2012, 06:58

Morfi napisał/a:
Wole Bielaka od Kornackiego :)
Gdybyś cokolwiek więcej się o nich dowiedział to może choć trochę zmieniłbyś zdanie.
Oglądał ktoś kiedys Jumbo & Mechi w Motorwizji :mrgreen:

maniax86 - 05-03-2012, 08:03

jechałem ja sobie kulturalnie i ....... niekulturalna policja stała za drzewami.... i niekulturalnie dali mi 200 zł i 6 punktów :P
mjsystem - 05-03-2012, 10:07

fergul11 napisał/a:
No cóż muszę przyjąć to na klatę i wypowiedzieć słowa samokrytyki
Otóż po kilku zdaniach wypowiedzianych przez tego wyłączyłem fonię w tv i zająłem się czymś innym nie śledząc dalej akcji tego odcinka , bo w wielu przypadkach "mądrości" tam zawarte mają się nijak do rzeczywistości .
Najwyraźniej w tym przypadku wnioski wyciągnąłem zbyt pochopnie , ale nie omieszkam obejrzeć powtórki jeśli taka się pojawi i zamieszczę może nie tyle sprostowanie co pełniejszą opinię na ów temat .
Zdania o prowadzącym jednak nie zmienię .

Spoko, przeciez tu tylko wyrazamy swoje opinie, ktore to są zazwyczaj iście subiektywne :mrgreen:

To, że ktos lubi lub nie lubi prowadzącego to inna sprawa. Może jeden z tych odcinków ironicznie komentowanych uratuje komuś zycie lub ocali :butthead:

robertdg napisał/a:
Gdybyś cokolwiek więcej się o nich dowiedział to może choć trochę zmieniłbyś zdanie.
Oglądał ktoś kiedys Jumbo & Mechi w Motorwizji

Ja ich często ogladałem i nawet uważam program jako ciekawy. Nie mędrkują a nauczą. 8)

JCH - 05-03-2012, 10:28

maniax86 napisał/a:
...dali mi 200 zł i 6 punktów
A co, było 85/50 :?:
Skąd ja to znam.... :wink: :lol: 8)