To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. III czyli REWOLUCJA

Rafal_Szczecin - 29-03-2011, 13:39

duzo nie brakowalo , a klient mialby remont silnika :D

( dla nie wtajemniczonych , zdjecie ukazuje rozerwany pasek rozrządu, na którym jezdzil klient )

stary alfer - 29-03-2011, 13:55

http://www.tvnwarszawa.pl...rze,149246.html

Ktoś z Adidasa poszedł po rozum do głowy.

To był zupełnie nietrafiony pomysł.

Gamonie jedne :)

koszmarek - 29-03-2011, 15:46

to już nie będzie to samo... Adidas zaczął zamalowywać te ładniejszą stronę... wandale dresowi :evil: :evil: :evil:
Bartek - 29-03-2011, 16:21

Rafal_Szczecin, fajnie musiało być to słychać - mi jak wystrzępiły się 2 nitki z paska zewnętrznego, to stukało jakby silnik chciał wypaść ;)

koszmarek napisał/a:
wandale dresowi

Czyli dresiarze :D

Rafal_Szczecin - 29-03-2011, 16:25

Bartek napisał/a:
Rafal_Szczecin, fajnie musiało być to słychać - mi jak wystrzępiły się 2 nitki z paska zewnętrznego, to stukało jakby silnik chciał wypaść ;)

auto w ogole zostalo przyciagniete jako nie palak.
wielokrotne proby odpalenia nie dawaly rezultatu .
okazalo sie, ze padla pompa paliwa ( ktora w tym szajsie jest przy podloznicy i wyglada jak f.paliwa ) po wymianie pompy, nastapila jazda probna, oraz nagrzanie , po chwili z silnika zaczal wydobywac sie stukot.
co bylo potem juz chyba mowic nie musze, podniesienie maski , zdjecie oslony rozrzadu i szybkie "gas silnik !!! " nie musze mowic, co by bylo, gdyby ktos chcial szybciej pojechac albo energicznie zrobic redukcje.
niestety klient nalezy do ludzi, ktorzy unikaja warszatow jak ognia, mimo, ze to dobry kolega szefa ... :)

pamar - 29-03-2011, 16:45

... nadciąga totalny kataklizm:

gigant87 - 29-03-2011, 17:13

Rafal_Szczecin napisał/a:
klient nalezy do ludzi, ktorzy unikaja warszatow jak ognia, mimo, ze to dobry kolega szefa ...

HAHA, może właśnie dlatego! :D

Aga - 29-03-2011, 19:26

a mnie czeka bankructwo!
pół silnika do wymiany!

Hubeeert - 29-03-2011, 19:38

Nie lepiej/taniej cały silnik?
Aga - 29-03-2011, 19:43

nie wiem...
Bubu mówi, ze trzeba części kupić, a ja się na tym nie znam, więc się nie sprzeciwiam

BUBU - 29-03-2011, 19:53

Aga napisał/a:
a mnie czeka bankructwo!
pół silnika do wymiany!

poszły zawory (ale już zamówione orginalne hyundaia po 15 PLN)prowadnice i niestety pasek rozwalił dół obudowy rozrządu i co gorsza czujnik położenia wału :-X

robertdg - 29-03-2011, 20:21

Rafal_Szczecin napisał/a:
duzo nie brakowalo , a klient mialby remont silnika
Wygląda jak francuskie dCi :P

Było zawulkanizować :lol:

gigant87 - 29-03-2011, 20:37

... że padł mi telefon... podczas aktualizacji soft'u :/

Jutro podjadę do serwisu- niestety wszystkie numery z ksiażki kontaktów prawdopodobnie usunięte :/

Za to mam okazję przypomnieć sobie jakie były telefony przed kilkoma laty. Wygrzebałem z pudła starego SE i uczę się go na nowo :)

sieegurd - 29-03-2011, 20:53

Aga napisał/a:
gulgulq napisał/a:
negocjacje trwały chwilę :P :P :P

to musiały być twarde negocjacje z wynikiem "wygrany-przegrany"
:mrgreen:
jaka była Twoja BATNA ?

A ile ja musiałem przejść, żeby w I klasie LO mieć długie włosy :) Kilka miechów tłumaczeń, że nie jestem szatanem, jak Ci z zespołów, których wycia słuchałem :P

Jackie - 30-03-2011, 09:37

Hubeeert napisał/a:
Nie lepiej/taniej cały silnik?

Raczej nie. Mają w aucie certyfikowany przebieg więc kupując używkę - nigdy nie wiesz co masz w środku. Lepiej kupić nowe części i remontować - wtedy wiesz co masz.
Aga, czyli tak jak przewidywałem, niestety. Jak coś będzie trzeba - daj znać i uszy do góry.
Pozdrawiam