To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cd ...

rosomak1983 - 18-08-2010, 21:16

Aga napisał/a:
yrazy współczucia kierujcie do Buba, Julka i kilku przyjaciół... :mrgreen:

moze oni po prostu zrozumieli ze nie warto sie przejmować (tym co gadasz :P :P :P )
:D :D :D

akbi - 18-08-2010, 21:18

Aga napisał/a:

zołzowata powierzchowność to niezła ochrona przed wyzyskiwaczami :mrgreen:

hehe a na mnie to nie dziala, prawda ?? :P

Krzyzak - 18-08-2010, 21:24

tak
Aga napisał/a:
zołzowata powierzchowność to niezła ochrona przed wyzyskiwaczami

tak jak mój zardzewiały Colt był do niedawna amuletem...
przeciwko pustym kobietom ;)

koszmarek - 18-08-2010, 21:39

mój Kiciuś do weterynarza jutro wędruje :( kicha i ma gorący i suchy nonio, ktoś się zna na kotach? Bo strasznie prosi :(
rosomak1983 - 18-08-2010, 22:43

koszmarek napisał/a:
ma gorący i suchy nonio

wskazuje na goraczke chyba nie ???
moze odrobine paracetamolu mu podaj jakies 20-30mg najlepiej z syropu dla dzieci...
raz wyleczyłem rybke kroplami do uszu (dozujac do akwarium) pływała juz bokiem po dnie ale wylizała sie po tych kroplach :P

robertdg - 18-08-2010, 23:25

Krzyzak napisał/a:
tak jak mój zardzewiały Colt był do niedawna amuletem... przeciwko pustym kobietom ;)
widze, że Ty też oglądasz demotywatory :mrgreen:
Jassmina - 18-08-2010, 23:48

koszmarek napisał/a:
mój Kiciuś do weterynarza jutro wędruje :( kicha i ma gorący i suchy nonio, ktoś się zna na kotach? Bo strasznie prosi :(

Kot zwyczajnie się przeziębił. Idź z nim do weterynarza i nie podawaj absolutnie żadnych proszków przeznaczonych dla ludzkości. może i pomogą na jakiś czas, jednak poczynią duże szkody z wątrobą zwierzęcia, co może nawet skończyć się rakiem.
Kotek dostanie prawdopodobnie antybiotyk na 5 dni i absolutny zakaz wychodzenia z domu.
Jeśli zdarza mu się wyłazić na dwór, buszować w krzakach obejrzyj go dokładnie czy nie ma kleszcza. Zwróć uwagę, czy nie wymiotuje żółtą pianą i czy regularnie robi siku. Weterynarz zapewne zapyta też o...konsystencję i kolor kupy, więc na to też niestety musisz zwrócić uwagę.

Zdrowia!
:cat:

mismen1980 - 19-08-2010, 00:24

... spotkała mnie dziś na drodze miła niespodzianka. Jak dotąd nie miałem okazji spotkać się twarzą w twarz z nikim z MM ale to się dziś zmieniło. Jade tak sobie z żonką z Suchej Beskidzkiej i stanełem kolo sklepu z meblami bo żonka jak zwykłe musiała coś obejrzeć. Ja siedze w autku i tu cofie do mnie Ford Galaxy. Kierowca wysiada i podchodzi. Ja sobie myśle może chce tutaj wjechać a ja mu droge zatarasiłem więc pytam czy che wjechać a on że nie tylko widzi że mam ładnego Galanta a on jest maniakiem na punkcie Mitsubishi.... oj jak mi się miło zrobiło że nawet naszych górskich wioskach można znaleść człowieka ktory wie że Mitsubishi to nie tylko samochód .... :lol: Jak wyszło najaw podczas krótkiej rozmowy już kilka razy mnie widział ale nigdy się mu nie udało mnie złapać :twisted:
rosomak1983 - 19-08-2010, 00:24

Jassmina napisał/a:
absolutnie żadnych proszków przeznaczonych dla ludzkości.

ciekawe bo jakos recepty weterynaryjne opiewaja na leki dla ludzi. Pojedyncza dawka na pewno nie zaszkodzi nie demonizuj Jaska a póki nie poda cos weterynarz mozna jakos ulzyc stworzeniu :wink:

koszmarek - 19-08-2010, 06:37

Jassmina napisał/a:
Jeśli zdarza mu się wyłazić na dwór, buszować w krzakach obejrzyj go dokładnie czy nie ma kleszcza.

nie wychodzi ;)

ok dzisiaj weterynarz. Dałam jej tylko.. whiskasa ;p i wsadziłam pod kocyk na noc

Aga - 19-08-2010, 08:47

akbi napisał/a:
Aga napisał/a:

zołzowata powierzchowność to niezła ochrona przed wyzyskiwaczami :mrgreen:

hehe a na mnie to nie dziala, prawda ?? :P

fakt
Ty mnie wyzyskujesz non stop :P

koszmarek napisał/a:

mnie się zdaje (a wychowałam już mnóstwo kotów), że jeśli to krótko trwa to nie ma co lecieć do weterynarza
koty mają to do siebie, że szybko wychodzą z takich przeziębień
co innego gdyby objawy utrzymywały się kilka dni
wtedy należy pójść do weterynarza
nie jestem zwolenniczką faszerowania kotów niepotrzebnie lekarstwami

ale sądzę, że weterynarz się ucieszy z Twojej wizyty - zawsze to dodatkowe dochody :)

akbi - 19-08-2010, 09:04

Aga napisał/a:

a Ty Ruda a się dajesz :lol: :lol: :lol: :P

Aga - 19-08-2010, 10:00

akbi napisał/a:
Aga napisał/a:

a Ty Ruda a się dajesz :lol: :lol: :lol: :P

bo Rude to wredne ale wcale nie zna się na ludziach :P

akbi - 19-08-2010, 10:03

koszmarek - 19-08-2010, 10:04