Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cd ...
rosomak1983 - 18-08-2010, 21:16
Aga napisał/a: | yrazy współczucia kierujcie do Buba, Julka i kilku przyjaciół... |
moze oni po prostu zrozumieli ze nie warto sie przejmować (tym co gadasz )
akbi - 18-08-2010, 21:18
Aga napisał/a: |
zołzowata powierzchowność to niezła ochrona przed wyzyskiwaczami |
hehe a na mnie to nie dziala, prawda ??
Krzyzak - 18-08-2010, 21:24
tak Aga napisał/a: | zołzowata powierzchowność to niezła ochrona przed wyzyskiwaczami |
tak jak mój zardzewiały Colt był do niedawna amuletem...
przeciwko pustym kobietom
koszmarek - 18-08-2010, 21:39
mój Kiciuś do weterynarza jutro wędruje kicha i ma gorący i suchy nonio, ktoś się zna na kotach? Bo strasznie prosi
rosomak1983 - 18-08-2010, 22:43
koszmarek napisał/a: | ma gorący i suchy nonio |
wskazuje na goraczke chyba nie ???
moze odrobine paracetamolu mu podaj jakies 20-30mg najlepiej z syropu dla dzieci...
raz wyleczyłem rybke kroplami do uszu (dozujac do akwarium) pływała juz bokiem po dnie ale wylizała sie po tych kroplach
robertdg - 18-08-2010, 23:25
Krzyzak napisał/a: | tak jak mój zardzewiały Colt był do niedawna amuletem... przeciwko pustym kobietom | widze, że Ty też oglądasz demotywatory
Jassmina - 18-08-2010, 23:48
koszmarek napisał/a: | mój Kiciuś do weterynarza jutro wędruje kicha i ma gorący i suchy nonio, ktoś się zna na kotach? Bo strasznie prosi |
Kot zwyczajnie się przeziębił. Idź z nim do weterynarza i nie podawaj absolutnie żadnych proszków przeznaczonych dla ludzkości. może i pomogą na jakiś czas, jednak poczynią duże szkody z wątrobą zwierzęcia, co może nawet skończyć się rakiem.
Kotek dostanie prawdopodobnie antybiotyk na 5 dni i absolutny zakaz wychodzenia z domu.
Jeśli zdarza mu się wyłazić na dwór, buszować w krzakach obejrzyj go dokładnie czy nie ma kleszcza. Zwróć uwagę, czy nie wymiotuje żółtą pianą i czy regularnie robi siku. Weterynarz zapewne zapyta też o...konsystencję i kolor kupy, więc na to też niestety musisz zwrócić uwagę.
Zdrowia!
mismen1980 - 19-08-2010, 00:24
... spotkała mnie dziś na drodze miła niespodzianka. Jak dotąd nie miałem okazji spotkać się twarzą w twarz z nikim z MM ale to się dziś zmieniło. Jade tak sobie z żonką z Suchej Beskidzkiej i stanełem kolo sklepu z meblami bo żonka jak zwykłe musiała coś obejrzeć. Ja siedze w autku i tu cofie do mnie Ford Galaxy. Kierowca wysiada i podchodzi. Ja sobie myśle może chce tutaj wjechać a ja mu droge zatarasiłem więc pytam czy che wjechać a on że nie tylko widzi że mam ładnego Galanta a on jest maniakiem na punkcie Mitsubishi.... oj jak mi się miło zrobiło że nawet naszych górskich wioskach można znaleść człowieka ktory wie że Mitsubishi to nie tylko samochód .... Jak wyszło najaw podczas krótkiej rozmowy już kilka razy mnie widział ale nigdy się mu nie udało mnie złapać
rosomak1983 - 19-08-2010, 00:24
Jassmina napisał/a: | absolutnie żadnych proszków przeznaczonych dla ludzkości. |
ciekawe bo jakos recepty weterynaryjne opiewaja na leki dla ludzi. Pojedyncza dawka na pewno nie zaszkodzi nie demonizuj Jaska a póki nie poda cos weterynarz mozna jakos ulzyc stworzeniu
koszmarek - 19-08-2010, 06:37
Jassmina napisał/a: | Jeśli zdarza mu się wyłazić na dwór, buszować w krzakach obejrzyj go dokładnie czy nie ma kleszcza. |
nie wychodzi
ok dzisiaj weterynarz. Dałam jej tylko.. whiskasa ;p i wsadziłam pod kocyk na noc
Aga - 19-08-2010, 08:47
akbi napisał/a: | Aga napisał/a: |
zołzowata powierzchowność to niezła ochrona przed wyzyskiwaczami |
hehe a na mnie to nie dziala, prawda ?? |
fakt
Ty mnie wyzyskujesz non stop
koszmarek napisał/a: | mój Kiciuś do weterynarza jutro wędruje kicha i ma gorący i suchy nonio, ktoś się zna na kotach? Bo strasznie prosi |
mnie się zdaje (a wychowałam już mnóstwo kotów), że jeśli to krótko trwa to nie ma co lecieć do weterynarza
koty mają to do siebie, że szybko wychodzą z takich przeziębień
co innego gdyby objawy utrzymywały się kilka dni
wtedy należy pójść do weterynarza
nie jestem zwolenniczką faszerowania kotów niepotrzebnie lekarstwami
ale sądzę, że weterynarz się ucieszy z Twojej wizyty - zawsze to dodatkowe dochody
akbi - 19-08-2010, 09:04
Aga napisał/a: | Ty mnie wyzyskujesz non stop |
a Ty Ruda a się dajesz
Aga - 19-08-2010, 10:00
akbi napisał/a: | Aga napisał/a: | Ty mnie wyzyskujesz non stop |
a Ty Ruda a się dajesz |
bo Rude to wredne ale wcale nie zna się na ludziach
akbi - 19-08-2010, 10:03
koszmarek - 19-08-2010, 10:04
akbi, większej nie było?
|
|