Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.
nabassu - 09-12-2012, 00:30
Jak Marek odgrzebie interface do STAGa to na pewno zadzwoni
bartek.g - 19-12-2012, 13:58 Temat postu: Polecam serwis, Piaseczno Cześć wszytkim,
chciałbym polecić warsztat dla właścicieli miśków i nie tylko w Piasecznie.
Jeden z mechaników pracował w Mitcarze na Puławskiej, wie sporo o tych i innych autach.
Pomógł mi z znanym Wam wszystkim temacie, tarcze i klocki oraz ze stukaniem w pp zawieszczeniu.
kontakt na stronce:
www.mkmoto.pl
Pozdrawiam
Bartek
romero - 14-02-2013, 18:33
Witam wszystkich. Czy może ktoś polecić jakiś warsztat od automatycznych skrzyń biegów. Pisałem już w dziale L200 ale napiszę i tutaj. Chodzi o to, że nie przełącza na czwarty bieg. Komputer nie pokazuje żadnego błędu.
Pozdrawiam.
nabassu - 14-02-2013, 19:37
Romero, sprawdz moze wtyczke w skrzyni, mogła zamoknąć, aczkolwiek wtedy jest "Park" i kaplica.
Może też poziom oleju.
romero - 14-02-2013, 19:54
Olej O.K.
Biegi 1, 2, 3 zmienia normalnie, ale bardzo dziękuję za dobre chęci i bardzo proszę o kolejne rady.
Bartek - 14-02-2013, 20:20
romero, a nie masz jakiegoś guzika OD/Off czy cóś w tym guście?
Z zamokniętą wtyczką też nie jest głupi trop - jak zwodowałem Legnuma miałem tylko wsteczny bieg - u Ciebie może nie stykać nie wtyczka od wybieraka (jak było u mnie) a od płyty zaworów, wtedy możesz stracić dowolny bieg, pozostałe mając git.
romero - 23-02-2013, 19:33
Jeszcze raz dziękuję za chęci pomocy.
W jednym warsztacie specjalizującym się w automatach po podpięciu do kompa pan mechanik stwierdził, uszkodzenie mechaniczne (ponieważ komputer nie pokazał żadnego błędu).
Koszt 7-8 tysi.
W drugim warsztacie, również ta sama specjalizacja, komputer również nic nie pokazał. Tu przynajmiej pan mechanik trochę pojeździł z podłączonym komputerem i stwierdził, że skrzynia nie dostaje sygnału do zmiany na "4"
więc uszkodzenie w elektronice.
Nie wiem jak i co ale auto naprawione, śmiga jak kiedyś.
Koszt 8 stówek.
Myślę, że chyba powinienem podać kto i co
Piwor - 24-02-2013, 10:46
romero, podaj, ten wątek jest jak najbardziej od tego.
romero - 25-02-2013, 13:17
Piwor napisał/a: | romero, podaj, ten wątek jest jak najbardziej od tego. |
Ten pierwszy to www.autowawer.pl w Wawrze
Ten drugi to www.transtronic.pl na ulicy Człuchowskiej.
satyricon - 02-04-2013, 08:57 Temat postu: szukam dobrego pompiarza Witam wszystkich uzytkownikow misiakow szukam dobrego pompiarza do pajeroII 2.5 td w okolicy wawy i z wawy,co zna te pompy wtryskowe i wiadomo jest uczciwym majstrem.Chyba jest nieszczelnosc na pompie,bo jak pompuje reczna pompka to slyczac syczenie,przelaczylem sie juz na banke bezposrednio do pompy i dalej zapowietrza sie wiec zasilnanie ze zbiornika wykluczam.
ziutoon - 10-04-2013, 18:53 Temat postu: przetaczanie tarcz hamulcowych Możliwe, że gdzieś już było ale świeżo po zabiegu chciałbym polecić zakład zajmujący się przetaczaniem tarcz na samochodzie.
Robiłem to już w poprzednim aucie a teraz w Galancie.
Czas operacji 4 sztuki około 2h z wymianą klocków na nowe.
M.A.R.O mechanik
Warszawa-Ursus
ul. Słupska 12 róg Spisaka
tel: 512-120-371
nabassu - 10-04-2013, 21:32
ziutoon, wyjmuje i wsadza klocki, czy serwisuje hamulec?
dobra nazwa :> szkoda ze zajeta
ziutoon - 10-04-2013, 21:49
nabassu napisał/a: | ziutoon, wyjmuje i wsadza klocki, czy serwisuje hamulec?
dobra nazwa :> szkoda ze zajeta |
albo ja mam problem z czytaniem ze zrozumieniem albo Ty. Mozesz napisac jasniej o co Ci chodzi?
Bartek - 10-04-2013, 22:21
ziutoon, se pogadaliscie Nabassu jest z pokolenia, które nie wie co to przetaczanie tarcz, bo w obecnych czasach tarcza nowa ma 25 mm grubości, a limit zużycia ma 24 mm wiec nie ma miejsca na toczenie.
A co do nazwy MARO to pewnie chodzi o Maretzkiego, na którego większość mówi Maro
nabassu - 10-04-2013, 22:41
Mi nie idzie o toczenie tarcz, bo pojecie znam, wożę na toczenie czesto, aczkolwiek to pudrowanie pryszcza jesli sa krzywe, bo zaraz beda znowu.
Pytalem czy wymiana klockow polegala na samym wyciagnieciu klocka z prowadnicy i zastapienie go nowym, czy mechanik cos czysci, smaruje, serwisuje.
[ Dodano: 10-04-2013, 22:45 ]
cytat ze strony:
"Szarpie Ci kierownicą, gdy hamujesz przy większej szybkości lub skacze Ci pedał hamulca przy naciśnięciu – nie wiesz, co zrobić?
Nie daj się naciągnąć na zbędną wymianę drogich części dzwoń do nas!!!!!
Przetoczymy, wyrównamy Twoje tarcze a ból zniknie przy niewielkich nakładach finansowych."
zwichrowana tarcza nagle stanie sie prosta! nie daj sie naciagnac!
nic to, ze scinajac brzuchy przewezamy miejscowo tarcze, wiec jest jeszcze mniej metalu, bardziej dzieki temu narazonego na przegrzanie i skrzywienie.
przetaczanie ma sens kiedy mamy rant na zdrowej tarczy, bo klocek wyrobil sobie w niej swoj kształt, a tarczy jest dosc duzo zeby jeszcze służyła.
|
|
|