Nasze Miśki - Frankenstein CC5A
Bartek - 04-10-2011, 14:35
Albo zainwestuj w takie cóś:
klik
harpagan - 05-10-2011, 09:38
Bartek napisał/a: | Albo zainwestuj w takie cóś |
Wygląda to calkiem ciekawie.
Można zacząć początkowo od jednego czujnika i przy dobrym budżecie rozbudować
Przemyślę
Rozłożyłem wczoraj skończone orurowanie wróciłem do wersji z przepływką i przejechałem z 15km. Test przyrzeźbionych redukcji węży chłodniczych wypadł pomyślnie.
Założony w opcji "na luzie"( bo bez podpiętego do elektryki sprzęgła) kompresor jak na razie nawet w okolicach odcinki nie zrzucił paska co daję jakiś cień szansy, że mocowanie trzyma osie
puntspusy - 05-10-2011, 10:19
harpagan napisał/a: | Test przyrzeźbionych redukcji węży chłodniczych wypadł pomyślnie |
prawdziwy test bedzie jak mu dmuchniesz kompresorem,jesli nie bedzie wyciekow to bedzie dooobrze
harpagan - 12-10-2011, 19:21
Zdegradowałem radio
rafq - 12-10-2011, 23:27
Moc i kontrola ponad wszystko.
jabberkonto - 13-10-2011, 09:03
Fajnie, fajnie, ale powiedz jak to zapitala w porownaniu do standardowego 1.8?
puntspusy - 13-10-2011, 09:28
narazie nie jedzie w ogole
harpagan - 13-10-2011, 19:36
puntspusy napisał/a: | narazie nie jedzie w ogole |
Ano nie jedzie panie bo wygląda tak:
Krótkoterminowe plany to pozabezpieczanie budy w miejscach gdzie musiałem ją ponacinać podczas montażu kompresora oraz miejsc nadgryzionych zębem czasu w okolicach komory silnika
W bloku mam urwane 3 śruby. Dwie od wzmocnienia skrzyni i jedną od przedłużki półosi. Te śruby jednak to twardy sort i wydobycie ich nie będzie niestety łatwe ...
jabberkonto - 13-10-2011, 20:49
Tylko sie nie ociagajcie bo snieg moze lada dzien zaatakowac...:)
Anonymous - 13-10-2011, 22:14
Harp ty to sie nawyciągasz tych silników he
pyjte - 14-10-2011, 15:15
harpagan, Jak zrobisz fotki resztki śrubek i ich przybliżone wymiary to mogę poszukać w garażu podobnych z Hondy. Może by się coś znalazło, w końcu w śrubkach tam są z 4 auta...
harpagan - 17-10-2011, 17:10
pyjte napisał/a: | harpagan, Jak zrobisz fotki resztki śrubek i ich przybliżone wymiary to mogę poszukać w garażu podobnych z Hondy. Może by się coś znalazło, w końcu w śrubkach tam są z 4 auta... |
Dzięki bratku, ale śrubek w garażu też mamy nadmiar, a w razie czego Trawor jest blisko
Mały up
Maźnięty kompresor
i odświeżona pokrywka zaworów farbą VHT (pomysł podchwycony od Kleja)
Nie do końca byłem przekonany od początku do struktury, ale teraz im dłużej na to patrzę tym bardziej mi się podoba
W międzyczasie pojawiła się jeszcze przesyłka z hameryki
pyjte - 17-10-2011, 17:25
Pokrywa misstrz, robi wrażenie !
Kleju - 17-10-2011, 17:42
Pokrywa...
Też bym chciał uzyskać taki efekt. Szybko napisz tutaj tutorial
harpagan - 17-10-2011, 19:11
Nałożone 3 w miarę cienkie warstwy w odstępach 5-7 minut, a potem na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 70 stopni.
Z piekarnikiem jest o tyle problem, że pokrywa bądź co bądź jest długa i zmieściła się pod maxymalnym skosem podparta drewnianymi łyżkami.
Mimo tego i tak oparła się baaardzo delikatnie o drzwiczki.
Nie sprawdziłem tego jednak wcześniej i trzeba było improwizować
Polecam otworzyć wszystkie okna i ucieczkę z domu podczas tego zabiegu bo farba jest toksyczna i przy wypiekaniu nie jest przyjemnie
|
|
|