Nasze Miśki - custom COLT by pawela
rosomak1983 - 11-03-2009, 08:46
Derpin napisał/a: | a ja was zupełnie nie rozumiem nawet razem z rosomakiem który kłóci się żeby kłócić |
Derpin, widzisz tu jakies kłótnie ??? Bo ja tu widze luzne żarty i wygłasznie opini...
PS Nowy avantar paweli jest w deche
pawela - 11-03-2009, 17:45
ło matko, nie zaglądałem 12h a tu taki ruch
W zasadzie Derpin, odpowiedział SŁOWO W SŁOWO tak, jak ja bym to zrobił po przeczytaniu postów na wcześniejszej stronie Dziękuje za pełne zrozumienie ziom
Cytat: | dokładka do zderzaka - taka a nie inna, bo z tego co pamiętam oryginalna jest be albo nie ma jej wcale dlatego pomysł zaczerpnięty z dokładki do hondy która wg mnie współgra ze zderzakiem colta, bo przecież nie jest kwadratowa tylko okrągła i do jajka pasuje w sam raz, do Rafiego akurat nikt sie nie czepiał że użył tej samej dokładki do CoJ0ta i wyszło naprawdę super. |
dokładnie, a pamiętam, ja pokazałem po kupnie to każdemu się progi i dokładka podobała A jak dokładkę dopasowałem idealnie to się już nie podoba
Cytat: | badlook - to sie podoba każdemu nie trzeba dyskutować |
rozważałem zastąpienie go z powrotem zwykłą maską (ale tylko czarną ), ale zostanie jak jest. Wywalam jednak zapinki.
Cytat: | no i ostania rzecz felgi - styl w jakim są zrobione jest obecnie najmodniejszym stylem produkowanych felg, czarny środek srebrny rant, jedyne co bym zmienił to wypolerował rancik, zmieni się moda można zmienić felgi, zresztą Stein z tego co piszą chłopaki również pomalował felgi na czarno - wg obowiązującej mody. |
DOKŁADNIE. Były modne srebrne, teraz rządzi grafit i czerń (Rafi, nie pamiętasz, kto Ci Twoje doradził? )A wzór - nie chciałem super nowoczesnej felgi, bo taka za nic by nie pasowała do bryły CA0 (sorry Lutrek )
Chciałem coś z epoki, w modnej szacie.
BTW, rant jest wypolerowany na trzech starych, ale brud to zasłania
Cytat: | całość projektu ładnie się komponuje i na pewno nie szpeci auta, pomalował bym tylko to wszystko w kolor, dobrze przykręcił, przykleił i wykończył tak żeby miało ręce i nogi, i wtedy będzie naprawdę fajny colt, tylko naprawdę wiele zależy od wykończenia bo nawet najlepszy projekt można zepsuć detalami (Pawela zrób coś z tymi rdzawkami!) wiem też, że nie wszystko od razu bo niestety $$$ nie spada z nieba ale pomału i do celu, ważne by konsekwentnie i żeby nie zmieniać koncepcji w środku projektu bo wtedy powstaje zlepek nie wiadomo czego ;p |
HAHA Namówiłem teścia na kompresor i po moim weselu (wrzesień) będzie profi malowanie CA0. Mój ojciec jest zawodowym mechanikiem/lakiernikiem, a teść nie uznaje pół środków, więc kompresor 200l, a ode mnie wymaga pomalowania jego Scenika i Colcika Nie mniej niech będzie te +10' to zdzieram rudą z nadkoli i skorzystam z tzw 'zestawu naprawczego'
A co do majtek - ostatnio niemal do perfekcji opanowałem międzygaz przy redukowaniu (słowa rafqa i Steina - dla mnie autorytet dynamicznej jazdy), więc i tak każdy się na mieście ogląda Lans pełnom gembom, a co
Londo, zboczuchu, za dużo Ci opowiadam Czekaj Ty, już ja mam archiwum gg na Ciebie
PS, avatar już mam lepszy, jutro wkleję, a podpis usunąłem celowo - takiego zwykłego Colta już nie będzie, stawiam na oryginalność
AAA i jeszcze jedno:
Cytat: | '94 COLT 1.6 16V GLXi > II 2007 - ....
'93 COLT 1.6 16V GLXi > III 2009 - ....
'93 COLT 1.8 16V GTi [*] > VII 2008 - VIII 2008 |
ale o tym fotki i więcej info na weekendzie
rafq - 11-03-2009, 19:20
Paweła jak już skończysz to ja zamawiam wypożyczenie tego wehikułu na weekend skoro mają stringi latać.... Tobie nie wypada, więc ktoś inny skorzysta
pawela napisał/a: |
A co do majtek - ostatnio niemal do perfekcji opanowałem międzygaz przy redukowaniu (słowa rafqa i Steina - dla mnie autorytet dynamicznej jazdy), więc i tak każdy się na mieście ogląda Lans pełnom gembom, a co
|
No no, następnym razem trzeba podnieść poprzeczkę przy ocenie Przyszła pora na heel & toe
Rafal_Szczecin - 11-03-2009, 23:29
pawela napisał/a: | Były modne srebrne, teraz rządzi grafit i czerń (Rafi, nie pamiętasz, kto Ci Twoje doradził? ) |
ojjj ja moje mam juz od tamtego sezonu ,gdzie jeszcze nie bylo takiej mody
zreszta ile tam osob w temacie sie udzielalo i pomagalo, ze hoooo hooo ,a jeszcze wiecej osob jest chetnych co by zostac kolejnym wlascicielem moich kolek
zrob do konca, bedziemy oceniac , i bron boze nie gniewaj sie na nas, bo to Tobie ma sie to auto podobac, a nam to tak tylko przy okazji napewno nie wyladuje w tuner madafaka
londolut - 12-03-2009, 00:06
Rafal_Szczecin napisał/a: | zrob do konca, bedziemy oceniac , i bron boze nie gniewaj sie na nas, bo to Tobie ma sie to auto podobac, a nam to tak tylko przy okazji | Dokładnie, esencja
Rafal_Szczecin napisał/a: | napewno nie wyladuje w tuner madafaka |
pawela - 14-03-2009, 17:24
Nie będę zakładał na razie nowego tematu, tylko przedstawię tu:
pawele i rafqowi trochę się ostatnio nudziło...
To po raz trzeci kupili se Colta
Po rafqowym C50 1.5 '90, moim CA0 1.6 '94 i naszym wspólnym CA0 GTi '93, wczoraj pod dom zajechał nowy nabytek: CA0 1.6 '93 kupione od usera coltmanii: simer
Właściwie jeszcze nie wiemy po co go kupiliśmy Udało się go wyrwać po atrakcyjnej cenie, więc albo rafq spłaci moją część i weźmie go sobie, albo, ponieważ kończą nam się umowy o pracę i nie wiadomo czy będą przedłużone - auto rozbierzemy na części, tylko trochę szkoda.
Colciak miał gazzzzzzzz , ale na szczęście jeszcze został już usunięty, wyskakuje w nim też wsteczny, pierdoła. Poza tym trzyma się zupełnie nieźle, zdrowa seryjna buda, pozytywne zaskoczenie, malowanie 'a'la mini' robi wrażenie na spotowiczach
Jedno zdjęcie mam jeszcze od poprzedniego właściciela:
rosomak1983 - 15-03-2009, 00:39
pawela napisał/a: | To po raz trzeci kupili se Colta
Po rafqowym C50 1.5 '90, moim CA0 1.6 '94 i naszym wspólnym CA0 GTi '93, wczoraj pod dom zajechał nowy nabytek: CA0 1.6 '93 kupione od usera coltmanii: simer |
coltmaniacy hehe A ujawnie ze Pawela niedlugo kupi kolejne mitsu i nie bedzie to colt
pawela - 15-03-2009, 10:57
rosomak1983 napisał/a: | pawela napisał/a: | To po raz trzeci kupili se Colta
Po rafqowym C50 1.5 '90, moim CA0 1.6 '94 i naszym wspólnym CA0 GTi '93, wczoraj pod dom zajechał nowy nabytek: CA0 1.6 '93 kupione od usera coltmanii: simer |
coltmaniacy hehe A ujawnie ze Pawela niedlugo kupi kolejne mitsu i nie bedzie to colt |
nie będzie
Ale ciiiiiicho
W sumie wiesz tylko Ty
Anonymous - 15-03-2009, 13:29
Pawle, a ten poldek z spojlerem też Twój ?
londolut - 15-03-2009, 15:39
pawela napisał/a: | rosomak1983 napisał/a: | A ujawnie ze Pawela niedlugo kupi kolejne mitsu i nie bedzie to colt |
nie będzie
Ale ciiiiiicho
W sumie wiesz tylko Ty | Pfff ja też wiem co to będzie, i Rafq też haha
Co do CA0 z czarnym dachem jeśli zdrowa buda to Rafq niech go bierze dla siebie.
Marcin-Krak - 15-03-2009, 15:54
pawela napisał/a: | Ale ciiiiiicho
W sumie wiesz tylko Ty |
To co zmieniłeś zdanie i nie będzie już MSS o którym pisałeś wcześniej ??
Rafal_Szczecin - 15-03-2009, 15:55
albo wozek dla dziecka
londolut - 15-03-2009, 16:10
Marcin-Krak napisał/a: | To co zmieniłeś zdanie i nie będzie już MSS o którym pisałeś wcześniej ?? | Ani MSS ani DI-D
pawela - 15-03-2009, 18:45
cicho pleciuchy
Pojeździłem troche MSS ostatnio i to jednak nie dla mnie:
- za wysoka pozycja za kierownicą
- mimo 125KM w GDi osiągi taaaakie sobie
- przy 4 osobach i kilku celowych gwałtownych manewrach przy użyciu ręcznego omal go nie wydachowałem, wg świadków jechał już na 2 kołach...
Z plusów to nie powiem, przestrzeń w środku, użyteczność i....
Spoilery dokładki, progi itp od ręki na allegro
Co do nowego CA0 - poczekamy zobaczymy, albo rafq weźmie, a jak po robocie, to zacznie na nas zarabiać. Na razie stoi pod moim domkiem, i przyciąga spojrzenia sąsiadek:
jedna najpierw myślała, że kupiłem swojej Karolinie Mini
londolut - 15-03-2009, 18:53
pawela napisał/a: | omal go nie wydachowałem, wg świadków jechał już na 2 kołach... | Chwal się dalej
W czerwonym Colciku podoba mi się motyw z nr 1.
Nr. 2. jest fenomenem Tak poskładana maska z błotnikiem działa zapewne jak dyfuzor
|
|
|