MitsuManiaki.com - INTER-CARS ... Ogólnopolski Dystrybutor części zamiennych
akbi - 20-08-2015, 15:27
MarcinZ napisał/a: | przyczytalem kilka razy i niema zadnej |
nazwa firmy jest opisana kilka linijek niżej: AKBI PHU" Gdańsk
MarcinZ napisał/a: | tylko dziwi mnie | ... normalna sprawa w przypadku handlowania z firmami dystrybucyjnymi
Pieraś - 21-09-2015, 22:19
Inny numer mogli chcieć bo jedno to numer odbiorcy, a drugi to klienta.
Z tego co wiem to ten nasz nr to nr odbiorcy.
W Szczecinie raz musiałem coś kupić i właśnie pytali o inny numer bo tego nie rozpoznawał. Zdziwilem się, bo w zielonej górze nigdy nie było problemu. Ale w rezultacie i tam się zakup powiódł
maciej76 - 05-11-2015, 00:30
Filia w Swarzędzu. . Zakupy z dzisiaj:
Filtr oleju- Rabat 24%
Płyn hamulcowy- 14%
Rabaty względem cen w katalogu online.
Ethylowy - 11-02-2016, 11:24
Pytanie dot. Intercars - czy ktoś ostatnio zamawiał części i miał jakieś problemy z Misiowym numerem klienta?
Wczoraj byłem odebrać "prezenty" i usłyszałem od pani z okienka kasowego, że nie policzy żadnego rabatu, bo numer, który podałem nie jest numerem klienta (dodam tylko, że jakieś pół roku temu, może więcej, zamawiałem chłodnicę i wszystko przeszło bez problemu, rabacik wjechał).
Rozmowa podręcznikowo jak w pierwszym poście mimo tego spałowali mnie na drzewo z rabatem.
Iluzjonist4 - 12-02-2016, 17:43
Wczoraj zamówiłem, właściwie to tylko chciałem z ciekawości zapytać jaki będzie rabat, a Pan z infolinii od razu zapytał czy mam nr klienta. Podałem ten z pierwszej strony i wyszło za świece denso z 79zł/szt z rabatem do 54zł/szt, czyli zamiast 316zł zapłaciłem 216zł = 34% zniżki. Dzisiaj odebrałem podałem jedynie nr klienta, przy kasie pytała czy chce fv czy paragon. Spróbowałem na fv (prowadzę działalność), ale powiedziała mi kobitka, że tylko na Arkadiusza może wystawić, więc paragon. Jak dostałem paragon to dopytałem czy gdybym potrzebował fv to mogę z paragonem podjechać, na co Pani powiedziała, że tak do 3 miesięcy, ale fv tylko na Arkadiusza. Moje pytanie brzmi, na paragonie nie ma napisanego żadnego nr klienta etc. Czyli jak w poniedziałek podjadę i poproszę fv na podstawie paragonu to czy oni jakoś weryfikują czy było kupione na dane klienta? I sprawdzą, że fv może być tylko na Arkadiusza?
PS. Karty klubowej nawet nie wyciągałem z kieszeni.
tomusn - 12-02-2016, 22:53
Iluzjonist4 napisał/a: | Moje pytanie brzmi, na paragonie nie ma napisanego żadnego nr klienta etc. Czyli jak w poniedziałek podjadę i poproszę fv na podstawie paragonu to czy oni jakoś weryfikują czy było kupione na dane klienta? | jeżeli mają SAFO (tak jak ja), to w systemie jest zapisane na kogo był brany paragon. Ogólnie możliwe jest generowanie FV z paragonów na innego klienta.
Ale ja np. nie lubię tego robić, bo wtedy klienci bez rabatów by brali na paragon na klienta z najlepszym rabatem (często bez pozwolenia właściciela), a potem zmieniali na siebie, a jakieś zasady muszą być...
Marcino - 13-02-2016, 23:33
tomusn napisał/a: | Ale ja np. nie lubię tego robić, bo wtedy klienci bez rabatów by brali na paragon na klienta z najlepszym rabatem (często bez pozwolenia właściciela), |
No przyznam się za tak robiłem i robię....
tomusn - 15-02-2016, 23:24
Marcino napisał/a: | tomusn napisał/a: | Ale ja np. nie lubię tego robić, bo wtedy klienci bez rabatów by brali na paragon na klienta z najlepszym rabatem (często bez pozwolenia właściciela), |
No przyznam się za tak robiłem i robię.... | ja też, ale zależy komu... wpadnij do Zamościa k. Bydgoszczy - pogadamy
aduko - 07-08-2016, 00:20
W zeszłym tygodniu robiłem zakupy w IC i przy podawaniu numeru, powiedzieli mi, że najpierw muszę podać dane firmy, a że nie miałem nic pod ręką, to zakup poszedł po zwykłych cenach. Podobno jakieś zmiany od lipca weszły. Ktoś się spotkał z tym ostatnio?
tomusn - 07-08-2016, 22:50
w przepisach nastąpiła zmiana (nie mam źródła) i teraz nie wolno firmie kupować towaru na paragon, musi być faktura.
a to co Cię spotkało to po prostu weryfikacja danych klienta - wg mnie sprzedawca ma do tego pełne prawo
aduko - 08-08-2016, 12:36
Dane ze stronki Akbiego, to dane firmy która jest w systemie IC?
Bizi78 - 08-08-2016, 20:08
tomusn napisał/a: | w przepisach nastąpiła zmiana (nie mam źródła) i teraz nie wolno firmie kupować towaru na paragon, musi być faktura.
|
Coś w tym jest bo ostatnio też otrzymałem fv.
JCH - 08-08-2016, 22:50
Trochę OT....
A co to znaczy "kupować w firmie towar na paragon"
Kiedyś było wolno
BUBU - 09-08-2016, 00:56
Można na paragon , trzeba tylko podpowiedzieć chłopakom że to stowarzyszenie (przynajmniej ja tak zrobiłem) i jest ok .
tomusn - 10-08-2016, 00:13
JCH, to było tak...
"każdy" klient ma "numer klienta"
Na ten numer może on dokonać zakupu na fakturę bądź paragon.
Rabat na FV czy na paragon jest ten sam.
Za daną część i tak płaci klient końcowy (usługobiorca).
Odpada księgowanie, kosztowanie, vaty, pity, a kasa do kieszeni.
i jak cytujesz to się przyłóż, bo nie napisałem "w firmie na paragon", tylko "firmie na paragon"
|
|
|