To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Płyta - osłona pod silnik do EA

Torp12 - 10-10-2014, 09:05

To jest tylko jej główna środkowa część. Do tego są jeszcze dwa "narożniki" i dwa pionowe elementy. Musisz zobaczyć co masz a co Ci brakuje.
milo - 10-10-2014, 15:17

Jeśli masz wersje avance to miedzy zderzakiem a płytą będzie przestrzeń
nix - 10-10-2014, 21:23

muka997 napisał/a:
ostatnio otwierając maske ogarneło mnie przerażenie, wszystko cały silnik aż po wytłumienie maski zachlapane, wiem wstyd mi, ale ta sytuacja utwierdział mnie w przekonaniu że koniecznie musze mieć osłone pod silnikiem i prosze o weryfikacje tej osłony:
Kod:
http://allegro.pl/mitsubishi-galant-97-02-oslona-silnika-pod-silnik-i4656932953.html

jakoś dziwnie tanio, inne widywałem za 180zł

Tak jak koledzy piszą, to sama płyta główna osłony składającej się ostatecznie (jeżeli nie zagubiłem się na którejś z 33 stron) 7(!) części (a i nawet wtedy przy zderzakach Av/SE będzie od czoła szczelina). Co do ceny 180 zł to pewnie widziałeś taką:

osłona 5 części

jestem właśnie w trakcie zakupu, jest możliwość kupna poszczególnych części (biorę całość bez prawej bocznej którą większość Gali posiada, ponieważ osłania coś na prawdę ważnego... :badgrin: ).

Cena to 314zł przelew/322zł pobranie - za 2 takie 4-ro częściowe komplety.

Co do jakości, jak poczekasz to w przyszłym tygodniu będę wiedział więcej (chociaż nadkola z tego materiału są dość solidne, grube, pomijając średnią ale pasowalną dokładność odlewu)

muka997 - 10-10-2014, 21:42

poczekam, moje autko jest chwilowo w naprawie więc spokojnie moge sie o pare dni wstrzymać :wink:

czekam na opinie i z góry dzięki

nix - 15-10-2014, 10:37

Cytat:

muka997 napisał/a:
ostatnio otwierając maske ogarneło mnie przerażenie, wszystko cały silnik aż po wytłumienie maski zachlapane, wiem wstyd mi, ale ta sytuacja utwierdział mnie w przekonaniu że koniecznie musze mieć osłone pod silnikiem i prosze o weryfikacje tej osłony:
http://allegro.pl/mitsubi...4656932953.html

jakoś dziwnie tanio, inne widywałem za 180zł

Tak jak koledzy piszą, to sama płyta główna osłony składającej się ostatecznie (jeżeli nie zagubiłem się na którejś z 33 stron) 7(!) części (a i nawet wtedy przy zderzakach Av/SE będzie od czoła szczelina). Co do ceny 180 zł to pewnie widziałeś taką:

osłona 5 części

jestem właśnie w trakcie zakupu, jest możliwość kupna poszczególnych części (biorę całość bez prawej bocznej którą większość Gali posiada, ponieważ osłania coś na prawdę ważnego... :badgrin: ).

Cena to 314zł przelew/322zł pobranie - za 2 takie 4-ro częściowe komplety.

Co do jakości, jak poczekasz to w przyszłym tygodniu będę wiedział więcej (chociaż nadkola z tego materiału są dość solidne, grube, pomijając średnią ale pasowalną dokładność odlewu)

Dostałem osłony. Tak jak w przypadku nadkoli jest to dość grube tworzywo sztuczne(2mm) i stosunkowo sztywne, nie tyle co kruche ale pęknąć może jak przyjdzie na siłę coś wciskać (jak wszystko). Same elementy jak na zdjęciach (bez osłony prawej), od wewnętrznej strony jakaś kratkowa faktura formy została. Odlewy dość dokładne, za to powtarzalność ich słaba (mam podwójne elementy i rzadko pokrywają się ich krawędzie zewnętrzne) podobnie z otworami które były raczej na "chama" kątówką wycinane z pełnego odlewu, a otwory na śruby/łączniki wiertarki nie widziały. Na pewno żeby to spasować będzie trzeba trochę po modelować i powiercić ale swoja funkcję powinno spokojnie spełniać. Zapytałem również o małe prostokątne osłonki od czoła, które pozwoliły by jeszcze bardziej zakryć spód silnika zwłaszcza w zderzakach Av i SE ale nie doczekałem się odpowiedzi...

zdjęcie 1
zdjęcie 2
zdjęcie 3

milo - 15-10-2014, 15:04

nix taki sam zestaw użytkuje już ponad 3 lata tworzywo dość mocne ,raz tylko pękło z spotkaniem lodu łatwo się spawa, ogólnie jestem zadowolony czysto w komorze silnikowej :D
nix napisał/a:
Zapytałem również o małe prostokątne osłonki od czoła, które pozwoliły by jeszcze bardziej zakryć spód silnika zwłaszcza w zderzakach Av i SE ale nie doczekałem się odpowiedzi...

Nigdzie nie dostaniesz można samemu dorobić np z hips co było w moim przypadku
nix napisał/a:
podobnie z otworami które były raczej na "chama" kątówką wycinane z pełnego odlewu, a otwory na śruby/łączniki wiertarki nie widziały

Pewnych otworów nie ma ale to nie problem z dopasowaniem

nix - 15-10-2014, 18:14

muka997 masz więc i zdjęcia produktu, możliwość zakupu oraz opinie od użytkownika z pierwszej ręki. Decyzja należy do Ciebie ;)

milo dzięki za recenzje i podpowiedź z hips

muka997 - 15-10-2014, 18:25

no cóż nie ma co czekać na cud i trzeba kupić i założyć :wink:

[ Dodano: 18-10-2014, 07:05 ]
jeszcze jedno pytanie, osłony są mocowane na kołkach czy śrubach??

nix - 20-10-2014, 15:59

muka997 napisał/a:
no cóż nie ma co czekać na cud i trzeba kupić i założyć :wink:

[ Dodano: 18-10-2014, 07:05 ]
jeszcze jedno pytanie, osłony są mocowane na kołkach czy śrubach??

najczęściej rożnego rodzaje kołki, ale jeżeli trwalsze wydaja się Tobie śruby to chyba nie ma przeciwwskazań (aczkolwiek będą rdzewieć)

muka997 - 21-10-2014, 14:44

raczej zostane przy kołkach, podejrzewam ze jeśli zastosowałbym śruby to jak skręce to na sztywno to może plastik pękać wokół śrub
Torp12 - 21-10-2014, 14:50

muka997 napisał/a:
raczej zostane przy kołkach, podejrzewam ze jeśli zastosowałbym śruby to jak skręce to na sztywno to może plastik pękać wokół śrub

Nic nie pęka. Ja mam wszystko skręcone na śruby już jakieś 3 lata. A na śrubach dużo pewniej siedzi niż na kołkach.

milo - 21-10-2014, 15:00

nix napisał/a:
najczęściej rożnego rodzaje kołki, ale jeżeli trwalsze wydaja się Tobie śruby to chyba nie ma przeciwwskazań (aczkolwiek będą rdzewieć)

Można na kołki i zamiast wciskać kołka w plastik żeby się rozszerzył można wkręcić śrubę nierdzewna M-6 mam tak zrobione i jest ok :D

Atropos - 07-03-2015, 22:57

Przepraszam za odkop, ale właśnie kupiłem Avance'a. Czy to prawda, że któryś z Forumowiczów produkuje/handluje osłonami pod silnik?

Jeśli to tylko miejska legenda - gdzie obecnie można kupić płytę pasującą do Avance'a?

milo - 07-03-2015, 23:02

Atropos napisał/a:
gdzie obecnie można kupić płytę pasującą do Avance'a?

Nie kupisz pod ten zderzak w innej wersji np elegance jest do kupienia

Atropos - 08-03-2015, 11:46

Rozumiem, że płyta do elegance jest za krótka i między zderzakiem, a płytą zostanie szpara? Jeśli tak, to chyba lepiej mieć taką płytę niż żadną. Chyba, że płoty z elegance nie da się zamontować do avance,a.