Nasze Miśki - Historia mojego upartego Miśka czyli Projekt C58/3A
sajmon - 15-01-2011, 22:10
Matejko - 15-01-2011, 22:22
kolejny strup do kolekcji ??
rosomak1983 - 15-01-2011, 23:24
robertdg napisał/a: | Znaczy dla mnie to był raczej oczywisty fakt, że wykorzystasz nadwozie GTI do swojego Mirage, czy w zagadce chodzi o coś więcej |
no własnie to było zbyt oczywiste (posty w dziale colt ze szukasz budy C5x, a potem sajmon w twoim temacie ) kazdy doszukiwał sie niewiadomo czego.
Piwor - 16-01-2011, 03:58
Nic nowego.
Hubeeert - 16-01-2011, 17:46
No nic
Hubeeert - 17-01-2011, 16:18
No dobrze.
Samochód jest już w Warszawie.
Jeździ.
Nie hamuje (w każdym razie na większość kół bardzo słabo), nie ma ręcznego, tylna wycieraczka nie działa, przednie mają wytarte tulejki i opierają się o maskę, nie działa ABS, regulacja wysokości świateł, ledwo świecą światła z przodu, nie działa (odłączony alarm) w dzwiach tłucze blacha jakaś, prawy fotel jeździ po samochodzie, lewy jest zapadniety, nie działa część oświetlenia kabiny.
Brakuje popielniczki (nie palę) pokrywki schowka przy drzwiach kierowcy (ułamana), zagłówków z tyłu, tylnej rączki dla pasażera.
Lewy próg mam w samochodzie.
Plusy
silnik, nadwozie blacharsko, zderzaki z wersji GTi.
Plany
Przekładka części z Mirage.
Wnętrze komplet, zderzaki, błotniki przednie, blenda na tył.
Remont silnika i skrzyni z Mirage i przekładka calej mechaniki z wiązką, hamulcami bez klimy a raczej jej reszty.
Upgrade hamulców na zaciski z VR4 (przód).
czego nie przełożę - automatycznych pasów.
Malowanie odbędzie się po zakończeniu mechaniki - musze mieć czym jeździć.
Wnętrze niestety też będzie musiało zaczekać.
Tylny zderzak bierze TOMASZ82 vel Hertz, przedni nie wiem. felgi pójdą na szmelc razem z Mirage - krzywe. Wnętrze czyli fotele przednie jest w bardzo średnim stanie...
czas zakończenia??? Nie wiem.
Plan na dziś to hamulce. Gdzie w warszawie można dać do wypiaskowania i pomalowania/ocynkowania elementy drobne? Jak nie w wawie to Kleju ogarnie
mkm - 17-01-2011, 16:50
Hubeeert napisał/a: | przednie mają wytarte tulejki i opierają się o maskę) |
Na początek sprawdź długość piór wycieraczek.
U mnie była ta sama sytuacja (zjazd na maskę lub zbyt wysokie zatrzymanie) i też myślałem, że będzie trzeba rozbierać i zmieniać te plastiki, tymczasem założyłem krótsze pióra (podobno wg. katalogu) i wszystkie niedomagania wycieraczek ustąpiły. Tak więc to polecam sprawdzić na początek
Hubeeert - 17-01-2011, 17:00
Nie muszę - latają w otworach
Anonymous - 17-01-2011, 17:33
heh, a co tamto nadwozie beee?...
Piwor - 17-01-2011, 18:43
Hubeeert, ogarnę temat piaskowania. Obok mnie jakaś firma się tym zajmuje.
OK. Ogarnięte. Zadzwoń do mnie, to dam Ci namiary.
Hubeeert - 17-01-2011, 19:19
A co z malowaniem lub cynkowaniem?
Będę miał tego trochę niestety...
Bartek - 18-01-2011, 09:27
Może nasz przyjaciel z Wrocławia Ci ogarnie temat - w swoim samochodzie wprawdzie pomalował każdą część na inny kolor, ale chyba nie musi tak malować
Hubeeert - 18-01-2011, 10:37
U mnie byłoby prościej - wszystko na czarno lub ocynkowane
Ale jak się pomyli i zrobi jak u siebie to będę musiał od nowa piaskować...
rosomak1983 - 18-01-2011, 10:53
Hubeeert, kolor nadwozia mam nadzieje ze zostanie po staremu ???
Hubeeert - 18-01-2011, 10:54
Różowy będzie
|
|
|