Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a
Mrmsim - 19-06-2010, 22:53
Co do radyjka to ja jestem na świeżo Ja polecam Kenwooda z serii BT, sam mam BT60, musiał byś dołożyć 90zł do budżetu oglądałem Pionki i Clariony ale do tego drugiego strasznie zraziła mnie zawiła obsługa, patrząc na radio ciężko mi było cokolwiek znaleźć i zrobić a w Keniku jest wszystko pod ręką i jak ktoś wyżej wspomniał mikrofon na kabelku (2 lub 3m nie pamiętam), do tego niezły procesor dźwięku. Idąc dalej jeśli kiedyś będziesz planował rozbudowę systemu audio przydało by się wyjście na wzmacniacz, albo dwa:) Spędziłem sporo czasu na forach szukając opinii i Alpiny ostatnio są ganione za mizerną jakość dźwięku (kolega mi to osobiście zaprezentował ukradli mu stary radioodtwarzacz Alpine więc kupił nowy, ale nie jest to już to samo brzmienie) Życzę udanego wyboru i zadowolenia z zakupu
Juiceman - 20-06-2010, 19:27
Podświetlenie radyjka to zieleń lub pomarańcz (najlepiej ew. białe). Poczytam zaraz o Kenwoodzie BT60 i poszukam jakiegoś porównania obu tych radyjek
Wracając do miśka to tak wygląda zamontowany komplet o którym mowa była wcześniej
bieniak - 21-06-2010, 00:18
No no terraz to będzie zajefanie wyglądać:)
Juiceman - 21-06-2010, 22:33
Zestaw już ma 1000km za sobą chamuje bajecznie. Jednak do wymniany kwalfikuje sie piasta. Na niemieckiej autostradzie od 125 zaczyna się bicie kończy sie na 185, i dalej cichnie ; /
Takze ten miesiac bedzie bardzo drogi = )
martuśka - 22-06-2010, 19:31
A tam od razu do wymiany w ależności od sytuacji jeździj w przedziale poniżej 120 albo powyżej 190
Ja u siebie ostatnio osobiście wymieniłam przednie wahacze z prawej strony i chyba zanosi się pomału na powtórkę z lewej
Koyocik - 22-06-2010, 19:34
Juiceman, jakie klocki z mikodami montowałeś?
Juiceman - 22-06-2010, 19:41
martuśka napisał/a: | A tam od razu do wymiany w ależności od sytuacji jeździj w przedziale poniżej 120 albo powyżej 190
Ja u siebie ostatnio osobiście wymieniłam przednie wahacze z prawej strony i chyba zanosi się pomału na powtórkę z lewej |
Heh - trzeba dążyć do ideału powoli ale sukcesywnie = ) jak tylko $$ pozwolą
Koyocik napisał/a: | Juiceman, jakie klocki z mikodami montowałeś? |
Oczywiście ATE - przejechane już mają 1kkm i bardzo ładnie hamują z mikodami = ) No i cały zestaw był montowany w Oficjalnym Warsztacie Dolnośląskich MitsuManiaków
a bym zapomniał po powrocie z Elbe Treffen pod maską znalazło się cosik z ralliart'a, niebieskawego i padł pomysł aby trochę odświeżyć netoperki spod maski ; )
martuśka - 22-06-2010, 20:41
No wiem, wiem to tylko rozwiązanie doraźne pół żartem pół serio
Za to z wahaczami się tak nie da, jak trzeba to trzeba niestety na już, bez względu na $$ jesli chce się jeździc
magdalenka6644 - 23-06-2010, 19:05
ładny ale wole delikatniejsze
Marti - 02-07-2010, 22:07
Juiceman napisał/a: | ciekawa miara xD | moja jest taka sama, 3 palce to w miarę OK, 4 to ideał, dzisiaj dostałem springi niby z gala bez nivo - ja po porównaniu z moimi twierdzę że są te same co moje = nivo. Przemo jak masz jak to daj znać jakie parametry mają Twoje nowe springi żebym wiedział jakie mam mniej więcej szukać. Pozdro
Juiceman - 10-07-2010, 07:30
Marti napisał/a: | Juiceman napisał/a: | ciekawa miara xD | moja jest taka sama, 3 palce to w miarę OK, 4 to ideał, dzisiaj dostałem springi niby z gala bez nivo - ja po porównaniu z moimi twierdzę że są te same co moje = nivo. Przemo jak masz jak to daj znać jakie parametry mają Twoje nowe springi żebym wiedział jakie mam mniej więcej szukać. Pozdro |
Nie mam pojęcia jakie parametry mają wzmacniane suplexy natomiast , na pustyej butli gazu po wyjeciu kola z bagaznikia i innych pierdółek przy 25-32l benzyny stoi "dobrze" tj ponad 3 palce ; )
Misiek mam nadzieje ze do konca tyg. dostanie taki sprzęt :
A do tego taki mały pakunek:
martuśka - 10-07-2010, 09:55
Myślę, że Alpine to bardzo dobry wybór i że będziesz zadowolony
Wypróbujemy w ostatni weekend sierpnia
Hugo - 10-07-2010, 10:23
Piękne radyjko.
Psikus - 10-07-2010, 21:17
to drugie urządzonko to co to takiego?
Juiceman - 11-07-2010, 00:05
600zł ja znalazłem za 460 z przesyłką radio chodzi po ~900 znalezione za 700 oczywiscie nowka.
|
|
|