To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4 E88A 92-96 - [E88A 2.5 4WD] E88A 4WD 4WS 2,5 V6 24V

mc - 07-01-2010, 23:10

Silnik 6G73.
A podgrzewane lusterka wbrew pozorom przydatna rzecz.

gres - 08-01-2010, 08:46

no to zdania podzielone bo ja nie używam prawie wcale a jeśli już to głównie jako efekt uboczny podgrzewania tylniej szyby :) Zaparowane nei są praktycznie nigdy bo są na zewnątrz :P Jedynie przymrozek ale na to wystarcz psiknąć rozmrażaczem przed jazdą :)
Wczoraj to rozkminiałem , kupije samo lusterko, mate grzewczą powinno się dać odkleić od starego ( właśnie sie moczy w benzynie ) a jak nie to całe 6 zł taka mata :)

mitsu_pl - 09-01-2010, 00:29

a teraz z innej beczki...

MadMax sprzedał swoje E88A z oczywistych powodów (L200), natomiast odkąd się go pozbył jest już w bodajże 5 rękach... Biedactwo nie ma szczęścia ten galuś (chciałem go braciakowi wcisnąć, ale koniecznie chce automat) MadMax napisz co tam nabroiłeś... ? :P

rosomak1983 - 09-01-2010, 10:44

mitsu_pl, cos Ci sie pokreciło Madmax sprzedał mi a ja pusciłem dalej. Skad wziales 5 rak??? Stan auta nie byl idealny pare rzeczy do zrobienia ale dodatki rekompensowaly to moim zdaniem.
mitsu_pl - 10-01-2010, 13:12

hmmm, a to dziwne, bo ktoś wczesniej pisał do mnie na forum, że jego znajomy kupił tego własnie gala, wypytywał mnie o różne dziwne żeczy, później stwierdził, że wspomaganie ciężko chodzi, coś tam jeszcze i nagle zamilkł. Po nie długiej chwili, samochód znów pokazał się, tylko tym razem nie na allegro a na otomoto... dlatego się pytam...
misiek-misiek - 10-01-2010, 21:57

e88a do sprzedania, świeżynka
znacie?
nareszcie się drugi hatch pojawił, szkoda tylko, że bity w kufę
ładnie to widac na czwartej fotce, że cały przód w jaśniejszym odcieniu
zderzak powinien miec już inny poliftowy i chyba znaczka nie ma, no i powyginana tablica rejestracyjna z przodu :cry:
no i ta moc 180KM :finga:

szkoda że mam kawałek do Myślenic, bo bym go obejrzał dokładniej

Wszyc - 10-01-2010, 22:02

Już dawno go widziałem na allegro któryś raz z rzędu wystawiony wygląda na taki w dobrym stanie ( bo prawie każdy na sprzedaż już miał wiekszą lub mniejszą przeszłość wypadkową ) Gdyby to tylko nie był hatchback heh :)
gres - 11-01-2010, 11:21

misiek misiek gdybyś bardzo chcial to moge ci oblookać
misiek-misiek - 11-01-2010, 14:57

gres, chodziło mi o to żeby go dokładnie obejrzec i wpisac tutaj że to nie jest perła co widac ze zdjęc 8)
w sumie masz niedaleko więc możesz ty to zrobic :mrgreen:

na razie muszę pompowac kasę w dom i 4x4 jest na dalszym planie :evil:
ale jak już się ogarnę....to :twisted: :twisted: :twisted:

Frost - 11-01-2010, 22:09

:twisted: :!: :!: :!: :!: UDAŁO SIĘ :!: :!: :!: :!: :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=8h5DXiv2z6s

http://www.youtube.com/watch?v=KhQEZO_9Yj0

http://www.youtube.com/watch?v=YMymyffkELs

P.S uprzedzam fakty - zabawa była na zamkniętym placu giełdy samochodowej, bez jakiejkolwiek publiczności postronnej, bez przechodniów, cywilnych samochodów itd itd itd.........

robertdg - 11-01-2010, 22:51

frost83 napisał/a:
bez przechodniów
a ja tam widziałem jakiegoś gościa z sankami, i dziecko przebiegajace przed kamera na pierwszym filmiku.
rosomak1983 - 11-01-2010, 23:43

mitsu_pl, to był mój kolega poprosiłem go zeby zalożyl konto i spytał Cie o pare rzeczy.
Mialem wtedy przez dobre pare dni problemy z zalogowaniem sie... :wink: :P

frost83, wspaniały ten Twój białas...

mitsu_pl - 12-01-2010, 00:14

ok rosomak1983, wsio rozumiem :)

Katujesz troche tego swojego gala Frost :) teraz słychać, że ten tłumik wcale taki cichy nie jest :D

Co prawda to nie ten temat, ale możecie oblukać jak sobie radzi 2.0 112KM w moim E38A na trasie super sprintu "Monte Krywlany WOŚP 2010" - odcinek nocny.
Miałem tam małe zdarzenie, zaatakowała mnie półmetrowa skarpa z piasku przykryta następną półmetrową warstwą śniegu - bilans strat (na filmie słychać jak mówie, że mamy gume, ale okazał się to dzwięk szorującego nadkola o oponę) połamany kawałek zderzaka, wgięty delikatnie błotnik i rozwalony halogen :D

http://www.youtube.com/watch?v=744DkeSkLFw

Później dorzucę coś z E88A, bo też tam się udzielało :D

gres - 12-01-2010, 08:37

no i niech ktoś jeszcze powie że napedy nie są+- równo rozłożone :)

Widać różnicę między RWD. Takie auta kręcą powoooooli a 4x4 znacznie szybciej wszystko robią :)

musze też kiedyś w dzień podjechać na plac :)

Frost - 12-01-2010, 11:47

robertdg napisał/a:
a ja tam widziałem jakiegoś gościa z sankami
nie pisałem że byłem tam samiuteńki, kilka osób było, raz przechodzili z jednej strony na drugą, ale to się poczekało aż przeszli i wtedy ruszało w tany, pozatym część znajomych była z własnymi dziećmi

mitsu_pl napisał/a:
Katujesz troche tego swojego gala Frost
nigdy nie mówiłem że będzie miał lekko hehehe, wasze E38A też lekkiego życia nie miało na tym przejeżdzie :D ale filmik fajny..... powodzenia w dalszych startach

gres napisał/a:
Widać różnicę między RWD
w 4x4 najlepsze jest to że auto pomimo poślizgu łatwo daje się kontrolować i ciągnie do przodu nie ma opcji stanięcia w miejscu

[ Dodano: 12-01-2010, 12:14 ]
robertdg,

to jest strefa ekonomiczna, nie moja wina że brakuje w GW placów pustych i czasem znajdzie się zbłąkana duszyczka - rozwiałem Twoje wątpliwości ????