To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przegląd techniczny - gdzie, co i za ile ?

racer1972 - 19-10-2010, 18:07

Przecież jako niezależny dealer chyba nie są związani zbyt rygorystycznymi umowami.... Opnie na ich temat są skrajne... Outek jest produkowany w Holandii więc pewnie można więcej urwać a na japońskim Lancerku niekoniecznie... Choć pewnie zawsze gdzieś można nieco taniej znaleźć...
jac - 19-10-2010, 20:27

mjsystem napisał/a:
Oni nie sa autoryzowanym dealerem, auta sprowadzają z zachodu sami. Zresztą się nie dziwię, bo tam są ceny o niebo niższe i wychodzą na swoje. Kolega kupuje już drugiego Outka w Holandii i za wersję full płaci około 10000 euro taniej. Nie, nie pomyliłem się:) Dziesięć tysięcy euro taniej:)
.

wg strony mitsubishi.nl wersje podstawowe outlandkow od 27tys do 41tys minus promocje i upusty ale zeby zaraz 10tys czyli 25% hmm :doubt:

mjsystem - 20-10-2010, 15:17

mkm napisał/a:
mjsystem, czy Ty także kupiłeś swojego Lancera taniej z Holandii?

Nie posiadałem takiej gotówki i autko kupiłem na raty. A jak wiadomo tak się dało zrobić tylko w polskim salonie :D
Ale może kiedyś... :lol:

[ Dodano: 20-10-2010, 15:19 ]
Cytat:
wg strony mitsubishi.nl wersje podstawowe outlandkow od 27tys do 41tys minus promocje i upusty ale zeby zaraz 10tys czyli 25% hmm

Wystarczyło pojechac za zachodnią granicę i zobaczyc upust 40% :D
Oczywiście nie koniecznie na miśki, ale na inne spoko...

jac - 20-10-2010, 20:17

mjsystem napisał/a:

Wystarczyło pojechac za zachodnią granicę i zobaczyc upust 40% :D
Oczywiście nie koniecznie na miśki, ale na inne spoko...

ja zawsze mowilem ze biednemu to wiatr w oczy :cry: w swojej pracy mialem przyjemnosc pracowac kilka lat we wloszech, teraz mieszkam w "ladku" (ale nie zdroju), duzo jezdze po swiecie i zawsze w wolnych chwilach dla sportu szwedam sie po komisach, "dilearach" itp sledze promocje i widzialem duze obnizki ale 40% jeszcze nie spotkalem, parafrazujac puente pewnego popularnego zartu: 'nie mam cos szczescia :cry: "

mjsystem - 20-10-2010, 22:24

jac napisał/a:
widzialem duze obnizki ale 40% jeszcze nie spotkalem, parafrazujac puente pewnego popularnego zartu: 'nie mam cos szczescia "

W tym roku latem tak spadły wskaźniki sprzedaży aut nowych w Niemczech,( po tym jak skończyły sie dofinansowania do nowych aut przy złomowaniu starych) że salony sprzedaży, aby uzyskać wogóle jakąs sprzedaż, wrzuciły rabaty do takich wartości.
Jac Ty masz to szczęście, że zwiedzasz świat i masz wrażenia z podrózy a ja wieczorami oglądam TV i słucham takich pierdół, że głowa mała. Taką nowinką była właśnie sprzedaż rabatowa w Niemczech.
Co niektórzy sądzą, że najszczęśliwsi ludzie żyją w błogiej nieświadomośći :D i chyba tak trzeba trzymać...

racer1972 - 20-10-2010, 22:43

No te 40% to można urwać jedynie na autach z USA ale jak już dowalą cła i inne to tak różowo nie jest...
jac - 20-10-2010, 22:54

mjsystem napisał/a:
a ja wieczorami oglądam TV i słucham takich pierdół, że głowa mała. ...

no ja te pierdoly tez ogladam i najlepsze jest to ze czasem w pracy znajomi pytaja mnie co tam u was (w PL) sie dzieje i co ja biedaczysko mam takiemu francuzowi czy szwajcarowi odpowiedziec na pytanie o nasza polityke :doubt:

wracajac do tych obnizek to kurde moze w grudniu jadac do domu na swieta zawitam do jakiegos dealera i te 40% przytule a lancerka w rozliczeniu zostawie :finga:

wlasnie sprawdzilem promocje u niemieckiego Mitsu i na lancerka daja 1500 a outlandera 2000 Euro rabatu. porownac z naszymi cenami za bardzo nie moge bo konfigurowalem wersje lancera z nowym 1,8 silnikiem - klekotkiem ktorej w naszej ofercie na www jeszcze nie ma

Pinio1969 - 20-10-2010, 23:18

No cóż, jako że temat o przeglądach, gdzie co za ile - przestudiowałem go zawczasu odpowiednio, ale postanowiłem iść na "żywioł" a ponieważ nie znalazłem żadnych informacji o szczecińskim dealerze Misiaków - Rondo Hakena, więc zakładałem że będzie mniej więcej tak samo jak u jego kolegów.

Wynik:
1. Filtr p/pyłkowy - 143.74
2. filtr oleju - 49.59
3. materiały pomocnicze - 32.99
4. olej silnikowy 5W40S Syntetic Formula S MOBIL - 361.60
5. robocizna za przegląd okresowy po 20 000 wraz z przeglądem perforacji nadwozia - 499.32
6. Odgrzybianie klimatyzacji - gratis
W sumie 1087.24 PLN :evil: to chyba najwyższa cena za przegląd jaką widziałem.
Dodatkowo - podczas przeglądu po 20 000 powinny być wymienione baterie w kluczykach do zamka centralnego ale ... serwis stwierdził, że baterie które ja mam są nietypowe :? i nie mają takich, muszą sprowadzić :lol:

mjsystem - 21-10-2010, 15:14

Pinio1969 napisał/a:
W sumie 1087.24 PLN to chyba najwyższa cena za przegląd jaką widziałem.

No to poszli po bandzie... Pewnie dlatego, że jedyne ASO w okolicy i brak konkurencji.
Za te pieniądze to masz tani przegląd w innym ASO, małą przejażdżkę, i obiad dla dwojga w dobrej knajpce po drodze, a reszta jeszcze pewnie spora też zostanie. Pinio, spytaj za naszą zachodnią granicą ile biorą za 20k, myslę, że mniej :twisted:

[ Dodano: 21-10-2010, 15:16 ]
jac napisał/a:
no ja te pierdoly tez ogladam i najlepsze jest to ze czasem w pracy znajomi pytaja mnie co tam u was (w PL) sie dzieje i co ja biedaczysko mam takiemu francuzowi czy szwajcarowi odpowiedziec na pytanie o nasza polityke

Jac nie opowiadaj nikomu o naszej polityce, znów sie wstydzę za Polaków...

jac - 21-10-2010, 20:23

Pinio1969 napisał/a:

W sumie 1087.24 PLN

Gdynia u plichty ok.800pln minus rabat ktory dadza jak sie z nimi normalnie porozmawia co daje ok 600, reszta pozostanie Ci na mily weekend w trojmiescie z druga lepsza polowka, hotelem i wyzywieniem :mrgreen:

racer1972 - 21-10-2010, 22:31

Oj przegięcie i to zdrowe... :evil:
Pinio1969 - 23-10-2010, 10:23

jac napisał/a:
Pinio1969 napisał/a:

W sumie 1087.24 PLN

Gdynia u plichty ok.800pln minus rabat ktory dadza jak sie z nimi normalnie porozmawia co daje ok 600, reszta pozostanie Ci na mily weekend w trojmiescie z druga lepsza polowka, hotelem i wyzywieniem :mrgreen:

Następny przegląd zapewne zrobię w Gdyni i skorzystam z Twojej rady ;)

szpawel78 - 29-10-2010, 10:29

Witam
W tym tygodniu przegląd po roku przy przebiegu 7500 robiłem u Filipowicza, całkowity koszt wraz z kontrolą stanu nadwozia wyniósł 640zł, całość trwała około 3 godziny.
Olej miałem swój Castrol Edge Sport 0W40 (150zł), filtr powietrza nie został wymieniony ze względu na stosunkowo mały przebieg. Z olejem i filtrem wyszło by pewnie koło 1000, bo z tego co widziałem to litr oleju Castrol w okolicach 80zł. Przegląd powłoki antykorozyjnej 75zł.
Dodatkowo poprosiłem o ustawienie automatycznych świateł i otwierania szyb z kluczyka, bez problemu w cenie. Ogólnie wyjechałem zadowolony, generalnie miła obsługa :-)
Pozdrawiam

Maxim - 29-10-2010, 11:22

Za przegląd w ASV Lider we Wrocławiu zapłaciłem coś około 900zł po odliczeniu rabatu 20%. Interesujący jest jednak fakt, że zgłosiłem ciche terkotanie w układzie kierowniczym przy skręcaniu w prawo. Panowie mechanicy stwierdzili, że terkotanie w istocie słychać i zgłosili ten fakt gwarantowi. Cała sprawa skończyła się wymianą przekładni układu kierowniczego bez żadnych perypetii albo usiłowania wmówienia mi, że "ten typ tak ma". W związku z tym jestem usatysfakcjonowanym klientem z nową przekładnią i świadomością, że gwarancja rzeczywiście działa jak należy. Przegląd był po 20 tyś.
zdzicho - 29-10-2010, 12:00

szpawel78 napisał/a:
Witam
W tym tygodniu przegląd po roku przy przebiegu 7500 robiłem u Filipowicza, całkowity koszt wraz z kontrolą stanu nadwozia wyniósł 640zł, całość trwała około 3 godziny.
Olej miałem swój Castrol Edge Sport 0W40 (150zł), filtr powietrza nie został wymieniony ze względu na stosunkowo mały przebieg. Z olejem i filtrem wyszło by pewnie koło 1000, bo z tego co widziałem to litr oleju Castrol w okolicach 80zł. Przegląd powłoki antykorozyjnej 75zł.
Dodatkowo poprosiłem o ustawienie automatycznych świateł i otwierania szyb z kluczyka, bez problemu w cenie. Ogólnie wyjechałem zadowolony, generalnie miła obsługa :-)
Pozdrawiam

No to drogo, w sumie nic ci nie dali od siebie tj. chyba tylko filtr oleju i wzięli 640 zł ? no nieźle.
W N. Sączu za 700zł masz od nich: olej, filtr oleju, filtr kabinowy, przegląd blachy, robocizna + ładne widoki po drodze :)