To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia

milo - 04-05-2012, 21:37

marcinzam napisał/a:
nie strasz ja też mam ponad rok i coś skrzypi przy kręceniu w miejscu mam nadzieję że to górne sworznie

Mi tez skrzypiało , dzis jak podniosłem auto do góry i koło dół góra ma luz około 2 cm na wahaczu prostym dolnym

Hugo - 06-05-2012, 12:21

milo napisał/a:
To jakie
Nie mam pojęcia.
milo - 06-05-2012, 18:11

Jedna strona wymieniona wybór padł yamato w poniedziałek druga strona ,jak wysoko teraz stoi 8 cm między kołem a błotnikiem :?:
Zdjąłem gumę i jakoś za mało smaru jest w nowym a więc dopchałem ile się dało :mrgreen:

misiek510 - 17-05-2012, 11:20

Witam. Przymierzam się do wymiany wahaczy dolnych prostych(przód, obie strony), jeszcze podjadę do stacji kontroli na przejrzenie pod tym kontem wszystkich wahaczy, (Już byłem jakiś czas temu to zwrócił mi uwagę na tuleje prostych i na gumy na stabilizatorze, które już wymieniłem). Ale ze to było jakiś czas temu to teraz chcę po prostu mieć pewność, żeby potem nie wyszło ze jeszcze banany są do wymianu -.-. Aktualnie prócz górnego mam SRL i nie polecam z resztą tak jak piszą wyżej. Przymierzam się teraz do tych 555:
opcja1
opcja2
z nadzieją, że są jednak mocne na tyle żeby wytrzymały więcej niż rok, w moim przypadku około 13'000km rocznie. No ale cena części jednak boli 200-250 zł za jeden a jeszcze wymiana... Myślę o podejściu na własną rękę bo mam dostęp do dużego garażu z kanałem.
Ale brakuje mi opinii na temat następujących opcji:
Z30-513
Waparts
MILE
NTY

Jest jeszcze CTR

Jakieś rady?? :)

Jestem z okolic szczecina (Gryfino).

marcinzam - 17-05-2012, 11:53

CTR lub 555
Hugo - 17-05-2012, 14:40

Tylko CTR, Mile jest jeszcze gorsze niż SRL.
m6riano - 17-05-2012, 19:08

misiek510 napisał/a:
Przymierzam się teraz do tych 555:

Nie polecam, ok 80tys tylko zrobiłem i wyskoczył sworzeń...jakość już nie ta sam co kiedyś..

Torp12 - 17-05-2012, 21:08

m6riano napisał/a:
misiek510 napisał/a:
Przymierzam się teraz do tych 555:

Nie polecam, ok 80tys tylko zrobiłem i wyskoczył sworzeń...jakość już nie ta sam co kiedyś..

Marian prosze cie 80 tyś na zemiennik to malo? Wez sie opanuj!

sampler - 18-05-2012, 07:55

80 tys to duzo. Ostatnio na forum audi pisali ze obecnie nawet na lemforderze nie przejedzie sie wiecej jak 30 tys. Coz kryzys to kryzys na wszystkim trzeba oszczedzac ;)
marcinzam - 18-05-2012, 10:33

sampler napisał/a:
80 tys to duzo. Ostatnio na forum audi pisali ze obecnie nawet na lemforderze nie przejedzie sie wiecej jak 30 tys. Coz kryzys to kryzys na wszystkim trzeba oszczedzac ;)

jak ktoś robi 60 tyś rocznie to może to nie dużo ;)

Owczar - 18-05-2012, 14:27

Ale nie możemy tego rozpatrywać w tej kategorii. Raczej w kategorii ile kosztuje oryginał i ile wytrzymuje w stosunku do zamiennika.
Vtec88 - 19-05-2012, 09:41

po czy mozna poznac czy wahacze proste lub banany sa oryginalne czy zamienniki ? Bo nie wiem czy jest sens wyslania wachaczy do regeneracji...
Anonymous - 19-05-2012, 12:38

Na bananie masz bodaj 88/6?R od dołu, a od góry R i pięć kropek, na lewym 86L a od góry L i trzy kropki. Proste nie pamiętam ale było gdzieś na forum.
marcinzam - 19-05-2012, 20:06

Vtec88 napisał/a:
po czy mozna poznac czy wahacze proste lub banany sa oryginalne czy zamienniki ? Bo nie wiem czy jest sens wyslania wachaczy do regeneracji...

powinno pisać na osłonie gumowej sworznia(jeżeli jescze jest) NOK

adamus - 30-05-2012, 10:56

Witajcie:) To mój pierwszy post na tym forum, ale mimo to wiele już się tu naczytałem:)
Tyle razy zabieram się za przywitanie i opis mojego Gala, ale zawsze coś (praca itp.)
Jednak chciałbym spytać o poniższą sprawę poruszoną na 27 stronie tego tematu.

hilfiger napisał/a:
Inną opcja, tańszą jest pozyskanie osłony sworznia ze sworznia od poloneza. Osłona jest elastyczna. Bardzo podobne osłony daje facet ze Szczecina od regeneracji wahaczy. Ponizęj kilka fotek z przymiarki do starego wahacza. Koszt sworznia w intercarsie około 6 zł.

[URL=http://img526.images....th.jpg]Obrazek[/URL][URL=http://img69.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL][URL=http://img685.images....th.jpg]Obrazek[/URL][URL=http://img807.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Czy ktoś może potwierdzić, że ta guma się nadaje?
Jest lepsza niż ta z wahaczem SH?
Jak się ma do gumy od Hyundaia?

Marcino pisał, że nie ma jakiegoś uszczelnienia na górze, ale nie był pewien czy to istotne. Sprawdzał ktoś w praktyce te gumy?