Nasze Miśki - Mitsubishi Galant GTI E33 by Maretzky85
fj_mike - 17-05-2011, 22:24
yyyyy, jaracie się kawałkiem żelastwa
Marcin-Krak - 17-05-2011, 23:08
Ja tam i tak rudą widzę.
Po tych kolorowankach co pokazał kochajj, to szału nie ma
rosomak1983 - 17-05-2011, 23:10
Marku kupiłes T czy uturbiłes stary ???
Wszyc - 17-05-2011, 23:18
Czerwona pokrywa mówi sama za siebie Ros.... Marek by swojej tak ładnie nie pomalował raczej no chyba że mu się naprawdę nudziło
rosomak1983 - 17-05-2011, 23:34
Wszyc napisał/a: | Czerwona pokrywa mówi sama za siebie Ros.... |
tzn to nie jest orginalny lakier, ktos pomalował. tak samo kolektor. Ori pokrywa turbo niczym sie nie rózni od NA.
Wszyc napisał/a: | Marek by swojej tak ładnie nie pomalował raczej no chyba że mu się naprawdę nudziło |
Marek moze nie ale Martyna mogła pomalować
Wszyc - 17-05-2011, 23:36
różni się w E3 jest czerwona w wersji turbo a ten silnik jak widzę pochodzi właśnie z E3 bo malowanie wygląda na fabryczne jedyne co mnie zastanawia to brak dolotu cyclone ale może występował też turbo bez nie znam się na E3 no albo rzeczywiście Martyna malowała tylko po co
rosomak1983 - 18-05-2011, 00:00
Wszyc napisał/a: | różni się w E3 jest czerwona w wersji turbo |
??? oka moge sie mylic , myslałem ze silnik jest z jakiejs eclipsy moze z EVO... choc obstawiam ze to szesciośrubowy turbowiec z eclipse 1G I bije zakład ze pokrywa i kolektor jest malowana
Marku domagam sie szczegółowego opisu bo bardzo mnie ciekawi skad wydarłes co przy nim zrobiłes (o ile) oraz jakie dalesze plany.
Wszyc napisał/a: | zastanawia to brak dolotu cyclone ale może występował też turbo bez |
no to pewnie ze był i bez cyclone.
Wszyc napisał/a: | no albo rzeczywiście Martyna malowała tylko po co |
Martyne zdaje sie lubi czerwony
PS Marku bedzie 4x4 czy mocna ośka ???
Wszyc - 18-05-2011, 00:26
Szczerze bez znaczenia z czego to jest ten silnik hehe
4x4 wątpię że zrobi chyba że jednak pokusi się o wycięcie całej podłogi z tyłu
Hubeeert - 18-05-2011, 07:10
Wszyc napisał/a: | wątpię że zrobi chyba że jednak pokusi się o wycięcie całej podłogi z tyłu | Całej podłogi nie tylko z tyłu
Wszyc - 18-05-2011, 07:16
Hubeeert napisał/a: | Całej podłogi nie tylko z tyłu |
ło aż tak źle sprawa wygląda w E3 ze swapem napędu u mnie w E5 w wersji przednionapędowej też jest kiepsko z miejscem ale jak się popieści to się wszystko zmieści hehe tylko że bez tłumików i katalizatora No chyba że gdzieś się na końcu uda komuś upchnąć 2 tłumiki pod bagażnikiem ja tak będę robił
Maretzky85 - 18-05-2011, 07:53
Marcin-Krak, bo ja tylko odświeżyłem wygląd silnika
Co do reszty pytań - pokrywa jest fabrycznie czerwona, a obudowa rozrządu fabrycznie czarna.
rosomak1983 napisał/a: | Marku domagam sie szczegółowego opisu bo bardzo mnie ciekawi skad wydarłes co przy nim zrobiłes (o ile) oraz jakie dalesze plany. |
Co ja mogę napisać - pochodzenie silnika jest mi nieznane kompletnie. Na pewnie jest to 4g63T 6 bolt. Możliwe, że z Galanta. Wytargałem go z Galanta GTi kupionego kiedyś za 400 zł A tam był wsadzony jako N/A.
Rozebrałem go co śrubki, blok wypiaskowałem, resztę umyłem Poskładałem na nowych częściach w środku, tzn panewki LLE/ACL (główne/korbowe) pierścienie RIKen`a.
Nie robiłem szlifów bo trzymał wymiary Głowica poszła do planu i przy okazji okazało się, że 6 zaworów trzeba było wymienić. Wszystko zostało zrobione. Uszczelka poszła Elringa, śruby seria.
Turbinkę mam T-25 z ecli 2g, jeszcze nie wiem jaki IC będzie. Na razie na docieraniu nie będzie żadnego
Wszyc, cyclone w swoim czasie
No i będzie mocna ośka, chyba, że kiedyś budę zdrową dorwę 4x4.
Kolektor dolotowy jest malowany (1g N/A)
Kolektor wydechowy jest z Ecli2g (Podziękowania dla Pablo1o)
Wtryski 440cc z Subaru Imprezy WRX`02 (Podziękowania dla mojego pracodawcy )
Turbina z 2g (garret)
Skrzynia z Galanta 1.8td (jeszcze zobaczymy czy przypasi )
Czekam jeszcze na komputer, wydech z ecli1g turbo, jeszcze zegar z czujnikami i to chyba będzie tyle. Później poszukam jakiegoś IC.
koszmarek - 18-05-2011, 08:34
ja NIC nie malowałam
i skąd pomysł że lubię czerwony?
Wszyc - 18-05-2011, 10:25
Marku pomyśl nad obudową termostatu od turbo bo jak mniemam musisz chłodzić czymś zimną stronę turbo i nad tą rurą co idzie pod kolektorem wydechowym od wody żeby też była od wersji turbo bo przy rurce od wolnossaka będzie to tak wyglądało:
Moim skromnym zdaniem nie fajnie
rosomak1983 - 18-05-2011, 11:23
Hubeeert napisał/a: | Wszyc napisał/a:
wątpię że zrobi chyba że jednak pokusi się o wycięcie całej podłogi z tyłu
Całej podłogi nie tylko z tyłu |
??? nie zmiesci sie wał i wydech w tunelu ???
Maretzky85 napisał/a: | Wytargałem go z Galanta GTi kupionego kiedyś za 400 zł A tam był wsadzony jako N/A. |
tego po wandaliżmie ??? Miał tłoki turbo a reszte NA ???
Maretzky85 napisał/a: | Turbinkę mam T-25 z ecli 2g, |
hmmm nie wolałes jakiejs wiejszej ? Juz w 1G dawali wieksza.
Maretzky85 napisał/a: | wydech z ecli1g turbo |
??? nie lepiej wyspawac samemu ? koszmarek napisał/a: | skąd pomysł że lubię czerwony? |
Hubeeert - 18-05-2011, 12:04
rosomak1983 napisał/a: | ?? nie zmiesci sie wał i wydech w tunelu ??? | Odpal google, znajdź zdjęcia od spodu Galantów E3 i E39 wtedy zrozumiesz.
Nie chce mi się tego tłumaczyć.
|
|
|