To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

tomko - 01-03-2010, 08:12

mam WinCE 5,0
AM 6.1
czas jest ok
smiga bez problemow
zakupilem w ROFAUDIO
zaplacilem Western Union
od momentu zakupu trwalo 10 dni i sprzet mialem w domu

13zbyszek13 - 01-03-2010, 08:38

tomko a mógłbyś podrzucić jakieś foto strony zawierającej wersję i Windowsa CE 5.0. Może być MMS podaję numer 513 465 356
rezon - 01-03-2010, 08:51

13zbyszek13, też mam z ROFaudio. Win CE 5.0 AM 6.1 mapy Europe 912. Z włączaniem menu różnie bywa - czasami reaguje z kilkusekundowym opóźnieniem, a wtedy zazwyczaj zdążę nacisnąć jeszcze raz i mam włączenie/wyłączenie. Ale śmiga bez problemu. Dzisiaj przez 400km trzymała sygnal bez problemów.
Nie mogę natomiast się dogadać z bluetoothem. Po kilkunastominutowej przerwie nie łączy mi się z Omnią - musze ponownie sparować telefon. Jeszcze sprawdzę na innym telefonie.

13zbyszek13 - 01-03-2010, 09:20

rezon mógłbyś podrzucić jakieś foto strony zawierającej wersję i Windowsa CE 5.0. Może być MMS podaję numer 513 465 356 .Chciałbym porównać różnicę między twoją stroną a moją.
Mam swoją i mitsu 00
Co do BT podejrzewam że z każdym telefonem będzie inaczej.Ja mam nokie E66 łączy się bez problemu po każdym wejściu do samochodu tylko jest problem głośności rozmów tzn. słucham radia na poziomie 15 dzwoni telefon radio cichnie jest rozmowa przez BT i żeby było słychać dobrze rozmówcę muszę pogłośnić na poziom 25 jest Ok.Ale kończę rozmowę przechodzi z BT na radio i jak szybko nie zejdę na niższy poziom głośności to jak ryknie radio to podskakuje do góry.
A mam drugą nokię staruszkę 6230i i śmiga Ok tzn. słucham radia na 15 dzwoni telefon odbieram przez BT na 15 i niema różnicy w głośności między radiem a BT

[ Dodano: 01-03-2010, 09:57 ]
Nokia E66 ma BT 2.0
Nokia 6230i ma BT 1.2
Chinczyk ma BT 1.2

tomko - 01-03-2010, 10:47

Zbyszek a jak instalowales ? Z informacji od czlowieka ktory ma pojecie wiem ze WinCE wybiera sie podczas instalacji na karcie powinno sie zaznaczyc 5.0, moze zaznaczyles 4.2 ? Ale nie wiem czy w tym przypadku wystartuje na 5.0
Wyslalem MMs'em fote ekranu.
zeby ja zrobic wylaczylem AM nastepnie po ukazaniu sie ekranu Navi z chinczyka przechodzisz strzalka po prawej na nast. strone i wybierasz System i pokazuje sie taki ekran.

13zbyszek13 - 01-03-2010, 11:18

mam za instalowaną na 5.0 ponieważ urządzenie na którym działa było na 5.0.
wyżej masz linki do stronki jak wygląda u mnie a jak u mitsu00 . Podam drugi numer tel. 502 133 135 bo na tamten nic nie dostałem

[ Dodano: 01-03-2010, 11:53 ]
tomko masz identyczną wersję co mitsu00 , moja jest zupełnie inna

[ Dodano: 01-03-2010, 12:02 ]
http://www.fotosik.pl/pok...a9eab21f0d.html - 13zbyszek13
http://www.fotosik.pl/pok...e5c0f607fa.html - mitsu00
http://www.fotosik.pl/pok...9cbd04a992.html - tomko

mitsu00 - 01-03-2010, 18:31

Dziaders napisał/a:
Kolego mam pytanie jaką wersję IGo dokładnie posiadasz?
Czy Igo też miało problemy z satelitami przed wymianą anteny?
Z góry dzięki

Jeśli dobrze pamiętam to 8.3.72..... mapy Europy TeleAtlas z września 2009. Do tego asysten pasa ruchu, baza fotoradarów, ukształtowanie terenu i budynki w 3D. Interfejs jest o niebo lepszy niz w AM. Problem z zasięgiem mialem i na AM i na IGO8. po kupieniu silniejszej problem ustał.

Pozdr.

out_luk - 01-03-2010, 21:37

13zbyszek13 napisał/a:
koledzy którzy zakupiliście ROF1701 w ROFAUDIO czy nawigacja wam śmiga bez problemu jeżeli tak to na jakiej mapie.
U mnie jest taki problem odpalam mapę /AM 6.1.0/ działa ale :
* co chwilę szuka satelit
* co chwilę chwile się zawiesza
* przy próbie włączenia menu raz się uda raz nie
Po wejściu w menu mapy i wyłączeniu pobierania czasu i daty z GPS problem ustępuje i wszystko jest Ok.Poza jednym drobnym szczegółem , gdy wyznaczę trasę do nawigacji czas dojazdu do celu jest Chiński tzn. powinienem dojechać do celu o 12,00 a on wyświetla 19,00
Zassałem mapę IGO od mitsu00 i po odpaleniu na niej jest wyświetlana z automatu godzina . Wyświetla kó...a czas Chiński.
Z tego co czytam na forum odzywają się koledzy którzy zakupili w im-parcie i tego problemu nie mają , jak jest u tych którzy zakupili w ROFAUDIO

u mnie jest dokladnie tak jak opisales...sprzet kupiony w ROFAUDIO.
Po wejsciu w ustawienia przy NAVI, rowniez nie ma mowy o WINCE 5...
Zaczynam korespondencje z Jessica, bo ten chinski czas troche mnie wkurza. Byc moze upgrade softu wystarczy.

Ponadto AM 6.1 zdarza sie "myslec" kilka sekund nad byle jaka operacja, badz nie zareagowac na klik (mimo ze ekran przyjal). Jak u Was?

I jeszcze pytanko o podswietlenie przyciskow - szczegolnie pokretel. Tez tak mocno swieca? Da sie to gdzies wyregulowac? ORI mial to sprzezone z zegarami - ale to chyba jedyna przewaga :)

pozdr

rezon - 01-03-2010, 23:02

out_luk napisał/a:
Ponadto AM 6.1 zdarza sie "myslec" kilka sekund nad byle jaka operacja, badz nie zareagowac na klik (mimo ze ekran przyjal). Jak u Was?

I jeszcze pytanko o podswietlenie przyciskow - szczegolnie pokretel. Tez tak mocno swieca? Da sie to gdzies wyregulowac? ORI mial to sprzezone z zegarami - ale to chyba jedyna przewaga

AM również w Nokii 500 też mi czasami reagowała z opóźnieniem czyli TTM. POdświetlenie faktycznie świeci dość jasno, ale nie próbowałem na razie zmieniać. Przyczyna problemów z bluetoothem okazała się bardzo prozaiczna i usunięta przypadkowo - miałem w Omnii Hands Free System jako jedno z urządzeń jeszcze ori Mitsubishi po wykasowaniu tego urządzenia przypadkowo przeglądając je okazało się, że ROF też się zarejestrował pod taką nazwą i wszystkie problemy zniknęły. Lączy się przy każdym wejściu do samochodu. Wróciłem ponownie 400km do domu AM chodziła bez zarzutu. Zdjęcia strony z numerem najwcześniej w czwartek.

13zbyszek13 - 02-03-2010, 10:38

out_luk,

rozmawiałeś z chinolami

mitsu00 - 02-03-2010, 11:14

Ciekawostka: niektóre ASO Mitsubishi lokalnie juz oferują Chińczyki w Outlanderach i w Lancerach. Wczoraj w 1 ASO wielkopolskim widziałem testowego Lancera z zainstalowanym Chińczykiem :D

Pozdr.

Dora - 02-03-2010, 11:37

A ja mam cały czas ten sam problem z chinolem, jak wybieram numer to rozmowa jest ok ale rozmowy przychodzące idą przez telefon (chinol tylko się ściszy).
Robiłem reset ale nie pomogło, mam HTC Polaris.

mitsu00 - 02-03-2010, 11:45

Nie wiem czy to pomoże, mnie tak: Na stronie www.htc.com w dziale aktualizacje pobrałem szereg aktualizacji i poprawek do mojego HTC TOUCH HD. M.in. była jakaś poprawka do modułu Bluetooth. Teraz wszystko mi dziala tiptop. Jeszcze 1 uwaga: wyłącz oryginalny modul Bluetooth auta bo może ci zakłócać transmisję sygnału pomiędzy Chińczykiem a telefonem. Moduł jest umieszczony na wysokości panelu klimatyzacji, zaraz za nim.

Pozdr.

Dora - 02-03-2010, 12:31

Masz rację, za każdym razem chce się łączyć z ORI zestawem.
Czyli po odkręceniu chinola moduł znajdę za pokrętłami klimy?

mitsu00 - 02-03-2010, 12:42

Jak odkręcisz ekran, to pod metalową obudową Chińczyka zobaczysz moduł Bluetooth auta z żółtą nalepką. Po prostu go odłącz od elektryki auta. Radzę jednak również zainstalować wszelkie aktualizacje telefonu jak pisałem wcześniej. Jeśli kroki które zasugerowałem nie pomogą to nie pozostaje nic innego niż zmiana telefonu, bo może tu chodzić o różnice w rodzaju interfejsu Bluetooth telefonu i Chińczyka. Ten ostatni nie obsługuje wszystkich wersji, stąd może to zjawisko opisane przez ciebie.

Pozdr.