To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bandyta

londolut - 15-10-2010, 22:49

Rafi, alarm jak alarm - odcięcie w nim jest ważne. Najlepiej odciąć i pompę i rozrusznik. Do tego zamontuj czujnik holowania.
Psikus - 15-10-2010, 23:55

londolut napisał/a:
Najlepiej odciąć i pompę i rozrusznik.
rozrusznik odetniesz-na popych zapali, pompe się odetnie -można awaryjnie na gazie odpalić więc jedna i druga opcja do niczego w tym przypadku. Do tego galant ma ori immo które powinno wystarczyć żeby samochodem nie odjechać. W tym przypadku najlepszą opcją jest dodatkowe odcięcie poza alarmem, które w razie czego uratuje wózek przed złodziejem kluczyków, ale szczerze nie mam pojęcia co by tu odciąć żeby skutecznie unieruchomić samochód zasilany lpg.
robertdg - 16-10-2010, 10:05

Psikus napisał/a:
ale szczerze nie mam pojęcia co by tu odciąć żeby skutecznie unieruchomić samochód zasilany lpg.
a może pooprostu załozyć alarm, na który kazdy zwróci uwage http://www.youtube.com/watch?v=V3LZRVvqZRQ :D
albo taki alarm gdzie masz pewnośc, że nikt nie odjedzie Twoim autem http://www.youtube.com/watch?v=nSx_29krV7A

Ewentualnie pozbawić sterowania aparatu zapłonowego - tele, że zlawetowanie auta jest wciąz mozliwe, na to też jest rada, założyć pneumatyczne zawieszenie i przy podjeździe na miejsce postawić go na glebie :-)

Rafal_Szczecin - 16-10-2010, 15:36

alarm ma informowac o ( odpukac ) probie wejscia do samochodu po radio . i ta funkcje spelnia .
o to ,ze ukradna auto sie nie martwie.
po pierwsze galantow nie kradna ,po drugie w kluczyku jest immo. tak wiem, ze to wszystko jest do obejscia, ale zeby zajumac galanta, to trzeba byloby miec na niego zlecenie, i nie zapominajmy, ze nie jest to juz najnowszy samochod .
jak by ktos nie wiedzial, to u mnie w pracy zakladam alarmy, wiec nie musicie informowac co by sie przydalo, a co nie ;)

Psikus - 16-10-2010, 17:51

Rafal_Szczecin napisał/a:
alarm ma informowac o ( odpukac ) probie wejscia do samochodu po radio . i ta funkcje spelnia .
dokładnie. Galant to nie passat b5 ;)

jaki alarm?

Rafal_Szczecin - 16-10-2010, 19:51

Psikus napisał/a:
dokładnie. Galant to nie passat b5 ;)

otoz to .
alarm to jednostka ENIGMY, to tego w srodku czujnik ruchu i syrena z wlasnym zasilaniem.czyli dosc prosto,zadnych fajerwerkow w postaci domykania szyb, itp itd. tak mialo byc. wszystko sterowane za pomoca oryginalnego pilota (uparlem sie na to)
wybor czujnika ruchu, bo zacznie wyc gdy ktos bedzie w srodku, nie wazne jakim sposobem wejdzie, czy to przez bagaznik, przez dziure ktora wytnie w dachu czy tez z wkladki zamka .
natomiast czujnik zbicia szyby dziala tylko i wylacznie jak sama nazwa wskazuje na uderzenie .

robertdg - 16-10-2010, 19:59

Rafal_Szczecin, jakby nie było, zawsze jakieś to utrudnienia i conajmniej 1sekunda w plecy, a to juz duzo ;-)
Rafal_Szczecin - 16-10-2010, 21:24

robertdg napisał/a:
conajmniej 1sekunda w plecy, a to juz duzo ;-)

zdaze zbiec i wyrwac nogi i rece.

Psikus - 16-10-2010, 22:35

Rafal_Szczecin, rozumiem, ze twój gal miał fabrycznie już centralny zamek z pilotem, a alarm ktory dołożyłeś to tzw. bezpilotówka?
Przydał by się czujnik przechyłów w razie wizyty "felgojumaczy" :wink:

londolut - 16-10-2010, 22:40

Psikus napisał/a:
O tym pisałem - lawetówka.
londolut napisał/a:
zamontuj czujnik holowania

Rafal_Szczecin - 17-10-2010, 10:44

Psikus napisał/a:
Rafal_Szczecin, rozumiem, ze twój gal miał fabrycznie już centralny zamek z pilotem, a alarm ktory dołożyłeś to tzw. bezpilotówka?

dokladnie tak .
o felgojumaczy nie mam sie co bac :)
nie kazdy wulkanizator moze poradzic sobie z odkreceniem moich kol, a co dopiero jumacze bez odpowiedniego sprzetu :D

mkm - 17-10-2010, 12:09

Wracając do śruby z jarzma...
Rafal_Szczecin napisał/a:

teraz tylko pytanie dlaczego, moze jej jakosc nie byla jakas super hiper ( z zestawu QB )

Mam odpowiedz :mrgreen:
Tak się dzieje gdy traktuję się tarcze tak:
Derpin napisał/a:
że potrafiły rozświetlić nie jeden mrok :P

:mrgreen:
Przy upalaniu nawet najlepsze zamienniki padają "w sekundzie"...

Psikus - 17-10-2010, 12:52

Rafal, jak komuś do gustu twoje felgi przypadną to i sposób na odkręcenie się znajdzie ;)

wracając do Twojego Galanta, czy ten nowy tajemniczy mod to nie czasem lampy z jdma :?:

Rafal_Szczecin - 17-10-2010, 13:36

Projekt to niestety nie lampy z jdmma,z checia bym widzial u siebie lampy od legiego,ale nie idzie ich kupic.projekt nie bedzie nowatorski,bo juz kilka osob ma to u siebie w galach
Psikus - 17-10-2010, 14:54

soczewki...też nad tym myślę, ale weny brak :(