Nasze Miśki - Bandyta
londolut - 15-10-2010, 22:49
Rafi, alarm jak alarm - odcięcie w nim jest ważne. Najlepiej odciąć i pompę i rozrusznik. Do tego zamontuj czujnik holowania.
Psikus - 15-10-2010, 23:55
londolut napisał/a: | Najlepiej odciąć i pompę i rozrusznik. | rozrusznik odetniesz-na popych zapali, pompe się odetnie -można awaryjnie na gazie odpalić więc jedna i druga opcja do niczego w tym przypadku. Do tego galant ma ori immo które powinno wystarczyć żeby samochodem nie odjechać. W tym przypadku najlepszą opcją jest dodatkowe odcięcie poza alarmem, które w razie czego uratuje wózek przed złodziejem kluczyków, ale szczerze nie mam pojęcia co by tu odciąć żeby skutecznie unieruchomić samochód zasilany lpg.
robertdg - 16-10-2010, 10:05
Psikus napisał/a: | ale szczerze nie mam pojęcia co by tu odciąć żeby skutecznie unieruchomić samochód zasilany lpg. | a może pooprostu załozyć alarm, na który kazdy zwróci uwage http://www.youtube.com/watch?v=V3LZRVvqZRQ
albo taki alarm gdzie masz pewnośc, że nikt nie odjedzie Twoim autem http://www.youtube.com/watch?v=nSx_29krV7A
Ewentualnie pozbawić sterowania aparatu zapłonowego - tele, że zlawetowanie auta jest wciąz mozliwe, na to też jest rada, założyć pneumatyczne zawieszenie i przy podjeździe na miejsce postawić go na glebie
Rafal_Szczecin - 16-10-2010, 15:36
alarm ma informowac o ( odpukac ) probie wejscia do samochodu po radio . i ta funkcje spelnia .
o to ,ze ukradna auto sie nie martwie.
po pierwsze galantow nie kradna ,po drugie w kluczyku jest immo. tak wiem, ze to wszystko jest do obejscia, ale zeby zajumac galanta, to trzeba byloby miec na niego zlecenie, i nie zapominajmy, ze nie jest to juz najnowszy samochod .
jak by ktos nie wiedzial, to u mnie w pracy zakladam alarmy, wiec nie musicie informowac co by sie przydalo, a co nie
Psikus - 16-10-2010, 17:51
Rafal_Szczecin napisał/a: | alarm ma informowac o ( odpukac ) probie wejscia do samochodu po radio . i ta funkcje spelnia . | dokładnie. Galant to nie passat b5
jaki alarm?
Rafal_Szczecin - 16-10-2010, 19:51
Psikus napisał/a: | dokładnie. Galant to nie passat b5 |
otoz to .
alarm to jednostka ENIGMY, to tego w srodku czujnik ruchu i syrena z wlasnym zasilaniem.czyli dosc prosto,zadnych fajerwerkow w postaci domykania szyb, itp itd. tak mialo byc. wszystko sterowane za pomoca oryginalnego pilota (uparlem sie na to)
wybor czujnika ruchu, bo zacznie wyc gdy ktos bedzie w srodku, nie wazne jakim sposobem wejdzie, czy to przez bagaznik, przez dziure ktora wytnie w dachu czy tez z wkladki zamka .
natomiast czujnik zbicia szyby dziala tylko i wylacznie jak sama nazwa wskazuje na uderzenie .
robertdg - 16-10-2010, 19:59
Rafal_Szczecin, jakby nie było, zawsze jakieś to utrudnienia i conajmniej 1sekunda w plecy, a to juz duzo
Rafal_Szczecin - 16-10-2010, 21:24
robertdg napisał/a: | conajmniej 1sekunda w plecy, a to juz duzo |
zdaze zbiec i wyrwac nogi i rece.
Psikus - 16-10-2010, 22:35
Rafal_Szczecin, rozumiem, ze twój gal miał fabrycznie już centralny zamek z pilotem, a alarm ktory dołożyłeś to tzw. bezpilotówka?
Przydał by się czujnik przechyłów w razie wizyty "felgojumaczy"
londolut - 16-10-2010, 22:40
Psikus napisał/a: | Przydał by się czujnik przechyłów w razie wizyty "felgojumaczy" | O tym pisałem - lawetówka. londolut napisał/a: | zamontuj czujnik holowania |
Rafal_Szczecin - 17-10-2010, 10:44
Psikus napisał/a: | Rafal_Szczecin, rozumiem, ze twój gal miał fabrycznie już centralny zamek z pilotem, a alarm ktory dołożyłeś to tzw. bezpilotówka?
Przydał by się czujnik przechyłów w razie wizyty "felgojumaczy" |
dokladnie tak .
o felgojumaczy nie mam sie co bac
nie kazdy wulkanizator moze poradzic sobie z odkreceniem moich kol, a co dopiero jumacze bez odpowiedniego sprzetu
mkm - 17-10-2010, 12:09
Wracając do śruby z jarzma...
Rafal_Szczecin napisał/a: |
teraz tylko pytanie dlaczego, moze jej jakosc nie byla jakas super hiper ( z zestawu QB ) |
Mam odpowiedz
Tak się dzieje gdy traktuję się tarcze tak:
Derpin napisał/a: | że potrafiły rozświetlić nie jeden mrok |
Przy upalaniu nawet najlepsze zamienniki padają "w sekundzie"...
Psikus - 17-10-2010, 12:52
Rafal, jak komuś do gustu twoje felgi przypadną to i sposób na odkręcenie się znajdzie
wracając do Twojego Galanta, czy ten nowy tajemniczy mod to nie czasem lampy z jdma
Rafal_Szczecin - 17-10-2010, 13:36
Projekt to niestety nie lampy z jdmma,z checia bym widzial u siebie lampy od legiego,ale nie idzie ich kupic.projekt nie bedzie nowatorski,bo juz kilka osob ma to u siebie w galach
Psikus - 17-10-2010, 14:54
soczewki...też nad tym myślę, ale weny brak
|
|
|