Nasze Miśki - Jak wino...
Hugo - 27-09-2011, 23:02
Naprawdę wygląda nieporównywalnie lepiej. Czas na wnętrze!
Anonymous - 27-09-2011, 23:40
sveno, witaj wśród posiadaczy Avanca w nietypowym kolorze (czarne i srebrne jakieś takie pospolite teraz ) naprawdę ładnie się to komponuje jakie plany co do tablicy ? bo rzeczywiście widziałbym tam małą robioną na zamówienie, i powiedz jeszcze co chcesz modzić w kierunki xenonu, soczewki z gotowego zestawu czy sam będziesz rzeźbił ?
sveno - 28-09-2011, 00:15
Hugo napisał/a: | Czas na wnętrze! | wleciały zegary z VR4, niedługo wleci folia na konsole środkową i to na razie tyle, póki co innych zmian nie będzie (przynajmniej tych "wysokobudżetowych jak deska, skóra... brak $$$... chyba że... czekajcie sprawdzę totka, dzisiaj było 50 000 000PLN )
O tych lampach zapomniałem na śmierć, podeślij na PW nr. konta, a ja Ci wysle adres do wysyłki
Derpin napisał/a: | witaj wśród posiadaczy Avanca | do Avanca to mu jeszcze bardzo dużo brakuje, teraz jest powiedzmy Avancelook
Derpin napisał/a: | jakie plany co do tablicy ? |
na razie żadne, zostaje jak jest, jak znowu będę miał potrzebę zmienienia czegoś to będziemy działać.
Derpin napisał/a: | soczewki z gotowego zestawu czy sam będziesz rzeźbił ? |
a to są jakieś gotowe zestawy? Raczej postaram się samemu temat ogarnąć, zainspirował mnie robertdg nieźle mu to wyszło, ale to już dłubanina na długie zimowe wieczory.
robertdg - 28-09-2011, 08:16
sveno napisał/a: | chyba że... czekajcie sprawdzę totka, dzisiaj było 50 000 000PLN | Trafiłeś coś, żeś tak zaniemówił
Co dop podłaczenia światełek, szczerze przyznam, nie mam bladego pojęcia jak ja to podpinałem ale wiem, że nie było to takie trudne
Anonymous - 28-09-2011, 09:21
sveno napisał/a: | a to są jakieś gotowe zestawy? |
http://allegro.pl/bixenon...1833538141.html
kompletny zestaw P&P i do tego bixenon swinks_uk ma takie u siebie i sobie bardzo chwali, minusem tego zestawu jest to że do otworu w soczewce pasuje tylko palnik więc jak już przykręcisz soczewkę to nie będzie można włożyć zwykłej żarówki... sam się nad tym zastawiam tylko najpierw muszę wymyślić kto spoleruje mi obecną homologację ze szkła i wygraweruje nową
Tomek - 28-09-2011, 10:42
mam gdzieś dla Ciebie tą gumkę do krańcówki drzwi
to pewnie na Orawie sobie odbierzesz
auto fajowe, będzie drugi Avance na spotach
mój niestety się tak nie błyszczy
Tomek - 29-09-2011, 08:09
sveno napisał/a: |
oj będziemy świętować na Orawie, weź sobie kierowcę bo ja będę miał Łącką i Okowite Wierchomlańską |
BOŻE, zaczynam się bać tego spota i chyba wymyślę coś, żeby się wymigać
sveno - 29-09-2011, 13:40
robertdg napisał/a: | Trafiłeś coś, żeś tak zaniemówił | no trafiłem, w jednym zakładzie nawet 2 cyfry, ale za to nie płacą
robertdg napisał/a: | Co dop podłaczenia światełek, szczerze przyznam, nie mam bladego pojęcia jak ja to podpinałem ale wiem, że nie było to takie trudne |
chyba znalazłem rozwiązanie: http://www.mazdaspeed.pl/...hp?f=29&t=84877 mam dokładnie taki sam przekaźnik i ostatnie 3 posty tłumaczą jak zrobić sterowanie minusem jutro będę działał
Derpin napisał/a: | sam się nad tym zastawiam tylko najpierw muszę wymyślić kto spoleruje mi obecną homologację ze szkła i wygraweruje nową | też się nad tym zastanawiam i jedyne co mi przychodzi do głowy do dorwać po godzinach Panią która na stoisku w Tesco graweruje różne obrazki i napisy na szkle np. kuflach do piwa, myślę, że nie będzie większym problemem dla niej wygrawerowanie kilku literek na kloszu
tomek84 napisał/a: | mam gdzieś dla Ciebie tą gumkę do krańcówki drzwi
to pewnie na Orawie sobie odbierzesz | Tomek się nareszcie pojawił po swoim weselu długo dochodziłeś do siebie widzę z gumką mi się nie pali więc Orawa ok.
tomek84 napisał/a: | auto fajowe, będzie drugi Avance na spotach | thx, ale to niestety tylko Avancelook
tomek84 napisał/a: | mój niestety się tak nie błyszczy | może polerka? tomek84 napisał/a: | BOŻE, zaczynam się bać tego spota i chyba wymyślę coś, żeby się wymigać | nie ma czego, nie będzie bolało... no może następnego dnia głowa tylko spróbuj nie przyjechać
wczoraj miała miejsce zabawna historia: mój młodszy brat poproszony o ocenę zmian w Galancie powiedział tak: teraz to jest Forfiter it's pikny, jest beautiful . Dla nie znających tematu (są tacy?) blues by Cezik: http://www.youtube.com/watch?v=1b0uomM9z0g
a tu natchnienie dla Cezika: http://www.youtube.com/wa...feature=related
Tomek - 29-09-2011, 14:36
ooo, w końcu się coś dzieje
a jako, że siedze w pracy i jestem jak zawsze bardzo zajety, to cos popisze tutaj
sveno napisał/a: | Tomek się nareszcie pojawił po swoim weselu długo dochodziłeś do siebie widzę z gumką mi się nie pali więc Orawa ok.
|
nie było tak źle, na forum już w niedziele byłem
tyle, że nie pisałem, w sumie do wtorku miałem dość roboty, a czasu jak zwykle tylko 24h w dniu
sveno napisał/a: | tomek84 napisał/a: | auto fajowe, będzie drugi Avance na spotach | thx, ale to niestety tylko Avancelook
|
na dobrą sprawę to żaden Avance to nie Avance, tylko Elegance + bumper change
a co za tym idzie i zmiana wnętrza i takie tam
wnętrza nie masz co zazdrościć, wręcz przeciwnie
sveno napisał/a: | tomek84 napisał/a: | mój niestety się tak nie błyszczy | może polerka?
|
w piątek miał robiony dobry wosk
błyszczał się ledwie do soboty
we wtorek już masakra, całe zakurzone
wiem, że wosk to nie polerka, ale to nie w tym rzecz, po prostu na czarnym wszystko widać
no chyba, że to:
sveno napisał/a: | może polerka? |
to jakaś konkretna propozycja, to chętnie przyjmę
sveno napisał/a: | tomek84 napisał/a: | BOŻE, zaczynam się bać tego spota i chyba wymyślę coś, żeby się wymigać | nie ma czego, nie będzie bolało... no może następnego dnia głowa tylko spróbuj nie przyjechać |
jak ja następnego dnia wróce??
Ewelina nie bardzo się garnie do prowadzenia Galanta, tym bardziej w trase dłuższą niż 5 km
dawidoski13 - 29-09-2011, 17:00
sveno napisał/a: | może polerka? |
Jeśli można to też się piszę na akcję polerowania
sveno - 29-09-2011, 20:15
tomek84 napisał/a: | to jakaś konkretna propozycja, to chętnie przyjmę |
dawidoski13 napisał/a: | eśli można to też się piszę na akcję polerowania |
swoje auto polerowałem raz i tylko prawy przerysowany bok i szczerze to nawet nieźle mi poszło, ale nie podejmę się polerowania innego auta bo bardzo łatwo zniszczyć (przypalić) lakier, u siebie mogę ryzykować, ale u kogoś innego nigdy w życiu bo naprawdę wystarczy chwila nieuwagi, druga sprawa to taka, że sprzęt mam na wsi, a trzecia to czas: jedno auto w całości to zajęcie na 6-7 godzin, zapewne wprawieni w bojach robią to szybciej, ale ja niestety nie
tomek84 napisał/a: | jak ja następnego dnia wróce??
Ewelina nie bardzo się garnie do prowadzenia Galanta, tym bardziej w trase dłuższą niż 5 km | przecież nikt nie każe nam wracać w niedziele rano!!! Spacerek po górach, dobry-tłusty obiad i popołudniu ew wieczorem można wracać
Koniec OT
Wracając do Krakowa podjechałem na kolejną stację diagnostyczną celem zlokalizowania stuków w przednim zawiasie, dostałem diagnozę: prawy banan, luz na tym sworzniu przy zwrotnicy. Co polecacie:
SLR
SH
czy coś innego?
Muszę to szybko zrobić, bo koleś z warsztatu mi powiedział, że inaczej zbieżności nie ustawi. Druga sprawa: wykrył także luz na łożysku koła tylnego prawego. Co kupić: samo łożysko czy razem z piastą? Jaki producent?
Ogólnie to jestem zadowolony z warsztatu bo w dwóch poprzednich tych usterek nie zdiagnozowali, więcej ich nie odwiedzę a i o odpowiednią reklamę zadbam
Andrew - 29-09-2011, 21:49
Ja mam górne z tej firmy. Jak narazie są ok. Firma chińska
Jackall - 29-09-2011, 22:33
No proszę, kilka dni człowiek nie na dostępu do kompa a tu w temacie takie rewolucje się dzieją
Muszę przyznać, że rekińczyk bardzo ładnie się prezentuje
Moje gratulacje
sveno napisał/a: | jedno auto w całości to zajęcie na 6-7 godzin | mi ze szwagrem wyszło nawet dłużej (być może przez to, że człek nie wielbłąd ) ale nie zgodzę się, że sveno napisał/a: | bardzo łatwo zniszczyć (przypalić) lakier, u siebie mogę ryzykować, ale u kogoś innego nigdy w życiu bo naprawdę wystarczy chwila nieuwagi | u mnie nic się nie przypaliło a naprawdę mocno polerowaliśmy. Może to była kwestia pasty, polerki czy po prostu fuksa mieliśmy ale nic się złego z lakierem nie stało.
Miałem tylko (a w zasadzie to mam do dzisiaj ) takie jakby "tłuste" ślady po mleczku z woskiem i nie bardzo mogę sobie z tym poradzić (podpowie ktoś coś jak to usunąć?)
Hugo - 30-09-2011, 09:00
sveno napisał/a: | luz na łożysku koła tylnego prawego | I jeszcze powiedz, że auto się normalnie prowadziło? Tył nie myszkował? sveno napisał/a: | Co kupić: samo łożysko czy razem z piastą? Jaki producent? | Kup całe łożysko z piasta. Ponoć dobre są firmy JPN. Na alle... ok. 150 zł.
Owczar - 30-09-2011, 09:26
Na tył tylko z piastą bo nie przełożysz zębatki ABS...
|
|
|