To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)

Anonymous - 18-11-2011, 15:17

cns80 napisał/a:
Na allegro po kilkanaście złotych ;)

dolicz przesyłkę, wyjedzie to samo co możesz mieć na miejscu, od ręki bez czekania na listonosza.

cns80 napisał/a:
Tylko przydałaby się pompka z akumulatorem ciśnienia :)

moja org pompka radzi sobie bardzo przyjemnie.

Anonymous - 18-11-2011, 19:23

Lechfan,

Uploaded with ImageShack.us

fj_mike - 18-11-2011, 19:55

m6riano spazmów dostanie :mrgreen:
sveno - 18-11-2011, 20:03

fj_mike napisał/a:
:0 mało tego, pojedzie do Szczecina i zostawi Galanta Derpina na cegłach, a sam wróci na blu-stalówkach :)
a tak poważnie to mam mieszane odczucia co do tego moda: fakt efekt nietuzinkowy, ale jakoś taki, że tak powiem bożonarodzeniowy-choinka :)

Anonymous - 18-11-2011, 21:36

sveno napisał/a:
fj_mike napisał/a:
:0 mało tego, pojedzie do Szczecina i zostawi Galanta Derpina na cegłach, a sam wróci na blu-stalówkach :)
a tak poważnie to mam mieszane odczucia co do tego moda: fakt efekt nietuzinkowy, ale jakoś taki, że tak powiem bożonarodzeniowy-choinka :)

sprzeczne uczucia :D ten efekt miał być :P jak mi się znudzi to w przyszły sezon jedziemy na innym kolorze :P pasuje do kolorowych naklejek na klamkach i pokrywce baku :P

a zainspirowała mnie milka kolesia

Uploaded with ImageShack.us

rosomak1983 - 19-11-2011, 01:41

nawet ok do białego to pasuje wszystko, ale nie czaje dlaczego na zime nie macie drugiego kompletu alusów... :? Na 1/3 roku auto traci sporo uroku... :roll:
Xsystoff - 19-11-2011, 10:40

Dokladnie, szczegolnie ze w dzisiejszych czasach alusy w zimowych rozmiarach (15,16") sa tanie jak barszcz.
stary alfer - 19-11-2011, 15:03

rosomak1983 napisał/a:
ale nie czaje dlaczego na zime nie macie drugiego kompletu alusów

Teraz będzie german style ;)

Anonymous - 19-11-2011, 17:04

ja w poprzednią zimę przy moim Lancerku miałem na zimę pomarańczowe felgi, reakcja ludzii, bezcenna ;D
Anonymous - 25-11-2011, 15:04

Białas już roczek u mnie :D :occasion4:

małe posumowanie:

obecny stan licznika ~214 czyli przez rok udało się stuknąć 33 tys, głownie trasy poznań szczecin oraz wypady do hamburga, i wakacje w Chorwacji.

od zakupu trochę rzeczy udało się wymienić:

kompletny rozrząd, plus potem wymiana jednej hałasującej w nim nowej rolki więc do tego kolejny nowy pasek,
filtry, oleje, paski pk, filtr K&N
kompletne sprzęgło Exedy, + wysprzęglik TRW
tarcze Bosch + klocki TRW, a po przetoczeniu tarcz klocki Bosch - wreszcie nic nie bije 8)
obie plecionki wydechu,
przewody WN, kopułka, palec i świeczki,
drążki kierownicze i końcówki drążków,
kompresor klimy x2, do tego chłodnica, osuszacz, zawór rozprężny + prawie wszystkie przewody :roll:
naprawa mechanizmu wycieraczek + lakierka ramion,
prostowanie felg, 2 nowe opony nankang ns2,
org aluminiowe nakładki progowe,
carbon 3m dinoc na kokpicie + zerwanie marmurka z reszty przełączników,
ledy w środku,
spryskiwacze mgłowe z C3
podtlenek LPG,

i pewnie jeszcze jakieś pierdoły o których nie pamiętam

razem z robociznami ok 12 tys zł.
więc w sumie gdyby nie awaria klimy powiedziałbym, że sama eksploatacja i ogólnie nie ma co na gala narzekać, zawsze dowozi do celu a potem do domu :P

aktualnie do wymiany pójdą tylne wachacze + śruby mimośrodowe, a potem kompletna geometria,
no i kończy się tłumik końcowy bo buczy przy 2 tys obrotów :P
muszę też opłacić OC prawie tysiąc zł :evil:

galant ma też małą dziurkę w serduszku :cry: tzn uszczelka pod tylną głowicą jest wydmuchana na jednym z kanałów olejowych, przez to w garażu mam plamę pod autem, i co 3,5 tys dolewka 0,5L oleju, na pewno nie jest to wyciek spod pokrywy zaworów, no i do tego delikatnie zaczyna pocić się przednia głowica.
Mimo wszystko silnik ma moc i odpycha się bardzo przyjemnie, ostatnio udało się objechać Passka B5FL 1,9tdi po virusie na 160km i 370Nm, do tego pasacik był już na zimowych butach a galant jeszcze na letnich szerokich kapciach. 8)

do uszczelek pod głowicami, w planach na przyszły rok jest zrobienie łożysk w skrzyni i tylnych nadkol, mimo że wyglądają jeszcze do przyjęcia.

w między czasie wskoczyło zimowe koło:

i nastała cisza 8) nic nie szumi, nic nie dudni, spokój miło i mięciutko się teraz jeździ, te nowe nankangi ns2 mimo świetnego trzymania są jednak jak dla mnie za głośne i na przyszłe lato kupuje coś innego a te pójdą na allegro. Zimowy setup nie wiem czy mi się podoba :rolleyes: , na razie przyzwyczajam się :D i jednego dnia jest fajnie a drugiego myślę że czarne były lepsze :P ale na allegro ciężko upatrzyć sensowne 15" alu na rozstaw 4x114,3 i to jeszcze żeby mi się podobało i było w cenie do 5 stówek, więc na razie stal w kolorze, a na przyszły sezon jak mi się znudzi to albo powrót do czarnego.albo fioletowe ostatni mi się marzą ;) :D

Xsystoff - 25-11-2011, 15:31

Uszczelka pod glowica nie tragedia, wymienisz i bedzie sucho 8)

Mi sie nie widza te stalowki niebieskie, sorry ale nie nie nie :P dawaj na czarno ;]

wilk88 - 25-11-2011, 15:34

Derpin napisał/a:

w między czasie wskoczyło zimowe koło:

Jak na moje fajowo ;) tzn. super (nie wiem czy takie słownictwo jest znane w każdej części Polski)

stary alfer - 25-11-2011, 16:08

Xsystoff napisał/a:
Mi sie nie widza te stalowki niebieskie, sorry ale nie nie nie dawaj na czarno ;]

Potwierdzam.

Dominik, na alu byłby szał, stalówki zdecydowanie nie nadają się na takie malowanie.

Masz słuszne obiekcje co do koloru Dominik ;)

Rafal_Szczecin - 25-11-2011, 16:42

Xsystoff napisał/a:
Mi sie nie widza te stalowki niebieskie, sorry ale nie nie nie

ja tez jestem na nie

rosomak1983 - 25-11-2011, 17:31

mi sie podoba, bialemu we wszystkim ładnie :D