[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji
Minuello - 06-05-2013, 09:41
Hmm a mnie dopadała dziwna sprawa a mianowicie otwierając drzwi pasażera z przodu czujnik czasami złapie a czasami nie, a jeżeli otworze któreś inne drzwi to od razu załapuje i ten zwalony czujnik. To wina czujnika ?
kaczka81s - 06-05-2013, 11:04
Minuello, na pewno mam to samo w toyocie, trzeba wyciągnąć czujnik, wyczyścić styki i posmarować, pewnie trochę pordzewiał.
Seb.Z. - 06-05-2013, 17:35
Zdejmujesz gumkę z czujnika, odkręcasz jeden wkręt. Wyjmujesz czujnik, odłączasz, otwierasz czyścisz styki, składasz i dział dalej. To w zasadzie nie czujnik tylko zwykły przełącznik stykowy. Już nie pamiętam szczegółów budowy, możliwe że trzeba w środku coś podgiąć jeżeli samo czyszczenie by nie wystarczyło.
Jak robiłem to u siebie to przy jednym pies mi pomógł i pogryzł Musiałem szukać drugiego...
Minuello - 07-05-2013, 12:08
Seb.Z. napisał/a: | Zdejmujesz gumkę z czujnika, odkręcasz jeden wkręt. Wyjmujesz czujnik, odłączasz, otwierasz czyścisz styki, składasz i dział dalej. To w zasadzie nie czujnik tylko zwykły przełącznik stykowy. Już nie pamiętam szczegółów budowy, możliwe że trzeba w środku coś podgiąć jeżeli samo czyszczenie by nie wystarczyło.
Jak robiłem to u siebie to przy jednym pies mi pomógł i pogryzł Musiałem szukać drugiego... |
Dokładnie tak zrobiłem jak mówiłeś działa elegancko )
pawel41418 - 09-05-2013, 14:14
W Brzesku zapytaj w firmie Dragun na ulicy Wiejskiej 73 nr. tel. 668-426-073 bądź 146632373
rsx - 09-05-2013, 20:32
Pytanie troszke poza tematem, ale czy ktos wie jak do tego:
bez zmiany tłumika, dobrac ladnie wygladajaca (niekoniecznie sportowa) koncowke?
kaczka81s - 10-05-2013, 00:35
Jak to "jak" Normalnie Jedziesz do supermarketu, wchodzisz na dział samochodowy, szukasz FAJNEJ końcówki i kupujesz. Montujesz i po krzyku
A na serio, luknij na aledrogo, końcówek bez liku, tam na pewno znajdziesz coś fajnego. rsx napisał/a: | (niekoniecznie sportowa) | nie musisz kupować "rynny"
Minuello - 10-05-2013, 13:33
Dopadło mnie i to w najgorszym czasie. Do wymiany mam 2 dolne wahacze z lewej strony ten banan i podłużny. Jakiej kupić firmy i tanio oraz czy można pojedynczo wymienić (choć wiem że powinno się dwa) ale z kaską cienko
rsx - 10-05-2013, 15:54
kaczka81s napisał/a: | Jak to "jak" Normalnie Jedziesz do supermarketu, wchodzisz na dział samochodowy, szukasz FAJNEJ końcówki i kupujesz. Montujesz i po krzyku
A na serio, luknij na aledrogo, końcówek bez liku, tam na pewno znajdziesz coś fajnego. rsx napisał/a: | (niekoniecznie sportowa) | nie musisz kupować "rynny" |
I to zakonczenie koncowki tutaj widocznej wcale nie przeszkadza w montazu czegos innego?
marycjusz - 10-05-2013, 16:46
Minuello napisał/a: | Dopadło mnie i to w najgorszym czasie. Do wymiany mam 2 dolne wahacze z lewej strony ten banan i podłużny. Jakiej kupić firmy i tanio oraz czy można pojedynczo wymienić (choć wiem że powinno się dwa) ale z kaską cienko |
Ja wymieniam pojedynczo - kończy się jeden wahacz a pozostałe trzymają się dobrze to po co od razu wymieniać dwa na raz, czy trzy czy cztery Jak masz tylko dwa do wymiany to tylko dwa wymieniaj i nie ma problemu.
Najtańsze są SRLy, SH i inne tego typu w podobnych cenach - chińszczyzna za jakieś 110-130 zł na allegro - ale na nich zrobisz jakieś 10 -15 tyś km tylko - ale jak mało kasy to możesz śmiało takie aplikować
Jak Ci się dolny prosty kończy to wymieniaj go w pierwszej kolejności jak najszybciej nawet na chińszczyznę bo jak Ci wypadnie sworzeń, koło w poprzek i masakra Miałem taką akcję w poprzednim Galu
k@rol - 10-05-2013, 18:07
rsx napisał/a: | to zakonczenie koncowki tutaj widocznej wcale nie przeszkadza w montazu czegos innego? |
zakończenie zawsze można uciąć i nie ma problemu, ja mam tak zrobione
Minuello napisał/a: | 2 dolne wahacze z lewej strony ten banan i podłużny. Jakiej kupić firmy i tanio oraz czy można pojedynczo wymienić (choć wiem że powinno się dwa) ale z kaską cienko |
Proponuję rozejrzeć sie za firmą regenerującą takie sprzęty, o ile masz oryginały jeszcze, ja płaciłem 60zł od sworznia plus ok 120 zł za cukierki bananów, na prostym tuleje były ok więc nie ruszałem ich...jeżdżę już na nich jakieś 2,5 roku i jestem zadowolony
Minuello - 11-05-2013, 08:51
http://allegro.pl/wahacze...html#tabsAnchor zakupilem taki oto wynalazek nawet narazie doraznie bo musze wymienic chociaz ten prosty bo na dolkach dosc mooocno tlucze
kaczka81s - 12-05-2013, 00:12
k@rol napisał/a: | zakończenie zawsze można uciąć i nie ma problemu, ja mam tak zrobione |
Ja nawet ucięte nie miałem i końcówki miałem przykręcone. Spokojnie ci wejdzie w Galach chyba takie tłumiki z wargami montowali
marycjusz - 12-05-2013, 00:18
Minuello napisał/a: | http://allegro.pl/wahacze-wahacz-dolny-mitsubishi-galant-przod-i3239004841.html#tabsAnchor zakupilem taki oto wynalazek nawet narazie doraznie bo musze wymienic chociaz ten prosty bo na dolkach dosc mooocno tlucze |
ha! Tak tanio to jeszcze nie widziałem żadnego wahacza do galanta Na rok powinien wystarczyć
Minuello - 12-05-2013, 07:33
No cena jest naprawdę mocno kusząca. Banan kosztuje 134zł. W poniedziałek jadę po odbiór więc zobaczymy co to będzie
|
|
|