[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module
Krzysiek_slask - 07-06-2019, 14:47
A ma ktoś może rozpiskę pinów z wtyczki z modułu 8785A010 ?
Taka informacja mogłaby ułatwić potencjalną naprawę
Molo - 07-06-2019, 15:39
post nr 19:
https://www.evolutionm.ne...luetooth-2.html
tu masz rozpiskę pinów w starym (jak Twój) module i w nowym - oraz jak zrobić przejście ze starego na nowy.
Ja zrobiłem przejściówkę i używam nowy bez problemu (ale mam MMCSa z obsługą usb)
Jarcev - 30-06-2019, 19:11
Mój moduł padł i chciałbym podmienić, wczoraj wyciagnalem i mam ten z końcówką a010 bez USB oczywiście. Z tego co udało mi się wyczytać to nr następnego może być wyższy, mógłby ktoś podać jakie konkretnie numery i tak przy okazji czy ktoś nie ma takiego na sprzedaż
grzesiopol - 30-06-2019, 20:15
Np. https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1564339#1564339
robertn5012 - 02-07-2019, 21:20
Możesz spokojnie szukać nawet z Outlandera.
lukaszlow - 09-02-2020, 20:53 Temat postu: Hands Free System połączenie Bluetooth Witam. Panowie mam problem z systemem "Hands Free System". Aplikacja bluetooth w telefonie nie widzi radia a co za tym idzie nie mogę sparować telefonu z radiem
Problem pojawił się po zmianie telefonu. Jeszcze do niedawna miałem Samsunga Galaxy 6 i wszystko było dobrze, zero problemów. Zmieniłem telefon też na Samsunga tyle ze Note 9 i nie mogę nawiązać połączenia bo nie widzi mi telefon samochodu Może ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać?? jestem pewien ze problem leży po stronie bluetooth w telefonie może da się to jakoś ustawić. Może bluetooth w tych nowych telefonach jest jakiś inny, nowszy, ale nawet jeśli tak to dlaczego miał by być wstecz niekompatybilny. Dziwna sprawa. Na koniec dodam ze telefon za pomocą bluetooth łączy się z wszystkimi innymi bajerami w domu jakie mam z bluetoothem wiec jest sprawny.
MarekZp - 15-02-2020, 14:09
Czy kable od tych przycisków idą bezpośrednio do radia czy najpierw do modułu bluetooth?
Z tego co widzę w instrukcji gniazd, to pod numerami 5,6,7,14,15,16 są podpięte chyba te kable. Tylko to jest 6 gniazd, a z przyciski mają kostkę z 4 kablami. Potrzebuje te przyciski odłaczyć od radia jednocześnie znaleść ich koniec czyli wtyczkę z tymi 4 kablami.
grzesiopol - 16-02-2020, 11:29
Nie przyciski tylko kostki. I w czym masz problem? Masz przecież rozpisane które piny chcesz znaleźć, a z twojego wpisu trudno zrozumieć czego oczekujesz. Prościej by było jakbyś napisał które 4 przewody cię interesują.
Pierwsza opcja to idziesz do samochodu, odpinasz radio, patrzysz na kostkę i lokalizujesz te swoje 4 przewody, patrzysz gdzie idą.
Druga opcja to znajdź sobie schematy elektryki do Lancera i popatrz na schematy radia i idź śladem tych przewodów.
MarekZp - 16-02-2020, 12:22
grzesiopol napisał/a: | Nie przyciski tylko kostki. I w czym masz problem? Masz przecież rozpisane które piny chcesz znaleźć, a z twojego wpisu trudno zrozumieć czego oczekujesz. Prościej by było jakbyś napisał które 4 przewody cię interesują.
Pierwsza opcja to idziesz do samochodu, odpinasz radio, patrzysz na kostkę i lokalizujesz te swoje 4 przewody, patrzysz gdzie idą.
Druga opcja to znajdź sobie schematy elektryki do Lancera i popatrz na schematy radia i idź śladem tych przewodów. |
Przyciski. Chodzi o te od zestawu bluetooth, które są przy kierownicy. Są 3 przyciski i z ich płytki wychodzi kosta z 4 kablami. I nie wiem dokładnie które to są, bo na tym schemacie co podałem wyzej nie jest wyraźnie opisane. Napisałem, ze interesuje mnie znalezienie pinów kabli, które wychodzą z przycisków od bluetooth z kierownicy. Na schemacie jest 6 opcji, a kanbli tylko 4. W radiu mam wpiętę wszystkie gniazda.
Dlatego nie wiem czy wypiąć wszytskie 6 ( 5,6,7,14,15,16) czy tylko któreś 4. Chce te 3 przyciski wykożystać do czegoś innego, ale nie wiem dokłądnie gdzie one są wpięte, by nie ciągnąć na nowo wiązki od tych przycisków.
maly310 - 15-05-2020, 14:13 Temat postu: Moduł bluetooth gdzie się znajduje Witam,
czy ktoś może mi powiedzieć w którym miejscu można znaleźć moduł bluetooth?
HUGIO - 15-05-2020, 14:24
Nad schowkiem, tu masz wideo poradnik: https://www.youtube.com/c...GWsyQzyw/videos
maly310 - 15-05-2020, 14:31
Wielkie dzięki
kamilabc10abc - 24-05-2020, 16:05
Witam i prosze o pomoc,
zakupiłem dopiero co samochód i nie działa mi zestaw bluetooth, troszke poczytałem i posprawdzałem w aucie noi wszystko zdaje się być na miejscu, tj przyciski przy kierownicy, mikrofon wpięty, moduł również podpięty.
Nie wykrywa mi jednak opcji bluetooth w komputerze, tak samo w service menu nie mam opcji hands free, a przyciski oczywiście nie reagują.
I tutaj moje pytanie co się może dziać?
Czy jakaś aktualizacja oprogramowania się kłania czy może komputer nie wykrywa bo moduł możę być padnięty?
Lancer 2007 2.0 DID.
Pozdrawiam
tyku - 24-05-2020, 18:31
kamilabc10abc, Moduł jest uszkodzony. Trzeba go odłączyć (sprawdź, czy się nie nagrzewa), bo może pobierać prąd z akumulatora.
kamilabc10abc - 24-05-2020, 19:08
Dziękuje za odpowiedz.
Jak sprawdzałem to był ciepły, w takim razie odrazu pójdę go odłączyć
Zatem jak wymienię moduł to wszystko wróci do normy? W sensie wyskoczy w komputerze, czy coś więcej trzeba?
|
|
|