Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)
daboss - 10-12-2014, 06:48
Na pewno jest taka możliwość w Dacar na ulicy Śląskiej na Oliwie. Cena to chyba 100 pln. Z tego co pamiętam to nie podłączają od ręki tylko trzeba się umówić. Nie korzystałem z ich usług, więc nie wypowiadam się co do jakości.
Drewas - 11-12-2014, 16:11
Pod latarnią zawsze najciemniej, mieszkam 50 metrów od tego zakładu całe życie, a nie wiedziałem nawet że istnieje dzięki wielkie za pomoc, sprawdzę tam
supeer - 19-02-2015, 09:11
Czesc
Chcialbym wykonac konserwacje po zimie i chcialbym sie zapytac czy posiadacie nowe kontakty lub informacje gdzie dobrze wykonuja taka usluge?
Bede dzwonil na oferty podane powyzej albo moze istnieje jakas dobra konkurencja w 3miescie? Jestem z Eg-a takze kompletnie nie znam podobnych warsztatow...
Marcino - 19-02-2015, 12:40
Zapytaj na formum kolegę Bieniak, gdzieś znajdziesz na niego namiary może zna kogoś w Elblagu bo chyba prowadzi warsztat.
Ja gdzieś ostanio jechałem chyba drogą z Gniszewa z drogi 22 do Rokitek w Tczewie przez Śliwiny, i tam widziałem duży baner,reklamował się ktoś z piaskowaniem oraz konserwacją podwozia.
xt99 - 04-08-2015, 07:47
Cześć,
szukam warsztatu w rejonie Trójmiasta który podejmie się sprawdzenia i regulacji luzów zaworowych w Colcie z 2012 roku. Silnik 4A90 czyli regulacja za pomocą szklanek. Ew. pomoc / sugestia gdzie szukać samych szklanek w cenie lepszej niż w ASO będzie mile widziana.
MasterGruzin - 24-08-2015, 11:40
Gdzie w Trójmieście najlepiej wymienić oleje (silnik, skrzynia automat) oraz amortyzatory tył?
Galant sedan 97r 2.5 V6 24V
fj_mike - 24-08-2015, 11:44
Korzystam ostatnio z Witek Serwis, mieszczą się koło przejazdu kolejowego na ul. Północnej, Gdynia.
586236084
Cenowo nie ma szału ale dobrze robią.
Krzyzak - 22-02-2016, 13:36
Gdyby ktoś w okolicach Tczewa chciał zmienić/założyć opony, wyważyć, wyprostować felgi itp. to bardzo polecam warsztat Pit-Stop w Tczewie, ul. Przemysłowa. Właśnie robię tam 2 komplety 17" i naprawdę przyznam, że dzieje się to tak jak powinno: sprawdzenie felgi, ocena bicia, czy jest konieczność prostowania, gdzie najlepiej zamontować.
Pierwszy raz też znalazłem warsztat, który ocenia niewyważenie statyczne i który próbuje polepszyć warunki pracy opony przez jej przekręcenie na feldze. Tak samo jak patrzyłem na sam proces wyważania, to zamiast bezmyślnie doklejać obciążniki to czasem te nowe zdejmują i okazuje się, że koło nie wymaga dalszej obróbki.
Ja z czystym sercem polecam.
Za zdjęcie starej opony, założenie nowej i wyważenie biorą 22.5zł od 17" felgi. Nie wiem czy mało czy dużo, ale taniej już miałem i ciężarki odpadały mi 2 dni po wyjeździe. A na dodatek wciąż czułem bicie. Tu jest naprawdę fachowo.
Marcino - 24-02-2016, 00:17
Robię jak robię bo muszę koła zawsze u nich
ŁukaszMistrz - 29-02-2016, 21:51
Cześć, poszukuję sprawdzonego mechanika z Gdańska. Problem z chłodnicą, gotuje się, strasznie "kopci" na biało z wydechu. Głowica lub uszczelka do wymiany. Sigma 3.0 rocznik 94 w automacie. Jakieś porady?
Krzyzak - 01-03-2016, 12:20
Niestety nie znam żadnego warsztatu, który robił głowicę w Mitsubishi z Gdańska.
Mój kolega kiedyś robił pompę oleju i inne kwestie w Galancie Metzgera i chyba już parę lat jeździ. Możesz spróbować: Lublewo Gdańskie, PAMA:
http://panoramafirm.pl/po...aiexlg_prt.html
Marcino - 03-03-2016, 10:07
Znam gościa w Tczewie co jeździ galantem ma TD i ma warsztat... ale nie wiem jaki z niego mechanik niestety.
Kazber - 15-03-2016, 18:59
Szukam w Trójmieście warsztatu, który zajmuje się wymianą i regeneracją przegubów
Krzyzak - 15-03-2016, 21:28
Nie znam takie, ale kolega robił gdzieś w okolicach Torunia czy Bydgoszczy - podobno bardzo renomowany zakład, praca wykonana solidnie. Ok. 380 zł za regenerację wewnętrznego. Musisz wysłać kompletne półosie - tylko wtedy robią renowację z wyważaniem.
Kazber - 15-03-2016, 23:40
Krzyzak napisał/a: | Nie znam takie, ale kolega robił gdzieś w okolicach Torunia czy Bydgoszczy - podobno bardzo renomowany zakład, praca wykonana solidnie. Ok. 380 zł za regenerację wewnętrznego. Musisz wysłać kompletne półosie - tylko wtedy robią renowację z wyważaniem. |
Myślałem, że może znajdę coś bliżej i nie będę musiał go wyciągać i wysyłać.
Dzięki. W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak odstawić auto na jakiś czas i wysłać przegub do regeneracji.
|
|
|