To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś

MKV - 14-11-2012, 11:26

Matejko napisał/a:
ta ajusa co podales to nie od tego silnika, raczej nawet jak polaczysz to nie bedzie to

Faktycznie pod tym linkiem piszą, że są to uszczelki do silnika 6G73 ale nie wiem czemu Intercars twierdzi, że sa do 6A13... Nie wiem tez czy w Cermotorze te co mi dobrał do samochodu to był ten numer (wziąłem go sam własnie z Intercarsu ale w Cermotorze go nie podawałem)

Tomek - 14-11-2012, 11:33

MKV napisał/a:
Matejko napisał/a:
ta ajusa co podales to nie od tego silnika, raczej nawet jak polaczysz to nie bedzie to

Faktycznie pod tym linkiem piszą, że są to uszczelki do silnika 6G73 ale nie wiem czemu Intercars twierdzi, że sa do 6A13... Nie wiem tez czy w Cermotorze te co mi dobrał do samochodu to był ten numer (wziąłem go sam własnie z Intercarsu ale w Cermotorze go nie podawałem)

po wyglądzie są identyczne jak do 6A13
może pasują do obu silnków

tak czy tak - nieważne, ich nie kupuj

Xsystoff - 14-11-2012, 21:51

Mam Denso TT i nie narzekam, po zmeczonych NGK zmiana na duzy plus, szczegolnie na wolnych obrotach. O ile pamietam swoj symbol swiec to chyba nawet mam w r6 te samo co Ty w v6.
m6riano - 15-11-2012, 02:56

Matejko napisał/a:

po za tym AJUSA top szit.

MKV - 15-11-2012, 10:06

m6riano napisał/a:
Matejko napisał/a:

po za tym AJUSA top szit.

To oczywista oczywistość ;)

MKV - 23-11-2012, 05:45

Misiek wczoraj przeszedł kurację przygotowującą do zimy - dostał rzeczone wcześniej nowe części:
- Denso Irydium Power IK22 x6
- Kable NGK
- uszczelka między komin a kolektor dolotowy AJUSA
- wymienione zostały wtryskiwacze benzynowe na nowsze z mniejszym przebiegiem (dzięki tomek84)

Dodatkowo okazało się, ze wypadła jedna z rurek z dolotu między przepływomierzem a przepustnicą czyli silnik zasysał lewe powietrze... ciekawe od jak dawna to było?? Może już nawet na zlocie na hamowni albo niedawno gdy zaczęły się problemy z wywalaniem check engine?

Tak czy tak na nowych świecach i kablach i ze szczelnym dolotem Biały Miś zrobił się jakiś taki żwawszy :)

Ps. podziękowania dla Serwisu MitsuManiaków (przy okazji chłopaki trochę zarazili mnie koncepcją zrobienia z Białego Misia VR2 lub VR4 - nie mówię nie :) )

Stare świece chyba już miały dość ;)

danino88 - 23-11-2012, 09:09

Cytat:
przy okazji chłopaki trochę zarazili mnie koncepcją zrobienia z Białego Misia VR2 lub VR4 - nie mówię nie :) )

ale nie powiedziałeś też tak ;)

MKV - 23-11-2012, 09:21

danino88 napisał/a:
Cytat:
przy okazji chłopaki trochę zarazili mnie koncepcją zrobienia z Białego Misia VR2 lub VR4 - nie mówię nie :) )

ale nie powiedziałeś też tak ;)

Pomysł bardzo ciekawy ale obecnie finansowo nieosiągalny - wiadomo - kryzys, kredyt itp a co więcej ślub za jakiś czas mnie pewnie czeka więc projekt musi troszkę poczekać - ile nie jestem w stanie powiedzieć ale jestem tym pomysłem zainteresowany :)

m6riano - 23-11-2012, 17:39

hehhee..przedszkolny taboret jako żywa reklama..;-)
m6riano - 23-11-2012, 17:40

MKV napisał/a:
a co więcej ślub za jakiś czas mnie pewnie czeka

pierwszy sie pisze żeby cie zawieźć do niego twoim "czarnym sedanem w tiptronicu"...;-)

danino88 - 24-11-2012, 11:19

Cytat:
Pomysł bardzo ciekawy ale obecnie finansowo nieosiągalny - wiadomo - kryzys, kredyt itp a co więcej ślub za jakiś czas mnie pewnie czeka więc projekt musi troszkę poczekać - ile nie jestem w stanie powiedzieć ale jestem tym pomysłem zainteresowany :)

tak, kryzys a nowych aut coraz więcej na drodze ;) im szybciej się zbierzesz tym lepiej :)

MKV - 26-11-2012, 11:16

danino88 napisał/a:
Cytat:

tak, kryzys a nowych aut coraz więcej na drodze ;) im szybciej się zbierzesz tym lepiej :)

Ale oszczędzam na czym mogę (nie zaniedbując oczywiście narzeczonej) żeby robić z samochodami to co chcę ;)

MKV - 03-12-2012, 10:59

Czy zamki centralne w drzwiach kierowcy były takie same od 1997 roku do końca produkcji?? Mój nie ma siły się zamykać/otwierać z pilota i muszę to robić kluczykiem co mnie trochę wkurza i chyba się na allegro po prostu rozejrzę za innym zamkiem/siłownikiem na wymianę.
Tomek - 03-12-2012, 11:15

MKV napisał/a:
Czy zamki centralne w drzwiach kierowcy były takie same od 1997 roku do końca produkcji?? Mój nie ma siły się zamykać/otwierać z pilota i muszę to robić kluczykiem co mnie trochę wkurza i chyba się na allegro po prostu rozejrzę za innym zamkiem/siłownikiem na wymianę.

rozbierz i przesmaruj

informacja od mojej koleżanki z pracy (prosiła, żebym Ci to napisał): "nie ma kobiety w domu, żeby mu powiedziała, że te zaciski i felgi (w komplecie) wyglądają tragicznie?"

MKV - 03-12-2012, 11:20

Dzis poszło zamówienie na nową piastę "dużą" czyli z flansza bo niestety nowe tarcze się przez nią trochę pokrzywiły (w każdym razie jadna) i tłucze kierownica przy hamowaniu.
Co dziwne Cermotor ma tylko chińskie no-name ale podobno na jakichś dobrych łożyskach. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba korzystać z 12 miesięcznej gwarancji ;)