Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
MKV - 14-11-2012, 11:26
Matejko napisał/a: | ta ajusa co podales to nie od tego silnika, raczej nawet jak polaczysz to nie bedzie to |
Faktycznie pod tym linkiem piszą, że są to uszczelki do silnika 6G73 ale nie wiem czemu Intercars twierdzi, że sa do 6A13... Nie wiem tez czy w Cermotorze te co mi dobrał do samochodu to był ten numer (wziąłem go sam własnie z Intercarsu ale w Cermotorze go nie podawałem)
Tomek - 14-11-2012, 11:33
MKV napisał/a: | Matejko napisał/a: | ta ajusa co podales to nie od tego silnika, raczej nawet jak polaczysz to nie bedzie to |
Faktycznie pod tym linkiem piszą, że są to uszczelki do silnika 6G73 ale nie wiem czemu Intercars twierdzi, że sa do 6A13... Nie wiem tez czy w Cermotorze te co mi dobrał do samochodu to był ten numer (wziąłem go sam własnie z Intercarsu ale w Cermotorze go nie podawałem) |
po wyglądzie są identyczne jak do 6A13
może pasują do obu silnków
tak czy tak - nieważne, ich nie kupuj
Xsystoff - 14-11-2012, 21:51
Mam Denso TT i nie narzekam, po zmeczonych NGK zmiana na duzy plus, szczegolnie na wolnych obrotach. O ile pamietam swoj symbol swiec to chyba nawet mam w r6 te samo co Ty w v6.
m6riano - 15-11-2012, 02:56
Matejko napisał/a: | ta ajusa co podales to nie od tego silnika, raczej nawet jak polaczysz to nie bedzie to |
po za tym AJUSA top szit.
MKV - 15-11-2012, 10:06
m6riano napisał/a: | Matejko napisał/a: | ta ajusa co podales to nie od tego silnika, raczej nawet jak polaczysz to nie bedzie to |
po za tym AJUSA top szit. |
To oczywista oczywistość
MKV - 23-11-2012, 05:45
Misiek wczoraj przeszedł kurację przygotowującą do zimy - dostał rzeczone wcześniej nowe części:
- Denso Irydium Power IK22 x6
- Kable NGK
- uszczelka między komin a kolektor dolotowy AJUSA
- wymienione zostały wtryskiwacze benzynowe na nowsze z mniejszym przebiegiem (dzięki tomek84)
Dodatkowo okazało się, ze wypadła jedna z rurek z dolotu między przepływomierzem a przepustnicą czyli silnik zasysał lewe powietrze... ciekawe od jak dawna to było?? Może już nawet na zlocie na hamowni albo niedawno gdy zaczęły się problemy z wywalaniem check engine?
Tak czy tak na nowych świecach i kablach i ze szczelnym dolotem Biały Miś zrobił się jakiś taki żwawszy
Ps. podziękowania dla Serwisu MitsuManiaków (przy okazji chłopaki trochę zarazili mnie koncepcją zrobienia z Białego Misia VR2 lub VR4 - nie mówię nie )
Stare świece chyba już miały dość
danino88 - 23-11-2012, 09:09
Cytat: | przy okazji chłopaki trochę zarazili mnie koncepcją zrobienia z Białego Misia VR2 lub VR4 - nie mówię nie ) |
ale nie powiedziałeś też tak
MKV - 23-11-2012, 09:21
danino88 napisał/a: | Cytat: | przy okazji chłopaki trochę zarazili mnie koncepcją zrobienia z Białego Misia VR2 lub VR4 - nie mówię nie ) |
ale nie powiedziałeś też tak |
Pomysł bardzo ciekawy ale obecnie finansowo nieosiągalny - wiadomo - kryzys, kredyt itp a co więcej ślub za jakiś czas mnie pewnie czeka więc projekt musi troszkę poczekać - ile nie jestem w stanie powiedzieć ale jestem tym pomysłem zainteresowany
m6riano - 23-11-2012, 17:39
hehhee..przedszkolny taboret jako żywa reklama..;-)
m6riano - 23-11-2012, 17:40
MKV napisał/a: | a co więcej ślub za jakiś czas mnie pewnie czeka |
pierwszy sie pisze żeby cie zawieźć do niego twoim "czarnym sedanem w tiptronicu"...;-)
danino88 - 24-11-2012, 11:19
Cytat: | Pomysł bardzo ciekawy ale obecnie finansowo nieosiągalny - wiadomo - kryzys, kredyt itp a co więcej ślub za jakiś czas mnie pewnie czeka więc projekt musi troszkę poczekać - ile nie jestem w stanie powiedzieć ale jestem tym pomysłem zainteresowany |
tak, kryzys a nowych aut coraz więcej na drodze im szybciej się zbierzesz tym lepiej
MKV - 26-11-2012, 11:16
danino88 napisał/a: | Cytat: | Pomysł bardzo ciekawy ale obecnie finansowo nieosiągalny - wiadomo - kryzys, kredyt itp a co więcej ślub za jakiś czas mnie pewnie czeka więc projekt musi troszkę poczekać - ile nie jestem w stanie powiedzieć ale jestem tym pomysłem zainteresowany |
tak, kryzys a nowych aut coraz więcej na drodze im szybciej się zbierzesz tym lepiej |
Ale oszczędzam na czym mogę (nie zaniedbując oczywiście narzeczonej) żeby robić z samochodami to co chcę
MKV - 03-12-2012, 10:59
Czy zamki centralne w drzwiach kierowcy były takie same od 1997 roku do końca produkcji?? Mój nie ma siły się zamykać/otwierać z pilota i muszę to robić kluczykiem co mnie trochę wkurza i chyba się na allegro po prostu rozejrzę za innym zamkiem/siłownikiem na wymianę.
Tomek - 03-12-2012, 11:15
MKV napisał/a: | Czy zamki centralne w drzwiach kierowcy były takie same od 1997 roku do końca produkcji?? Mój nie ma siły się zamykać/otwierać z pilota i muszę to robić kluczykiem co mnie trochę wkurza i chyba się na allegro po prostu rozejrzę za innym zamkiem/siłownikiem na wymianę. |
rozbierz i przesmaruj
informacja od mojej koleżanki z pracy (prosiła, żebym Ci to napisał): "nie ma kobiety w domu, żeby mu powiedziała, że te zaciski i felgi (w komplecie) wyglądają tragicznie?"
MKV - 03-12-2012, 11:20
Dzis poszło zamówienie na nową piastę "dużą" czyli z flansza bo niestety nowe tarcze się przez nią trochę pokrzywiły (w każdym razie jadna) i tłucze kierownica przy hamowaniu.
Co dziwne Cermotor ma tylko chińskie no-name ale podobno na jakichś dobrych łożyskach. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba korzystać z 12 miesięcznej gwarancji
|
|
|