To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "EVO byłem, ale przytyłem - Wasiowe O1T

AidsD - 22-03-2021, 10:54

W@sio, a do innych japońców np Mazdy małe chińskie rączki też robią sanki? Nie przewinęło Ci się przez przypadek?
W@sio - 29-03-2021, 11:48

AidsD napisał/a:
Nie przewinęło Ci się przez przypadek?

Wiesz co, szukałem tylko do Outlandera, podejrzewam, że jak taki nietyp już jest dostępny, to i inne też są :)

W@sio - 09-04-2021, 11:59

Miałem ambitny plan latać Outkiem już teraz - bądź co bądź jest poskładany niemal kompletnie - niestety przez niskie temperatury w warsztacie nie polakierowali mi reparaturek błotników i będę musiał to zrobić sam - a potrzebuję względnie wysokiej temperatury, tzn coś około 20 stopni.
Kilka zdjęć z przebiegu napraw :)
klick

Przy okazji wymieniłem pompę paliwa, bo moja używka rodem z EVO8 umarła śmiercią naturalną. Zainwestowałem w DW200. Wstępnie umówiłem się w Nałęczowie na korektę mapy.

Czekam na cieplejsze dni, bo zostało polakierować te nieszczęsne reparaturki (póki co są w podkładzie epoksydowym), ustawić geometrię no i zrobić Outkowi małą korektę lakieru tu i ówdzie...

Chciałem jeszcze oddać fotel kierowcy (pęknięty skaj na boku fotela) i kierownicę do obszycia.

Bzyk_R1 - 09-04-2021, 22:00

Super robota Piotrek, najbardziej newralgiczne punky ogarnięte. Szkoda że tak długo zwlekałeś z tym bo już zdążyło się zadziać dość mocno. No ale teraz dożywocie ma.
Bizi78 - 09-04-2021, 22:55

Ładnie zainfekowany zbiornik, jestem ciekawy jak wygląda u mnie 8) .
Miejmy nadzieję, że przeprowadzone prace wytrzymają chociaż parę lat :wink: .

Hugo - 10-04-2021, 09:06

Bizi78, a w MSS/Carismie zbiornik paliwa nie jest czasami plastikowy?
Bizi78 - 10-04-2021, 09:27

Szczerze, to ja jeszcze nie zaglądałem pod wykładzinę, ale patrząc po www to chyba masz rację 8) .
W@sio - 12-04-2021, 08:37

Bzyk_R1 napisał/a:
No ale teraz dożywocie ma.

Oj tak, teraz to już dożywotka. Ciekawe swoją drogą jak Noxudol zachowuje się po latach i ile wytrzyma.

Bizi78 napisał/a:
adnie zainfekowany zbiornik, jestem ciekawy jak wygląda u mnie .
Miejmy nadzieję, że przeprowadzone prace wytrzymają chociaż parę lat

Powiem Ci, że mam cichą nadzieję na co najmniej 5 lat spokoju :D
Na szczęście zbiornik udało się uratować przed niechybną śmiercią.

W sobotę przeszlifowałem podkład epoxy, zabezpieczyłem okoliczne elementy, odtłuściłem x razy i trysnąłem podkładem akrylowym oraz bazą, niestety akryl nie był do końsa suchy i w kilku miejscach baza złuszczyłą się razem z podkładem :( , więc dzisiaj będę nieco zdzierał i może maznę jeszcze raz :)

AidsD - 15-04-2021, 09:25

W@sio napisał/a:
Wiesz co, szukałem tylko do Outlandera, podejrzewam, że jak taki nietyp już jest dostępny, to i inne też są

zarzuć mi jakimiś linkami bo nawet nie wiem gdzie szukałeś i jak się to nazywa

Bizi78 - 15-04-2021, 12:31

Paweł, napisz do konkretnie jakiej Mazdy.
AidsD - 20-04-2021, 12:49

Bizi78, 323f seria BA silnik 1.5 rok 1998
Bizi78 - 20-04-2021, 13:17

Ciężki temat :? .
Zawsze możesz spytać w ASO, ale cena pewnie zabije :wink: .

AidsD - 22-04-2021, 14:55

Bizi78, eh. Może kosztować więcej jak zapłaciłem za samochód. Chyba jedynym rozwiązaniem będzie upalić śruby wypiaskować, wyspawać i w proszek dać żeby trochę to wytrzymało.
Jaro1974 - 23-04-2021, 08:52

Hugo napisał/a:
Bizi78, a w MSS/Carismie zbiornik paliwa nie jest czasami plastikowy?

W cari na bank jest plasik a co do MSS to nie jestem pewny ale chyba też jest plastik.

W@sio - 23-04-2021, 11:56

Byłem na zbieżności dzisiaj i ogólnie nie ma dramatu - dało się ustawić, choć nie było to bezproblemowe. Szkoda, że przed montażem tylnych sanek nie dorobiłem sobie regulacji pochylenia koła (nie jest to jakoś mocno skomplikowane) bo obecnie mam oba koła w dość grubym negatywie, po około 3 stopnie. Nie bez znaczenia jest tutaj też obniżenie auta, ale mając regulację mógłbym to "wyprowadzić" do granic normy.