Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
se7en - 29-02-2016, 18:45
Bizi78 napisał/a: |
U nas nawet benzyna na shellu, orlenie, statoilu kosztuje ponad 4zł gdzie tańsza jest nawet w stolicy . |
kiedy sie wyprowadzasz z czewy?
Od kilku ładnych lat zawsze kolejną ofertę miałem niższą.
Sprawdzałem directy i wszędzie jeszcze drożej wychodzi.
Tę ofertę to mi zrobił znajomy agent więc ciężko by mi było kupić taniej . |
no to nie wiem, ja na dniach jade do swojego agenta i tez bede wiedzial czy mi zdrożało, sie przekonam
robertdg - 29-02-2016, 19:03
Tyle, że o podwyżkach ubezpieczeń już od dawna trabili, pamietam jak w czerwcu slyszalem że UE ostrzegala KNF przez karami za niedostosowanie wartości ubezpieczeń, a KNF ciskał ubezpieczycieli od dawna o podwyżki, zatem to co jest wynikiem obecnej elity w dziale ubezpieczeń to zaledwie jest tylko ułamkiem tych całych podwyżek
Perki1985 - 29-02-2016, 19:05
Bizi78 napisał/a: | Rządzący szukają kasy na swoje nierealne obietnice i niestety się na nas to odbije.Zaraz pewnie jeszcze mandaty podskoczą. |
Gdyby część tych pieniędzy poszła na remont dróg w Częstochowie Jeździłem ostatnio tydzień po centrum czewy i muszę przyznać, że tragedię tam macie.
Bizi78 - 29-02-2016, 19:35
se7en napisał/a: | kiedy sie wyprowadzasz z czewy?
|
I co mam jechać do stolicy i spędzać połowę dnia w korkach lub w środkach komunikacji .
se7en napisał/a: | no to nie wiem, ja na dniach jade do swojego agenta i tez bede wiedzial czy mi zdrożało, sie przekonam |
Daj znać ile wyszło.
robertdg napisał/a: | Tyle, że o podwyżkach ubezpieczeń już od dawna trabili |
Co roku trąbią ale zawsze jest zaskoczenie, jak z wódką na imprezie .
Perki1985 napisał/a: | Jeździłem ostatnio tydzień po centrum czewy i muszę przyznać, że tragedię tam macie. |
Pretensje proszę kierować do urzędu wojewódzkiego na śląsku, bo pewnie tam rozdzielają kasę .
apg2312 - 29-02-2016, 20:22
Bizi78 napisał/a: | jak z wódką na imprezie |
Raczej z brakiem wódki
Bizi78 napisał/a: | Pretensje proszę kierować do urzędu wojewódzkiego na śląsku, bo pewnie tam rozdzielają kasę . |
Drogi powiatowe i gminne to już sami sobie robicie A drogi wojewódzkie i krajowe są w zazwyczaj w dobrym stanie
http://pl.wikipedia.org/w...cznych_w_Polsce
Bizi78 - 29-02-2016, 20:36
apg2312 napisał/a: | A drogi wojewódzkie i krajowe są w zazwyczaj w dobrym stanie |
Chyba dawno DK1 przez Czewę nie jechałeś .
Nie dość, że koleiny to tarka + dziury.
Choć dziury raczej dość szybko łatają bo się boją pewnie odszkodowań .
apg2312 - 29-02-2016, 20:58
I tu Cię za miętkie chwyciłem
DK1, jak sama nazwa wskazuje to Droga Krajowa 1
http://pl.wikipedia.org/w..._1_%28Polska%29
Podlega ona pod GDDKiA w Warszawie, Urząd Wojewódzki w Katowicach nic do niej nie ma Więc nie marudź, że te paskudne Hanysy nie chcą biednym Medalikom drogi naprawić
Bizi78 - 01-03-2016, 07:14
DK1 dałem dla przykładu najczęściej pokonywanej przez przyjezdnych, a im dalej w miasto tym gorzej .
Perki1985 - 01-03-2016, 10:12
Bizi78 napisał/a: | Pretensje proszę kierować do urzędu wojewódzkiego na śląsku, bo pewnie tam rozdzielają kasę . |
Pretensji nie mam do nikogo, ale mam pewną teorię na temat dróg w Mieście Świętej Wieży. To pielgrzymki są za to odpowiedzialne Ich mnogość powoduje szybsze zużycie nawieżchni
mkm - 01-03-2016, 14:08
Niestety drożej niż rok temu ale podobno ma być jeszcze drożej przez jakiś podatek proponowany przez obóz rządzący . |
Taaa... a świstak siedzi i zawija sreberka.
Jak wprowadzano podatek Religi ubezpieczenia poszły w górę "bo podatek".
Jak podatek kolejna władza zniosła, ubezpieczenia... podrożały bo "są jedne z najniższych w UE"
Każda wymówka jest dobra
Bizi78 - 01-03-2016, 14:44
Perki1985 napisał/a: | To pielgrzymki są za to odpowiedzialne Ich mnogość powoduje szybsze zużycie nawieżchni |
A dutków nie zostawiają bo przeważnie wpadają i zaraz uciekają .
mkm napisał/a: | Każda wymówka jest dobra |
Przykład podatku od marketów, ceny już poszły w górę .
mjsystem - 01-03-2016, 15:58
Rób to auto, Susiec wkrótce
Bizi78 - 01-03-2016, 17:38
mjsystem napisał/a: | Rób to auto, Susiec wkrótce |
Co ma m robić jak nic się nie psuje .
Sławek wpadnij w niedzielę na spota .
mjsystem - 04-03-2016, 12:40
Bizi78 napisał/a: | Sławek wpadnij w niedzielę na spota . | Niestety każda niedziela odpada Bizi78 napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Rób to auto, Susiec wkrótce
Co ma m robić jak nic się nie psuje | O! I tak trzymaj
AidsD - 05-03-2016, 23:56
apg2312 napisał/a: | I tu Cię za miętkie chwyciłem
DK1, jak sama nazwa wskazuje to Droga Krajowa 1
http://pl.wikipedia.org/w..._1_%28Polska%29
Podlega ona pod GDDKiA w Warszawie, Urząd Wojewódzki w Katowicach nic do niej nie ma Więc nie marudź, że te paskudne Hanysy nie chcą biednym Medalikom drogi naprawić |
Hola hola. A nie jest tak, ze w miastach na prawach powiatu Gddkia utrzymuje tylko do tabliczki? Z tego co wiem to Zarzad Drog Miejskich w granicach miasta utrzymuje WSZYSTKIE drogi za wyjatkiem autostrad i ekspesowek, ktorych akurat w miescie nie ma
|
|
|