Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
elektri - 03-01-2014, 09:16
Googlarz napisał/a: | Duży plus za test trwający tyle ile powinien trwać. |
Tylko co jest warty ten test?
Moim zdaniem jest to niestety zaśmiecanie YT...
Widać, że "dorwali" samochód i postanowili minimalnym nakładem pracy zrobić test.
Czasami trzy minutowy więcej pokazuje niż ten 30.
jero66 - 03-01-2014, 10:11
madox napisał/a: |
A skąd on wziął ten automat w Krakowie,ja też chcę się w końcu przejechać![/list] |
Przede wszystkim jako nowy na Forum chciałbym się przywitać
Widzę Madox, że wciąż nie udało Ci się przetestować 2.2D AT - może pomoże Ci moje doświadczenie... W Poznaiu też nie było takiej testówki i bardzo się skłaniałem ku Maździe cx5, ale podzwoniłem po okolicznych dealerach i znalazłem takie auto w Bydgoszczy...
Wrażenia z jazdy są takie, że już tam nim nie pojeździsz bo... kupuję tą testówkę
Moim zdaniem jest większy komfort i więcej miejsca niż w Maździe i skrzynia nie "namyśla" się tak jak w cx-5. Ale jak to zwykle bywa wrażenia mogą być b. subiektywne.
jurekschroda - 03-01-2014, 10:44
Cytat: |
Wrażenia z jazdy są takie, że już tam nim nie pojeździsz bo... kupuję tą testówkę |
a niedawno ktoś tak lamentował, że nie ma nigdzie testówki z automatem.... a tu proszę...
elektri - 03-01-2014, 10:45
jero66 napisał/a: | kupuję tą testówkę |
Witam
Nic, tylko pogratulować
Mam nadzieję, że wybór przemyślany, choć biorąc pod uwagę Twoją znajomość problemów Madoxa, raczej nie była to pierwsza i jedyna wizyta w salonie
Bulbo - 03-01-2014, 10:51
a czy w tym samochodzie jest nawiew na tylne fotele i możliwość dokupienia ogrzewania tylnej kanapy oraz webasta ?
Lucas123w - 03-01-2014, 11:46
elektri napisał/a: | Offroad był tak ekstremalny, że przysłowiowa blondynka w odpicowanym cabrio na łysych oponach też by dała radę... |
Taki offroad to mam jak do rodziny na działkę jadę przez 2 km przez pola. Jak popada to jest zabawa przednia a mam tylko Lancera a nie OIII z napędem 4x4.
elektri - 03-01-2014, 11:47
Bulbo napisał/a: | a czy w tym samochodzie jest nawiew na tylne fotele |
Napewno są nawiewy pod fotelem kierowcy, o webasto nie pytałem...
Według strony http://www.webasto.com/
"Niezależnie od tego, czy to SUV, samochód terenowy czy też limuzyna - montaż ogrzewań postojowych Thermo Top P lub Thermo Top Evo 5+ nie nastręcza najmniejszych problemów, nawet w przypadku ograniczonej przestrzeni w komorze silnika"
A w OIII miejsca w komoże jest moim zdaniem dużo.
jero66 - 03-01-2014, 13:04
elektri napisał/a: | jero66 napisał/a: | kupuję tą testówkę |
Mam nadzieję, że wybór przemyślany |
Też mam taką nadzieję... Męczę temat od 2 miesięcy... ale i tak życie pokaże kto miał rację
Niestety, ilebyś nie testował to dopiero w po czasie okaże się, czy wybór był właściwy.
madox - 03-01-2014, 15:42
Mówisz,że automat działa lepiej jak w cx5? To ciekawe w cx5 prawie nie ma pogorszenia osiągów ani spalania,a tu jest 1.5-2sek według danych/testów (choć testerowi wyszło 0.5s szybciej w teście o którym rozmawialiśmy przed chwilą)
cx5 jezdziłem i automat działa dobrze,co widać też po danych.To super auto,zawieszenie bez porównania lepsze ,dziur nie czuć ,w zakręty jak po szynach-ja jej nie chce ,bo jakaś bardzo kobieca mi się widzi
jero66 - 03-01-2014, 15:58
Powiem tak... dla mnie było lepiej, płynniej. Ale jak już pisałem - to subiektywna ocena (może auto sugestia, żeby nie brać trochę "damskiej" cx5) . Nie mam doświadczenia z automatami. Ale poza tym wydaje mi się, że przy prędkościach powyżej 130 km/h w Outku jest ciszej i przy próbie wyprzedzania też się lepiej zbierał. Oczywiście jak załączy się tryb Eco to robi się z niego "taczka"...
[ Dodano: 03-01-2014, 15:58 ]
Powiem tak... dla mnie było lepiej, płynniej. Ale jak już pisałem - to subiektywna ocena (może auto sugestia, żeby nie brać trochę "damskiej" cx5) . Nie mam doświadczenia z automatami. Ale poza tym wydaje mi się, że przy prędkościach powyżej 130 km/h w Outku jest ciszej i przy próbie wyprzedzania też się lepiej zbierał. Oczywiście jak załączy się tryb Eco to robi się z niego "taczka"...
madox - 03-01-2014, 20:10
Jaki motor był w cx5
merka - 03-01-2014, 20:19
Byliśmy dzisiaj w salonie Mitsubishi - podobno od wtorku ma być nowy cennik Nie zdradzili jaki, ale mam nadzieję, że trochę zejdą z ceny
jero66 - 04-01-2014, 09:49
madox napisał/a: | Jaki motor był w cx5 |
175 kM, ten najmocniejszy. Nie jest wykluczone, że startując spod świateł Mazda byłaby szybsza, ale jadąc jednym i drugim (w odstępie 1/2godz.) - Outek był dla mnie "przyjemniejszy"
krzychu - 04-01-2014, 10:41
jero66 - a tam nie karm malkontenta on ma swoje liczby w katalogu i to jest dla niego wyznacznik. Będzie się mógł pochwalić znajomym i będzie startował liczbami spod świateł.
Ty wolałeś się przejechać i pewnie się okazało, że ta skrzynia ma tylko gorszy start, a potem działa całkiem dobrze... Zupełnie jak było z Evo X. Wszyscy okrzyknęli skrzynię SST jako padakę bo tez dokładała sekundy do 0-100, a potem się okazało, że tylko dlatego bo startowała z niskich obrotów, a nie odcięcia jak można było zrobić w menuala, a tak to zapewnia podobne osiągi... Ale melkontentów nie przekonało dla niego 10 jest super, 11,5 jest dno i 1m mułu...
madox - 04-01-2014, 14:07
ALE JA SIĘ CHCE TYM PRZEjeCHAĆ ,TYLKO KONCERN MITSUBISHI NIE MA W POLSCE TAKIEGO AUTA DO JAZDY TESTOWEJ ,KUMASZ?
W całej Polsce !!
A po to się chce przejechać,że liczby nie oddają rzeczywistości ,na razie mówię o liczbach ,bo tylko je mam
Gdzie kolega jezdził tym automatem?????Bo mnie 2 tygodnie temu dwóch dilerów udzieliło odpowiedzi ,że nie ma możliwości jazdy testowej w całej Polsce
|
|
|