Outlander III Ogólne - Outlander PHEV
Blazer - 02-12-2019, 08:41
Karta pamięci- pewnie chodzi o mapy, bo wszystko inne powinno działać- czyli wyświetlacz dotykowy.
Ładowanie- byleby była ładowarka sieciowa, bo sam kabel można po prostu dokupić.
Jeżeli reszta jest w porządku (np. bezwypadkowość), a auto jest dobrze utrzymane, to bym się nie przejmował brakiem tych elementów.
darek44 - 03-12-2019, 10:54
witam , mam pytanie o ogrzewanie postojowe ,zegar ogrzewania ustawiony na 6.50 włącza się i ładnie grzeje zegar ładowania ustawiony do 7.20 a i tak nie doładowuje tego co zużywa ogrzewanie czy tak po prostu jest czy coś mam nie tak ustawione.
Myjk - 03-12-2019, 11:20
Jeśli jest timer załączony i wcześniej się napompuje do pełna, to się nie załączy pomimo zużycia (bubel). Ponadto nawet jeśli wyłączysz timer pamiętaj że na ogrzewanie przy obecnych temp. (szczególnie jak grzejesz lusterka i szyby) leci nawet ponad 6kW. Czyli 2x więcej niż ma ładowarka. Do tego jeszcze 80-100% ładuje się AFAIR 2x wolniej.
Swoja drogą, mnie w trybie "ogrzewania szyby" samochód nie paruje, za to w trybie "grzania kabiny" mam kupę pary w aucie, do tego stopnia że mi po szybach spływa. Też tak macie przy grzaniu, szczególnie jak są okolice 5-10sC i duża wilgotność?
Marcino - 03-12-2019, 14:06
Ja mocno grzeje swoje auto nawet na krótkich trasach i mocno wietrze takiego gorącego i nie ma problemu. Ale to nie PHEV.
Spróbuj dać skarpetke ze żwirkiem dla kota, bedzie wchłaniała wilgoć.
darek44 - 03-12-2019, 17:01
Myjk napisał/a: | Jeśli jest timer załączony i wcześniej się napompuje do pełna, to się nie załączy pomimo zużycia (bubel). Ponadto nawet jeśli wyłączysz timer pamiętaj że na ogrzewanie przy obecnych temp. (szczególnie jak grzejesz lusterka i szyby) leci nawet ponad 6kW. Czyli 2x więcej niż ma ładowarka. Do tego jeszcze 80-100% ładuje się AFAIR 2x wolniej. |
dzięki za informacje co do parowania u mnie nie występuje
Myjk - 03-12-2019, 17:52
Ja już z ASO szukałem przyczyn i nic z tego nie wyszło. Nie wiem, może mam specyficzne warunki na parkingu, aczkolwiek Mazdę grzałem webastem i tego nie było.
bakamkarma - 11-12-2019, 18:54
Witam,
mam pytanie dotyczące parowania samochodu z telefonem. Czy jest możliwość sparowania nie znając PINu?. Syn zmienił PIN i nie pamięta na jaki.
Pozdrawiam
Chodziło mi o połączenie z bluetooth.
marekp - 11-12-2019, 19:56
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=105675
konradus - 16-12-2019, 12:22
Witam. Jestem zainteresowany wersja PHEV. Moje pytanie do uzytkowników jak zachowuje się auto tylko na EV. Czy jak jest naladowana bateria i jazda spokojna np. do 90 km/h to tylko używa energii zgromadzonej w akumuatorach, czy też załącza się silnik spalinowy. Jak miałem demowke Kia Niro Plug-In to po włączeniu ogrzewania czy klimatyzacji w trybie EV to załączał sie silnik spaliniowy . Pytanie to jest dosyć istotne przy traktowaniu auto głównie jako 100% elektryczne. Dziękuje za odpowiedz
Blazer - 16-12-2019, 19:42
Do 130km/h jazda na elektryku, jeżeli nie masz zainstalowanego PHEV Box'a to przy niższych temperaturach (<10st.C) załącza się silnik.
Pamiętaj,że realny zasięg tego auta to 30-40km.
konradus - 17-12-2019, 11:50
Blazer napisał/a: | Do 130km/h jazda na elektryku, jeżeli nie masz zainstalowanego PHEV Box'a to przy niższych temperaturach (<10st.C) załącza się silnik.
Pamiętaj,że realny zasięg tego auta to 30-40km. |
Tylko 30 km na baterii?? Ampera swobodnie 50-60 km pokonuje na pradzie. Z tym PHEV Box`em duzo zabawy z montazem i jaki koszt??
marekp - 17-12-2019, 13:42
https://vtech.pl/aktualnosci/mitsubishi-outlander-phev-box-jazda-na-samym-pradzie.html
rajan - 18-12-2019, 10:28
Gość na filmie mówi "full throttle" i przyspiesza do ok. 90km/h w 15 sekund?
Marcino - 18-12-2019, 15:15
rajan napisał/a: | Gość na filmie mówi "full throttle" i przyspiesza do ok. 90km/h w 15 sekund? |
jest moc!!!!
Myjk - 31-12-2019, 12:22
rajan napisał/a: | Gość na filmie mówi "full throttle" i przyspiesza do ok. 90km/h w 15 sekund? |
Poprzez "full throttle" ma na myśli pedał w podłodze. Bez PHEV BOXa by się to równało z uruchomieniem silnika spalinowego. To właśnie robi box, zmienia parametr pedału gazu co uniemożliwia załączenie spaliniaka -- co przy krótkich odcinkach właśnie typu 30-40km daje trochę oszczędności na paliwie. No a że przedlifty jeżdżą jakby miały między pedałem gazu a silnikami rozciągniętą gumę od majtek to już inna kwestia. Polift znacznie fajniej jedzie, do tego ma wymuszony tryb EV bez żadnych boxów i nawet w trybie ECO jedzie lepiej niż przedlift w zwykłym trybie. Znaczy do setki wiele szybciej nie przyśpiesza, ale do 60 jedzie znacznie lepiej. Tutaj widać to najlepiej: https://www.youtube.com/watch?v=_8zdrmILSlU do 60 fajnie, a potem zgon bo mocy braknie. W warunkach miejskich jeździ się poliftem super, przepaść w porównaniu do przedlifta.
|
|
|