Nasze Miśki - Patrykowa Sigma
szpala85 - 30-05-2015, 16:42
Sigma znowu zaskakuje
test na autobanie budzik zamknięty ... plus wskazówka wyszła poza skalę .... ,a obroty w miarę nie było odcięcia
nie mam pojęcia co jest z moją sigmą ale normalnie szatan
powyżej 3,5 tyś obrotów jest poezja
zdjęcia nie mam bo też za bardzo nie ma się czym chwalić ale naprawdę zaskakuje mnie to auto
jest jeden problem .. hamulce przednie ...troszkę za słabe przy tej prędkości (chyba że tu chodzi o tarcze które mam całe NIE nawiercane ..może to one nie chcą hamować ?)
czy do sigmy można zaaplikować jakieś inne zaciski ? (ja mam dwutłoczkowe )
i jakie są to koszta ?
angelos - 30-05-2015, 18:43
szpala85 napisał/a: | czy do sigmy można zaaplikować jakieś inne zaciski ? (ja mam dwutłoczkowe )
i jakie są to koszta ? |
Przejrzyj posto o sigmie Wojtka.
marycjusz - 30-05-2015, 22:30
Wojtas ma hamulce elegancko zrobione - to najlepsze rozwiązanie dla Sigmy
Hugo - 30-05-2015, 22:33
szpala85 napisał/a: | (chyba że tu chodzi o tarcze które mam całe NIE nawiercane ..może to one nie chcą hamować ?) | To nie jest powód słabych hamulców.
szpala85 - 31-05-2015, 01:13
no dobra pomału czytam temat
ale powiedzcie mi czy to normalne (głównie właścicieli sigma 24v w manualu ) ze przy 17 calowych felgach (opony 225/17/45 ) licznik może przekroczyć 240 i ciągnąć dalej ?
na gps nie sprawdzałem bo przy tej prędkości autem z 91r na czole pojawia się kropla potu ... nie jestem w stanie uwierzyć że ten silnik (i ta skrzynia ) moze tyle wyciągnąć
ale z hamulcami było kiepsko przy tej prędkości ... sigma nie że hamowała ... powoli zwalniała pedał hamulca był sztywny .( przy normalnych prędkościach 60km/h po depnieciu na pedał włącza się abs i staje w miejscu ) ... dziwne to to takie
a i najważniejsze ... sigma była w trybie normalnym w zawieszeniu ,nie włączałem sporta
angelos - 31-05-2015, 22:01
szpala85 napisał/a: |
a i najważniejsze ... sigma była w trybie normalnym w zawieszeniu ,nie włączałem sporta |
Bo komp ECSu po przekroczeniu 130km/h (o ile pamiętam) automatycznie utwardza i obniża auto.
Może jak kupię nowe opony to sprawdzę czy zamknę licznik
szpala85 - 31-05-2015, 22:59
angelos, to by wyjaśniało wszystko (ale lampka się powinna zapalić ? znaczy sport ? )
testuj jestem ciekaw czy to wszystkie sigmy tak mają ... u mnie wskazówka centymetr poza 240 wyszła ... i było 6,5~7 tyś obrotów
Marcino - 01-06-2015, 08:44
łądnie poszła.....na maxa...
szpala85 - 01-06-2015, 09:50
Marcino, to prawda ... tylko nie chcesz wiedzieć co się stało nagle z wskazówką paliwa
dobra poczytałem temat Wojtka i zaciski od 3000gt muszę załatwić
chociaż powiem wam kusi mnie aby kupić mikody nawiercane (bo teraz mam mikody zwykłe ) i jeszcze raz rozebrać te zaciski znowu dać nowe gumki
wojtas - 01-06-2015, 09:55
szpala85 napisał/a: | jest jeden problem .. hamulce przednie ...troszkę za słabe przy tej prędkości |
Bo z tym zestawem który masz założony, plus wiek auta powinno się jeździć max 140km
szpala85 napisał/a: | ja ogólnie nie będę tą sigmą szalał .. to będzie weekendowe auto .. |
szpala85 napisał/a: | ja naprawdę nie będę tym autem robił nie wiadomo czego ... |
Nie chce mi się, rozpisywać na temat układu hamulcowego w sigmie... było już o nim wiele napisane na forum. A to jeden z lepszych postów:
t0m3k napisał/a: | Nie wiem czy Wam mówiłem czy nie ale na studiach na pracy przejściowej sobie liczyłem jakie powinny byćhamulce do Sigmy i jak wypadają te tarcze które mamy... przy tej srednicy i grubosci tarczy nie mają one prawa bytu ze względu na fakt zbyt mocnego nagrzewania się. albo trzeba zmienic na większe albo zalozyc takie z lepszego zeliwa czyli o prawie takich właściwościach jak ceramika |
W moim temacie znajdziesz wszystkie wskazówki dotyczące swapu hebli z 3kgt.
Co do kosztów, dwa lata temu klocki + tarcze 2260zł. Kupno i regeneracja zacisków z 3kgt + wykonanie adapterów 1340zł. Do tego montaż zgodny ze sztuką, bez miernika zegarowego nie ma co podchodzić do tematu. Jakiekolwiek przekroczenia wartości dopuszczalnych i wracasz do punktu wyjścia. Musisz zadać sobie pytanie: Czy nie lepiej zacząć jeździć wolniej?
szpala85 - 01-06-2015, 10:12
wojtas, wiem wiem ... pisałem że to limuzyna hehe
ale strasznie mnie to zaciekawiło czy można przekręcić budzik
nie miejcie do mnie pretensji i nie chłostajcie mnie po plecach
po prosty czysta ciekawość ... ale już raczej drugi raz tak nie pojadę
no właśnie trzeba wydać troszkę kasy i to tylko na zaciski i tarcze ... chyba odpuszcze i tą kasę przeznaczę na wymianę uszczelniaczy zaworowych
ale Panowie ja się naprawdę nie spodziewałem że tak leciwe auto ma jeszcze w sobie ta iskrę ..... cholera .... w jelonce podobno jest hamownia chyba podjadę i się okaże ile kucy zostało po tylu latach
zbyszek05 - 01-06-2015, 12:44
To jest normalne ... ale też szału nie ma i nie ma się co podniecać ... możesz mieć przekłamania na gps +,- 10 to że wskaźnik wychodzi to normalne ,zostaje także kwestja opon - fabrycznie jest 205/65/15 .
apikus - 01-06-2015, 13:11
szpala85 napisał/a: | w jelonce podobno jest hamownia chyba podjadę i się okaże ile kucy zostało po tylu latach |
Zapytaj na Ziemowita. Cezary ma hamownię.
szpala85 - 01-06-2015, 17:32
zbyszek05, na gps nie patrzyłem widziałem tylko jak wskazówka poszła poza 240 ... normalnie się bałem ... wiadomo nissanem GTR-em to można tak pośmigać bo jest do tego przystosowany ale sigmą z 91r. ... byłem skupiony na drodze ,adrenalina rosła ... na razie mi wystarczy
apikus, właśnie o to mi chodziło dzięki wielkie
btw. kiedy jakiś Jeleniogórski spot robimy
bo tak wszyscy Wrocław i Wrocław ,a z jelonki i okolic też jest kilka osób
apikus - 01-06-2015, 20:34
szpala85 napisał/a: | btw. kiedy jakiś Jeleniogórski spot robimy |
Ja będę dopiero po 20 czerwca. Na razie wybieram się na wakacje.
|
|
|